Фарфалле
Красиве слово, яке прийшло до нас з Італії, буквально означає «метелик». Вимовте кілька разів «фарфалле», чуєте, адже і справді нагадує помах крилами. Саме так італійці назвали один з видів пасти, якими славиться їх кухня. Весела форма макаронів, нагадує маленькі крильця або бантики, дуже подобається і дорослим, і особливо дітям. Часто, до тіста додають натуральні барвники, і макарони виходять яскравими, різнобарвними та веселими.
Рецепт фарфалле не вимагає того, щоб дотримуватися особливої технології. Вариться паста, як і будь-які макаронні вироби, в підсоленому окропі. Потім макарони змішують з різними добавками і соусами - вершковим, соєвим, томатним.
Паста або макарони, як ми звикли говорити, у італійців національне блюдо, яке їдять кожен день, по святах, готують на обід і вечерю. В залежності від додаткових інгредієнтів, ви можете зробити страву більш ситним або навпаки, дієтичним і легким. Ми пропонуємо спробувати фарфалле з креветками, ніжний смак якого, обов'язкового сподобається гурманам і любителям італійської кухні.
Інгредієнти:
фарфалле - 400 г;
помідори черрі - 150 г;
креветки очищені - 200 г;
олія оливкова - 120 г;
цукіні - 300 г;
вино біле сухе - 300 г;
спеції - за смаком;
базилік - за смаком - 2 шт.;
сир - 80 г;
вершки - 450 р.
Приготування
Овочі гарненько миємо й обсушуємо. Помідори нарізаємо на половинки, цибулю дрібно ріжемо кубиками, цукіні натираємо на тертці. На добре розігрітій сковорідці обсмажуємо в оливковій олії креветки, цукіні, цибулю і помідори, потім додаємо вино, перець і готуємо до повного випаровування рідини. Вливаємо вершки і доводимо креветки з овочами до стану соусу. Фарфалле відварюємо в підсоленій воді, з'єднуємо з приготовленим соусом, прогріваємо пару хвилин на сковорідці і розкладаємо по тарілках. Зверху посипаємо натертим сиром - пармезаном або будь-яким іншим, який є в наявності. Можете викласти пасту фарфалле на блюдо і прикрасити базиліком.
Таким же чином можна приготувати фарфалле з лососем. Рибне філе нарізати невеликими шматочками і готуєте з овочами у відповідності з вищенаведеним рецептом. Поєднання лосося, вершків і вина додадуть пасті чудовий ніжний смак.
Куряче м'ясо чудово поєднується зі солодкуватими соусами. Так давайте спробуємо приготувати наших «метеликів» з куркою і медом.
Інгредієнти:
фарфалле - 500 г;
куряче м'ясо - 700 г;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
мед - 4 ст. ложки;
оливкова олія - за смаком;
сіль - за смаком;
вершкове масло - за смаком.
Приготування
У сковорідці нагріваємо оливкову олію і туди ж додаємо шматочок вершкового, розтоплюємо його і закидаємо куряче м'ясо, порізане на невеликі шматочки. Обсмажуємо близько п'яти хвилин, додаємо соєвий соус, мед і продовжуємо, постійно помішуючи, смажити до готовності. У підсоленій воді відварюємо макарони фарфалле до стану «аль денте», викладаємо їх на сковорідку до курки, додаємо 50 грам води, в якій варили пасту і тушкуємо хвилини три. От і все! Фарфалле з куркою готове, можна розкладати страву по тарілках.
Як бачите, для рецепта фарфалле ви можете брати будь-які інгредієнти - паста чудово поєднується і з м'ясом, і з овочами, і з рибою. Можете навіть приготувати фарфалле з грибами - злегка обсмажте печериці, приміром, на оливковій олії, додайте цибулю, трохи білого вина і посипте макарони натертим сиром.
Рецепт фарфалле не вимагає того, щоб дотримуватися особливої технології. Вариться паста, як і будь-які макаронні вироби, в підсоленому окропі. Потім макарони змішують з різними добавками і соусами - вершковим, соєвим, томатним.
Фарфалле з креветками
Паста або макарони, як ми звикли говорити, у італійців національне блюдо, яке їдять кожен день, по святах, готують на обід і вечерю. В залежності від додаткових інгредієнтів, ви можете зробити страву більш ситним або навпаки, дієтичним і легким. Ми пропонуємо спробувати фарфалле з креветками, ніжний смак якого, обов'язкового сподобається гурманам і любителям італійської кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Овочі гарненько миємо й обсушуємо. Помідори нарізаємо на половинки, цибулю дрібно ріжемо кубиками, цукіні натираємо на тертці. На добре розігрітій сковорідці обсмажуємо в оливковій олії креветки, цукіні, цибулю і помідори, потім додаємо вино, перець і готуємо до повного випаровування рідини. Вливаємо вершки і доводимо креветки з овочами до стану соусу. Фарфалле відварюємо в підсоленій воді, з'єднуємо з приготовленим соусом, прогріваємо пару хвилин на сковорідці і розкладаємо по тарілках. Зверху посипаємо натертим сиром - пармезаном або будь-яким іншим, який є в наявності. Можете викласти пасту фарфалле на блюдо і прикрасити базиліком.
Таким же чином можна приготувати фарфалле з лососем. Рибне філе нарізати невеликими шматочками і готуєте з овочами у відповідності з вищенаведеним рецептом. Поєднання лосося, вершків і вина додадуть пасті чудовий ніжний смак.
Фарфалле з куркою
Куряче м'ясо чудово поєднується зі солодкуватими соусами. Так давайте спробуємо приготувати наших «метеликів» з куркою і медом.
Інгредієнти:
Приготування
У сковорідці нагріваємо оливкову олію і туди ж додаємо шматочок вершкового, розтоплюємо його і закидаємо куряче м'ясо, порізане на невеликі шматочки. Обсмажуємо близько п'яти хвилин, додаємо соєвий соус, мед і продовжуємо, постійно помішуючи, смажити до готовності. У підсоленій воді відварюємо макарони фарфалле до стану «аль денте», викладаємо їх на сковорідку до курки, додаємо 50 грам води, в якій варили пасту і тушкуємо хвилини три. От і все! Фарфалле з куркою готове, можна розкладати страву по тарілках.
Як бачите, для рецепта фарфалле ви можете брати будь-які інгредієнти - паста чудово поєднується і з м'ясом, і з овочами, і з рибою. Можете навіть приготувати фарфалле з грибами - злегка обсмажте печериці, приміром, на оливковій олії, додайте цибулю, трохи білого вина і посипте макарони натертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з фарфалле
Фарфалле - це макарони з твердих сортів пшениці у формі метелика. Такі макарони дуже подобаються і дітям і дорослим, а ми вам розповімо, як з їх
Макарони з креветками - рецепт
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже
Макарони з сиром - рецепти
Макарони з сиром - хто ж з нас не знайомий з такою стравою?! Це смачно, ситно і головне його можна приготувати досить швидко. У нашій статті ми
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Паста з овочами
Італійську пасту можна приготувати безліччю цікавих способів: з грибами, м'ясом, креветками, беконом і т. д. І сьогодні ми розберемо декілька
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,