Останнім часом стало дуже модно готувати різноманітні террини - овочеві, рибні та м'ясні. Саме місце цієї страви на святковому столі, серед холодних закусок. Нижче розглянемо кілька рецептів приготування терина з лосося.
Террін з лосося
Інгредієнти: лосось копчений або солоний - 250 г; лосось свіжий - 250 г; яйця перепелині - 5 шт.; крабові палички -7 шт.; вершки - 100 мл; кріп - 10 г; лавровий лист (для варіння лосося); перець горошком (для варіння лосося). Приготування Варимо свіжого лосося в невеликій кількості води з лавровим листом і чорним перцем. Важливо не переварити, риба повинна бути ніжною. Беремо форму і вистилаємо її харчовою плівкою, щоб звисала. Потім вистилаємо внутрішню поверхню копченої або солоною рибою (так щоб звисала за краї форми). Варену рибу перемелюємо в блендері, додаємо половину вершків і дрібно нарізаний кріп. Викладаємо половину маси на дно форми і розрівнюємо.
Окремо перемелюємо крабові палички з рештою вершками. Відварені яйця перепелині викладаємо посередині, поверх лососевої маси. Зверху викладаємо масу з крабових паличок, розрівнюємо. Наступним шаром викладаємо масу, що залишилася з лосося і теж розрівнюємо. Закриваємо звисаючими шматочками лосося, потім плівкою і ставимо в холодильник на дві години. Потім витягаємо з форми за допомогою харчової плівки. Террін розрізаємо на широкі шматочки, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Террін з лосося з зеленим горошком
Інгредієнти: філе лосося - 350 г; густа сметана - 4 ст. ложки; яйця -6 шт.; паприка - 1/2 ст. ложки; фісташки - 50 г; зелений горошок - 300 г; зелень - петрушка, кінза, зелена цибуля. Приготування Філе знімаємо з шкіри і подрібнюємо, додаємо 2 ст. ложки сметани, 3 яйця, паприку, приправляємо сіллю і перцем, добре вимішуємо. Відварюємо зелений горошок в киплячій підсоленій воді пару хвилин, воду
зливаємо, додаємо зелень. Інгредієнти подрібнюємо в блендері.
Додаємо решту сметану, приправляємо сіллю і перцем, розмішуємо і додаємо яйця, вбиваючи по одному так, щоб вийшов мус. Змащуємо форму маслом, викладаємо туди 1/3 суміші лосося, по центру викладаємо фісташки, накриваємо другою третю лосося.
Акуратно викладаємо мус, зверху викладаємо решти лосося і розрівнюємо. Накриваємо фольгою і випікаємо на водяній бані при температурі 180 градусів одну годину, потім охолоджуємо і прибираємо в холодильник. Подаємо цей терен з майонезом, в який замішуємо подрібнені бланшовані трави - петрушку, цибулю, естрагон.