Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Террін з лосося

Террін з лосося

17-03-2015, 15:52
921
Террін з лосося
Останнім часом стало дуже модно готувати різноманітні террини - овочеві, рибні та м'ясні. Саме місце цієї страви на святковому столі, серед холодних закусок. Нижче розглянемо кілька рецептів приготування терина з лосося.

Террін з лосося


Інгредієнти:

  • лосось копчений або солоний - 250 г;

  • лосось свіжий - 250 г;

  • яйця перепелині - 5 шт.;

  • крабові палички -7 шт.;

  • вершки - 100 мл;

  • кріп - 10 г;

  • лавровий лист (для варіння лосося);

  • перець горошком (для варіння лосося).


  • Приготування
    Варимо свіжого лосося в невеликій кількості води з лавровим листом і чорним перцем. Важливо не переварити, риба повинна бути ніжною. Беремо форму і вистилаємо її харчовою плівкою, щоб звисала. Потім вистилаємо внутрішню поверхню копченої або солоною рибою (так щоб звисала за краї форми). Варену рибу перемелюємо в блендері, додаємо половину вершків і дрібно нарізаний кріп. Викладаємо половину маси на дно форми і розрівнюємо.
    Окремо перемелюємо крабові палички з рештою вершками. Відварені яйця перепелині викладаємо посередині, поверх лососевої маси. Зверху викладаємо масу з крабових паличок, розрівнюємо. Наступним шаром викладаємо масу, що залишилася з лосося і теж розрівнюємо. Закриваємо звисаючими шматочками лосося, потім плівкою і ставимо в холодильник на дві години. Потім витягаємо з форми за допомогою харчової плівки. Террін розрізаємо на широкі шматочки, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

    Террін з лосося з зеленим горошком


    Інгредієнти:

  • філе лосося - 350 г;

  • густа сметана - 4 ст. ложки;

  • яйця -6 шт.;

  • паприка - 1/2 ст. ложки;

  • фісташки - 50 г;

  • зелений горошок - 300 г;

  • зелень - петрушка, кінза, зелена цибуля.


  • Приготування
    Філе знімаємо з шкіри і подрібнюємо, додаємо 2 ст. ложки сметани, 3 яйця, паприку, приправляємо сіллю і перцем, добре вимішуємо. Відварюємо зелений горошок в киплячій підсоленій воді пару хвилин, воду
    Террін з лосося
    зливаємо, додаємо зелень. Інгредієнти подрібнюємо в блендері.
    Додаємо решту сметану, приправляємо сіллю і перцем, розмішуємо і додаємо яйця, вбиваючи по одному так, щоб вийшов мус. Змащуємо форму маслом, викладаємо туди 1/3 суміші лосося, по центру викладаємо фісташки, накриваємо другою третю лосося.
    Акуратно викладаємо мус, зверху викладаємо решти лосося і розрівнюємо. Накриваємо фольгою і випікаємо на водяній бані при температурі 180 градусів одну годину, потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник. Подаємо цей терен з майонезом, в який замішуємо подрібнені бланшовані трави - петрушку, цибулю, естрагон.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з лосося з вершками
    Суп з лосося з вершками
    Суп з лосося з вершками - це святкове блюдо скандинавської кухні. М'який і ніжний смак цього супу не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
    Тартар з лосося
    Тартар з лосося
    Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих