Суп з лосося з вершками
М'який і ніжний на смак, вершковий суп з лосося відноситься до святкових страв скандинавської кухні.
Головним достоїнством вершків є те, що вони прибирають рибний запах. Крім лосося можна використовувати будь-яку іншу червону рибу, а вершки, при бажанні, можна замінити сметаною або молоком, розведеним з борошном.
Кожен з інгредієнтів додасть супу зовсім інший, новий присмак. Змінюючи компоненти страви можна домогтися оптимального для себе варіанти.
Інгредієнти:
філе лосося 400 г;
яйця - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
вершки - 200 мл;
молоко - 200 мл;
болгарський червоний перець - 1 шт.;
подрібнена зелень - 30 г;
вершкове масло - 20 г;
білий мелений перець, сіль.
Приготування
Філе лосося збиваємо в блендері з яйцями і вершками. В отримане пюре додаємо білий перець і сіль. Солодкий болгарський перець запікаємо в духовці до розм'якшення. Охолоджуємо, знімаємо шкірку і очищаємо від насіння.
Знімаємо цедру з лимона, подрібнюємо і змішуємо її з рибним пюре і з пюре з червоного перцю. Отриману суміш підсолюємо, додаємо лимонний сік і вливаємо гаряче молоко. Варимо на повільному вогні 5 хвилин. Знімаємо з плити і кидаємо в суп, шматочок вершкового масла. Розливаємо в глибокі тарілки і пригощаємо рідних і близьких.
Ще один рецепт супу з лосося з вершками, але вже з використанням консервованої риби.
Інгредієнти:
консервований лосось - 400 г;
філе морського окуня - 250 г;
креветки - 100 г;
рибний бульйон - 200 мл;
молоко - 600 мл;
вершкове масло - 50 г;
рослинна олія - 30 мл;
борошно - 20 г;
яйця - 2 шт.;
вершки - 300 мл;
зелень базиліка, сіль, перець.
Приготування
Рибу два рази подрібнюємо в м'ясорубці, кладемо в каструлю, заливаємо бульйоном і варимо 10 хвилин. В іншому посуді обсмажуємо борошно в половині порції вершкового масла. Коли мука стане світло-коричневого кольору, вливаємо в неї молоко і доводимо суміш до кипіння. Додаємо пюре з лосося і варимо 20 хвилин. Протираємо через сито. Робимо заправку, для цього яйця збиваємо з вершками і другою частиною вершкового масла. Солимо, перчимо і виливаємо в суп.
Креветки промиваємо, варимо в підсоленій воді і очищаємо. Філе окуня ріжемо на порційні шматочки і підсмажуємо на олії. Зелень базиліка промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Складаємо в суп обсмажені шматочки риби, креветки і базилік. Нагріваємо протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння. Теплий крем-суп з лосося з вершками розливаємо в підігріті тарілки і ставимо на стіл.
Головним достоїнством вершків є те, що вони прибирають рибний запах. Крім лосося можна використовувати будь-яку іншу червону рибу, а вершки, при бажанні, можна замінити сметаною або молоком, розведеним з борошном.
Кожен з інгредієнтів додасть супу зовсім інший, новий присмак. Змінюючи компоненти страви можна домогтися оптимального для себе варіанти.
Лосось з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Філе лосося збиваємо в блендері з яйцями і вершками. В отримане пюре додаємо білий перець і сіль. Солодкий болгарський перець запікаємо в духовці до розм'якшення. Охолоджуємо, знімаємо шкірку і очищаємо від насіння.
Знімаємо цедру з лимона, подрібнюємо і змішуємо її з рибним пюре і з пюре з червоного перцю. Отриману суміш підсолюємо, додаємо лимонний сік і вливаємо гаряче молоко. Варимо на повільному вогні 5 хвилин. Знімаємо з плити і кидаємо в суп, шматочок вершкового масла. Розливаємо в глибокі тарілки і пригощаємо рідних і близьких.
Ще один рецепт супу з лосося з вершками, але вже з використанням консервованої риби.
Крем-суп з лосося з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Рибу два рази подрібнюємо в м'ясорубці, кладемо в каструлю, заливаємо бульйоном і варимо 10 хвилин. В іншому посуді обсмажуємо борошно в половині порції вершкового масла. Коли мука стане світло-коричневого кольору, вливаємо в неї молоко і доводимо суміш до кипіння. Додаємо пюре з лосося і варимо 20 хвилин. Протираємо через сито. Робимо заправку, для цього яйця збиваємо з вершками і другою частиною вершкового масла. Солимо, перчимо і виливаємо в суп.
Креветки промиваємо, варимо в підсоленій воді і очищаємо. Філе окуня ріжемо на порційні шматочки і підсмажуємо на олії. Зелень базиліка промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Складаємо в суп обсмажені шматочки риби, креветки і базилік. Нагріваємо протягом 5-7 хвилин, не доводячи до кипіння. Теплий крем-суп з лосося з вершками розливаємо в підігріті тарілки і ставимо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки з вершками
Креветки - це делікатесні морепродукти, які використовують для приготування різних страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих рецептів
Лосось з креветками
Лосось з креветками - це відмінне поєднання продуктів в закусках, салатах, супах і других стравах. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Террін з лосося
Террін - це смачна холодна закуска. Вона буває овочевий, м'ясної та рибної. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептів, як зробити террін з лосося.
Галантин з риби
Галантин - це рибний або м'ясний фарш з начинкою, яким зазвичай набивають неушкоджену тушку птиці, риби або просто згортають в рулет. І сьогодні мова