Поєднання «лосось з креветками» чудово працює в будь-якому вигляді: у супах, в якості заправки для пасти і, звичайно ж, в салатах.
Суп з лососем і креветками
Інгредієнти: філе лосося - 500 г; креветки (очищені) - 300 г; бульйон рибний - 15 л; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; селера (стебло) - 2 шт.; кукурудза консервована - 200 г; вершки (жирністю 10 %) - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Рубаємо однаковими дрібними кубиками цибулю, моркву і селеру. Розігріваємо масло в каструлі і злегка пасеруємо овочі. Додаємо борошно, обсмажуємо ще хвилинку і вливаємо рибний бульйон . Помішуючи, доводимо його до кипіння. Закидаємо картоплю, солимо, перчимо і накриваємо кришкою. Варимо, поки картопля не стане м'якою. Тоді додаємо нарізану невеликими шматочками рибу, очищені креветки і кукурудзу (рідина з банки потрібно попередньо злити). Готуємо суп ще 5 хвилин, після вливаємо вершки. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Присипаємо рубаним кропом, накриваємо кришкою і даємо настоятися ще хвилин 5-10. А потім подаємо до столу - з скибочками лимона або лайма.
Паста з лососем і креветками
Інгредієнти: паста - 500 г; філе лосося - 400 г; креветки (очищені) - 400 г; вершки питні - 15 ст.; сир «Пармезан» - 50 р; цукіні - 1 шт.; часник - 3 зубки; олія оливкова - для смаження; базилік - 3 гілочки; орегано - 2 гілочки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування У глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію і злегка обсмажуємо розкришений тонкими пластинками часник. І як тільки з'явиться характерний аромат, додаємо шматочки лосося, а хвилини через 3-4 креветки. Помішуючи, витримуємо на вогні хвилин 5 (риба і креветки повинні бути при цьому майже готові) і кидаємо накрошенние дрібними кубиками цукіні.
Обсмажуємо пару хвилин і вливаємо вершки, трохи води з вариться пасти, трави і спеції. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо 5 хвилин. Додаємо готову (але злегка твердоватую) пасту, прогріваємо буквально півхвилини і знімаємо сковороду з плити. Тут же розкладаємо пасту з лососем по тарілках і подаємо до столу, приправивши тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.
Лосось запечений, фаршировані креветками
Інгредієнти: філе лосося - 2 шт. по 30 см; креветки коктейльні - 300 г; сир вершковий «Каліфорнія» - 250 г; цибулю-порей (стебло) - 1 шт.; естрагон - 3 гілочки; олія оливкова - 1 ст. ложка; сіль морська, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Спочатку розминаємо сир, щоб він став більш м'яким і пластичним. Потім додаємо до нього дрібно нарізаний естрагон і тонко нашатковану порей. Солимо, перчимо. Гарненько вимішуємо.
Обережно вводимо в цю масу очищені креветки.
Кладемо одне філе лосося шкіркою вниз. Рівномірно розподіляємо по нього сирну начинку і закриваємо другим шматком риби. Пов'язуємо всі разом ниткою і викладаємо імпровізований рулет у форму для запікання, попередньо змастивши її оливковою олією. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 20 хвилин знижуємо температуру до 160 і витримуємо лосося в духовці ще 15 хвилин. Потім дістаємо, накриваємо фольгою і даємо 10 хвилин відпочити перед подачею на стіл.