Террін з курки - відмінна прикраса святкового столу і ідеальна холодна закуска для м'ясоїдів. Тонкі скибочки терина зручно подавати з хлібними тостами навіть на сніданок. Незважаючи на те, що приготування цієї страви вимагає певної вправності, результат, як завжди, виправдає всі старання.
Рецепт терина з курки з фісташками
Інгредієнти: панчетта або бекон - 30 шматочків; курячий фарш - 800 г; часник - 3 зубчики; листя чебрецю - 2 ст. ложки; бренді - 1/2 ст.; яйця - 3 шт.; фісташки - 1/2 ст.; петрушка - 2 ст. ложки; сушена журавлина - 75 р. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Вузьку форму для запікання злегка змащуємо оливковою олією і покриваємо скибочками бекону або панчетти. Залиште кінці скибочок вільно звисаючими з форми.
Всі інші інгредієнти покласти в глибоку миску, приправляємо 2 чайними ложками солі і хорошою пучкою перцю, після чого ретельно перемішуємо. Викладаємо курятину в підготовлену основу прямо на пласт бекону, ретельно утрамбовується. Покриваємо террін вільними краями бекону і обертаємо форму фольгою. Ставимо страву в духовку на 1 годину 30 хвилин. Готовий террін повністю остуджуємо і ставимо під прес в холодильник на ніч. На наступний день страву можна нарізати і подавати до столу.
Террін з курки з чорносливом
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; вершкове масло -2 ст. ложки; куряча печінка - 300 г; очеревина свиняча - 600 г; куряче філе - 500 г; бренді - 60 мл; мускатний горіх - 1 ч. ложка; чебрець - 1 ч. ложка; чорнослив - 1 жменя; лавровий лист - 6 шт.; фісташки - 60 р. Приготування Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості. Курячу печінку, очеревину (з невеликим
кількістю жиру) і половину курячого філе пюрируем з допомогою блендера. Решту курятину нарізаємо кубиками і додаємо у фарш. Приправляємо фарш бренді, мускатним горіхом, чебрецем, а також хорошою пучкою солі і перцю.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом і покриваємо лавровими листами. Зверху викладаємо половину фаршу, в середині розподіляємо горіхи і чорнослив і покриваємо всі залишилися фаршем. Ставимо форму в заповнений водою деко і випікаємо в духовці при 150 градусах протягом 1 3/4 годин. Готову страву повністю охолодити перед подачею і подаємо на стіл зі свіжим хлібом.