Террін з лосося
Останнім часом стало дуже модно готувати різноманітні террини - овочеві, рибні та м'ясні. Саме місце цієї страви на святковому столі, серед холодних закусок. Нижче розглянемо кілька рецептів приготування терина з лосося.
Інгредієнти:
лосось копчений або солоний - 250 г;
лосось свіжий - 250 г;
яйця перепелині - 5 шт.;
крабові палички -7 шт.;
вершки - 100 мл;
кріп - 10 г;
лавровий лист (для варіння лосося);
перець горошком (для варіння лосося).
Приготування
Варимо свіжого лосося в невеликій кількості води з лавровим листом і чорним перцем. Важливо не переварити, риба повинна бути ніжною. Беремо форму і вистилаємо її харчовою плівкою, щоб звисала. Потім вистилаємо внутрішню поверхню копченої або солоною рибою (так щоб звисала за краї форми). Варену рибу перемелюємо в блендері, додаємо половину вершків і дрібно нарізаний кріп. Викладаємо половину маси на дно форми і розрівнюємо.
Окремо перемелюємо крабові палички з рештою вершками. Відварені яйця перепелині викладаємо посередині, поверх лососевої маси. Зверху викладаємо масу з крабових паличок, розрівнюємо. Наступним шаром викладаємо масу, що залишилася з лосося і теж розрівнюємо. Закриваємо звисаючими шматочками лосося, потім плівкою і ставимо в холодильник на дві години. Потім витягаємо з форми за допомогою харчової плівки. Террін розрізаємо на широкі шматочки, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
філе лосося - 350 г;
густа сметана - 4 ст. ложки;
яйця -6 шт.;
паприка - 1/2 ст. ложки;
фісташки - 50 г;
зелений горошок - 300 г;
зелень - петрушка, кінза, зелена цибуля.
Приготування
Філе знімаємо з шкіри і подрібнюємо, додаємо 2 ст. ложки сметани, 3 яйця, паприку, приправляємо сіллю і перцем, добре вимішуємо. Відварюємо зелений горошок в киплячій підсоленій воді пару хвилин, воду зливаємо, додаємо зелень. Інгредієнти подрібнюємо в блендері.
Додаємо решту сметану, приправляємо сіллю і перцем, розмішуємо і додаємо яйця, вбиваючи по одному так, щоб вийшов мус. Змащуємо форму маслом, викладаємо туди 1/3 суміші лосося, по центру викладаємо фісташки, накриваємо другою третю лосося.
Акуратно викладаємо мус, зверху викладаємо решти лосося і розрівнюємо. Накриваємо фольгою і випікаємо на водяній бані при температурі 180 градусів одну годину, потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник. Подаємо цей терен з майонезом, в який замішуємо подрібнені бланшовані трави - петрушку, цибулю, естрагон.
Террін з лосося
Інгредієнти:
Приготування
Варимо свіжого лосося в невеликій кількості води з лавровим листом і чорним перцем. Важливо не переварити, риба повинна бути ніжною. Беремо форму і вистилаємо її харчовою плівкою, щоб звисала. Потім вистилаємо внутрішню поверхню копченої або солоною рибою (так щоб звисала за краї форми). Варену рибу перемелюємо в блендері, додаємо половину вершків і дрібно нарізаний кріп. Викладаємо половину маси на дно форми і розрівнюємо.
Окремо перемелюємо крабові палички з рештою вершками. Відварені яйця перепелині викладаємо посередині, поверх лососевої маси. Зверху викладаємо масу з крабових паличок, розрівнюємо. Наступним шаром викладаємо масу, що залишилася з лосося і теж розрівнюємо. Закриваємо звисаючими шматочками лосося, потім плівкою і ставимо в холодильник на дві години. Потім витягаємо з форми за допомогою харчової плівки. Террін розрізаємо на широкі шматочки, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Террін з лосося з зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Філе знімаємо з шкіри і подрібнюємо, додаємо 2 ст. ложки сметани, 3 яйця, паприку, приправляємо сіллю і перцем, добре вимішуємо. Відварюємо зелений горошок в киплячій підсоленій воді пару хвилин, воду зливаємо, додаємо зелень. Інгредієнти подрібнюємо в блендері.
Додаємо решту сметану, приправляємо сіллю і перцем, розмішуємо і додаємо яйця, вбиваючи по одному так, щоб вийшов мус. Змащуємо форму маслом, викладаємо туди 1/3 суміші лосося, по центру викладаємо фісташки, накриваємо другою третю лосося.
Акуратно викладаємо мус, зверху викладаємо решти лосося і розрівнюємо. Накриваємо фольгою і випікаємо на водяній бані при температурі 180 градусів одну годину, потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник. Подаємо цей терен з майонезом, в який замішуємо подрібнені бланшовані трави - петрушку, цибулю, естрагон.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з лосося з вершками
Суп з лосося з вершками - це святкове блюдо скандинавської кухні. М'який і ніжний смак цього супу не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих