Лосось з креветками
Поєднання «лосось з креветками» чудово працює в будь-якому вигляді: у супах, в якості заправки для пасти і, звичайно ж, в салатах.
Інгредієнти:
філе лосося - 500 г;
креветки (очищені) - 300 г;
бульйон рибний - 15 л;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
селера (стебло) - 2 шт.;
кукурудза консервована - 200 г;
вершки (жирністю 10 %) - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Рубаємо однаковими дрібними кубиками цибулю, моркву і селеру. Розігріваємо масло в каструлі і злегка пасеруємо овочі. Додаємо борошно, обсмажуємо ще хвилинку і вливаємо рибний бульйон . Помішуючи, доводимо його до кипіння. Закидаємо картоплю, солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Варимо, поки картопля не стане м'якою. Тоді додаємо нарізану невеликими шматочками рибу, очищені креветки і кукурудзу (рідина з банки потрібно попередньо злити). Готуємо суп ще 5 хвилин, після вливаємо вершки. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Присипаємо рубаним кропом, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще хвилин 5-10. А потім подаємо до столу - з скибочками лимона або лайма.
Інгредієнти:
паста - 500 г;
філе лосося - 400 г;
креветки (очищені) - 400 г;
вершки питні - 15 ст.;
сир «Пармезан» - 50 р;
цукіні - 1 шт.;
часник - 3 зубки;
олія оливкова - для смаження;
базилік - 3 гілочки;
орегано - 2 гілочки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і злегка обсмажуємо розкришений тонкими пластинками часник. І як тільки з'явиться характерний аромат, додаємо шматочки лосося, а хвилини через 3-4 креветки. Помішуючи, витримуємо на вогні хвилин 5 (риба і креветки повинні бути при цьому майже готові) і кидаємо накрошенние дрібними кубиками цукіні.
Обсмажуємо пару хвилин і вливаємо вершки, трохи води з вариться пасти, трави і спеції. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо 5 хвилин. Додаємо готову (але злегка твердоватую) пасту, прогріваємо буквально півхвилини і знімаємо сковороду з плити. Тут же розкладаємо пасту з лососем по тарілках і подаємо до столу, приправивши тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.
Інгредієнти:
філе лосося - 2 шт. по 30 см;
креветки коктейльні - 300 г;
сир вершковий «Каліфорнія» - 250 г;
цибулю-порей (стебло) - 1 шт.;
естрагон - 3 гілочки;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
сіль морська, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Спочатку розминаємо сир, щоб він став більш м'яким і пластичним. Потім додаємо до нього дрібно нарізаний естрагон і тонко нашатковану порей. Солимо, перчимо. Гарненько вимішуємо. Обережно вводимо в цю масу очищені креветки.
Кладемо одне філе лосося шкіркою вниз. Рівномірно розподіляємо по нього сирну начинку і закриваємо другим шматком риби. Пов'язуємо всі разом ниткою і викладаємо імпровізований рулет у форму для запікання, попередньо змастивши її оливковою олією. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 20 хвилин знижуємо температуру до 160 і витримуємо лосося в духовці ще 15 хвилин. Потім дістаємо, накриваємо фольгою і даємо 10 хвилин відпочити перед подачею на стіл.
Суп з лососем і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Рубаємо однаковими дрібними кубиками цибулю, моркву і селеру. Розігріваємо масло в каструлі і злегка пасеруємо овочі. Додаємо борошно, обсмажуємо ще хвилинку і вливаємо рибний бульйон . Помішуючи, доводимо його до кипіння. Закидаємо картоплю, солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Варимо, поки картопля не стане м'якою. Тоді додаємо нарізану невеликими шматочками рибу, очищені креветки і кукурудзу (рідина з банки потрібно попередньо злити). Готуємо суп ще 5 хвилин, після вливаємо вершки. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Присипаємо рубаним кропом, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще хвилин 5-10. А потім подаємо до столу - з скибочками лимона або лайма.
Паста з лососем і креветками
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і злегка обсмажуємо розкришений тонкими пластинками часник. І як тільки з'явиться характерний аромат, додаємо шматочки лосося, а хвилини через 3-4 креветки. Помішуючи, витримуємо на вогні хвилин 5 (риба і креветки повинні бути при цьому майже готові) і кидаємо накрошенние дрібними кубиками цукіні.
Обсмажуємо пару хвилин і вливаємо вершки, трохи води з вариться пасти, трави і спеції. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо 5 хвилин. Додаємо готову (але злегка твердоватую) пасту, прогріваємо буквально півхвилини і знімаємо сковороду з плити. Тут же розкладаємо пасту з лососем по тарілках і подаємо до столу, приправивши тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.
Лосось запечений, фаршировані креветками
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку розминаємо сир, щоб він став більш м'яким і пластичним. Потім додаємо до нього дрібно нарізаний естрагон і тонко нашатковану порей. Солимо, перчимо. Гарненько вимішуємо. Обережно вводимо в цю масу очищені креветки.
Кладемо одне філе лосося шкіркою вниз. Рівномірно розподіляємо по нього сирну начинку і закриваємо другим шматком риби. Пов'язуємо всі разом ниткою і викладаємо імпровізований рулет у форму для запікання, попередньо змастивши її оливковою олією. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 20 хвилин знижуємо температуру до 160 і витримуємо лосося в духовці ще 15 хвилин. Потім дістаємо, накриваємо фольгою і даємо 10 хвилин відпочити перед подачею на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати
Макарони з креветками - рецепт
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже
Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
Фарфалле
Фарфалле - це вид італійської пасти. Готується вона з куркою, овочами, рибою і морепродуктами. Як раз про рецепти цих поєднань і піде мова в