Вернуться назад Распечатать

Террін з курки

Террін з курки
Террін з курки - відмінна прикраса святкового столу і ідеальна холодна закуска для м'ясоїдів. Тонкі скибочки терина зручно подавати з хлібними тостами навіть на сніданок. Незважаючи на те, що приготування цієї страви вимагає певної вправності, результат, як завжди, виправдає всі старання.

Рецепт терина з курки з фісташками


Інгредієнти:

  • панчетта або бекон - 30 шматочків;

  • курячий фарш - 800 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • листя чебрецю - 2 ст. ложки;

  • бренді - 1/2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • фісташки - 1/2 ст.;

  • петрушка - 2 ст. ложки;

  • сушена журавлина - 75 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Вузьку форму для запікання злегка змащуємо оливковою олією і покриваємо скибочками бекону або панчетти. Залиште кінці скибочок вільно звисаючими з форми.
    Всі інші інгредієнти покласти в глибоку миску, приправляємо 2 чайними ложками солі і хорошою пучкою перцю, після чого ретельно перемішуємо. Викладаємо курятину в підготовлену основу прямо на пласт бекону, ретельно утрамбовується. Покриваємо террін вільними краями бекону і обертаємо форму фольгою. Ставимо страву в духовку на 1 годину 30 хвилин. Готовий террін повністю остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на ніч. На наступний день страву можна нарізати і подавати до столу.

    Террін з курки з чорносливом


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • вершкове масло -2 ст. ложки;

  • куряча печінка - 300 г;

  • очеревина свиняча - 600 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • бренді - 60 мл;

  • мускатний горіх - 1 ч. ложка;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • чорнослив - 1 жменя;

  • лавровий лист - 6 шт.;

  • фісташки - 60 р.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості. Курячу печінку, очеревину (з невеликим
    Террін з курки
    кількістю жиру) і половину курячого філе пюрируем з допомогою блендера. Решту курятину нарізаємо кубиками і додаємо у фарш. Приправляємо фарш бренді, мускатним горіхом, чебрецем, а також хорошою пучкою солі і перцю.
    Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і покриваємо лавровими листами. Зверху викладаємо половину фаршу, в середині розподіляємо горіхи і чорнослив і покриваємо всі залишилися фаршем. Ставимо форму в заповнений водою деко і випікаємо в духовці при 150 градусах протягом 1 3/4 годин. Готову страву повністю охолодити перед подачею і подаємо на стіл зі свіжим хлібом.