Террін з курки
Террін з курки - відмінна прикраса святкового столу і ідеальна холодна закуска для м'ясоїдів. Тонкі скибочки терина зручно подавати з хлібними тостами навіть на сніданок. Незважаючи на те, що приготування цієї страви вимагає певної вправності, результат, як завжди, виправдає всі старання.
Інгредієнти:
панчетта або бекон - 30 шматочків;
курячий фарш - 800 г;
часник - 3 зубчики;
листя чебрецю - 2 ст. ложки;
бренді - 1/2 ст.;
яйця - 3 шт.;
фісташки - 1/2 ст.;
петрушка - 2 ст. ложки;
сушена журавлина - 75 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Вузьку форму для запікання злегка змащуємо оливковою олією і покриваємо скибочками бекону або панчетти. Залиште кінці скибочок вільно звисаючими з форми.
Всі інші інгредієнти покласти в глибоку миску, приправляємо 2 чайними ложками солі і хорошою пучкою перцю, після чого ретельно перемішуємо. Викладаємо курятину в підготовлену основу прямо на пласт бекону, ретельно утрамбовується. Покриваємо террін вільними краями бекону і обертаємо форму фольгою. Ставимо страву в духовку на 1 годину 30 хвилин. Готовий террін повністю остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на ніч. На наступний день страву можна нарізати і подавати до столу.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
вершкове масло -2 ст. ложки;
куряча печінка - 300 г;
очеревина свиняча - 600 г;
куряче філе - 500 г;
бренді - 60 мл;
мускатний горіх - 1 ч. ложка;
чебрець - 1 ч. ложка;
чорнослив - 1 жменя;
лавровий лист - 6 шт.;
фісташки - 60 р.
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості. Курячу печінку, очеревину (з невеликим кількістю жиру) і половину курячого філе пюрируем з допомогою блендера. Решту курятину нарізаємо кубиками і додаємо у фарш. Приправляємо фарш бренді, мускатним горіхом, чебрецем, а також хорошою пучкою солі і перцю.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і покриваємо лавровими листами. Зверху викладаємо половину фаршу, в середині розподіляємо горіхи і чорнослив і покриваємо всі залишилися фаршем. Ставимо форму в заповнений водою деко і випікаємо в духовці при 150 градусах протягом 1 3/4 годин. Готову страву повністю охолодити перед подачею і подаємо на стіл зі свіжим хлібом.
Рецепт терина з курки з фісташками
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Вузьку форму для запікання злегка змащуємо оливковою олією і покриваємо скибочками бекону або панчетти. Залиште кінці скибочок вільно звисаючими з форми.
Всі інші інгредієнти покласти в глибоку миску, приправляємо 2 чайними ложками солі і хорошою пучкою перцю, після чого ретельно перемішуємо. Викладаємо курятину в підготовлену основу прямо на пласт бекону, ретельно утрамбовується. Покриваємо террін вільними краями бекону і обертаємо форму фольгою. Ставимо страву в духовку на 1 годину 30 хвилин. Готовий террін повністю остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на ніч. На наступний день страву можна нарізати і подавати до столу.
Террін з курки з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості. Курячу печінку, очеревину (з невеликим кількістю жиру) і половину курячого філе пюрируем з допомогою блендера. Решту курятину нарізаємо кубиками і додаємо у фарш. Приправляємо фарш бренді, мускатним горіхом, чебрецем, а також хорошою пучкою солі і перцю.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і покриваємо лавровими листами. Зверху викладаємо половину фаршу, в середині розподіляємо горіхи і чорнослив і покриваємо всі залишилися фаршем. Ставимо форму в заповнений водою деко і випікаємо в духовці при 150 градусах протягом 1 3/4 годин. Готову страву повністю охолодити перед подачею і подаємо на стіл зі свіжим хлібом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет із свинячої печінки
Паштет із свинячої печінки готувати трохи складніше, ніж з печінки птиці, хоча б тому, що її попередньо потрібно обробити. Але якщо вас не лякає
М'ясний паштет
М'ясний паштет - це відмінна закуска, так і до сніданку він підійде відмінно. Приготувати його просто, а тому навіть самі зайняті господині зможуть
Террін з лосося
Террін - це смачна холодна закуска. Вона буває овочевий, м'ясної та рибної. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептів, як зробити террін з лосося.
Террін з баклажанів
Террін - це страва французького походження, яке готують з м'яса, овочів, риби і грибів. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити чудовий террін
Террін з кролика
Террін - французьке блюдо, нагадує пудинг або паштет. Він може бути овочевий, м'ясної, рибної і навіть солодкий. Давайте розберемося, як смачно
М'ясний пудинг
Пудинг - це улюблене багатьма англійське ласощі. А ви знаєте, що він може бути не тільки молочним і шоколадним, але і м'ясних? Ось про останньому