Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Террін з курки

5-01-2015, 10:10
1 431
Террін з курки
Террін з курки - відмінна прикраса святкового столу і ідеальна холодна закуска для м'ясоїдів. Тонкі скибочки терина зручно подавати з хлібними тостами навіть на сніданок. Незважаючи на те, що приготування цієї страви вимагає певної вправності, результат, як завжди, виправдає всі старання.

Рецепт терина з курки з фісташками


Інгредієнти:

  • панчетта або бекон - 30 шматочків;

  • курячий фарш - 800 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • листя чебрецю - 2 ст. ложки;

  • бренді - 1/2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • фісташки - 1/2 ст.;

  • петрушка - 2 ст. ложки;

  • сушена журавлина - 75 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Вузьку форму для запікання злегка змащуємо оливковою олією і покриваємо скибочками бекону або панчетти. Залиште кінці скибочок вільно звисаючими з форми.
    Всі інші інгредієнти покласти в глибоку миску, приправляємо 2 чайними ложками солі і хорошою пучкою перцю, після чого ретельно перемішуємо. Викладаємо курятину в підготовлену основу прямо на пласт бекону, ретельно утрамбовується. Покриваємо террін вільними краями бекону і обертаємо форму фольгою. Ставимо страву в духовку на 1 годину 30 хвилин. Готовий террін повністю остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на ніч. На наступний день страву можна нарізати і подавати до столу.

    Террін з курки з чорносливом


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • вершкове масло -2 ст. ложки;

  • куряча печінка - 300 г;

  • очеревина свиняча - 600 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • бренді - 60 мл;

  • мускатний горіх - 1 ч. ложка;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • чорнослив - 1 жменя;

  • лавровий лист - 6 шт.;

  • фісташки - 60 р.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості. Курячу печінку, очеревину (з невеликим
    Террін з курки
    кількістю жиру) і половину курячого філе пюрируем з допомогою блендера. Решту курятину нарізаємо кубиками і додаємо у фарш. Приправляємо фарш бренді, мускатним горіхом, чебрецем, а також хорошою пучкою солі і перцю.
    Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і покриваємо лавровими листами. Зверху викладаємо половину фаршу, в середині розподіляємо горіхи і чорнослив і покриваємо всі залишилися фаршем. Ставимо форму в заповнений водою деко і випікаємо в духовці при 150 градусах протягом 1 3/4 годин. Готову страву повністю охолодити перед подачею і подаємо на стіл зі свіжим хлібом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки
    Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
    М'ясний паштет
    М'ясний паштет
    М'ясний паштет - це відмінна закуска, так і до сніданку він підійде відмінно. Приготувати його просто, а тому навіть самі зайняті господині зможуть
    Террін з лосося
    Террін з лосося
    Террін - це смачна холодна закуска. Вона буває овочевий, м'ясної та рибної. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептів, як зробити террін з лосося.
    Террін з баклажанів
    Террін з баклажанів
    Террін - це страва французького походження, яке готують з м'яса, овочів, риби і грибів. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити чудовий террін
    Террін з кролика
    Террін з кролика
    Террін - французьке блюдо, нагадує пудинг або паштет. Він може бути овочевий, м'ясної, рибної і навіть солодкий. Давайте розберемося, як смачно
    М'ясний пудинг
    М'ясний пудинг
    Пудинг - це улюблене багатьма англійське ласощі. А ви знаєте, що він може бути не тільки молочним і шоколадним, але і м'ясних? Ось про останньому