Паста з овочами
Щоб спробувати справжню італійську пасту , зовсім необов'язково їхати в Італію. Нижче вас чекають рецепти пасти з овочами. Спробуйте приготувати це блюдо будинку, і подаруйте близьким шматочок Італії.
Інгредієнти:
макаронні вироби - 05 кг;
сметана - 200 г;
помідори - 3 шт.;
куряче філе - 05 кг;
перець солодкий - 3 шт.;
часник - 3 зубчики;
петрушка, базилік, сіль, перець - за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Куряче філе ріжемо на шматочки, солимо, перчимо й залишаємо хвилин на 15. Помідори обдаємо окропом, очистити шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Перець очистити від серцевини і також ріжемо кубиками. Подрібнюємо базилік і петрушку. На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо подрібнений часник і обсмажуємо до золотистого кольору, потім часник викидаємо.
В цьому ж часниковому маслі обсмажуємо куряче філе близько 7 хвилин на сильному вогні. Потім викладаємо подрібнені помідори, солодкий перець і тушкуємо під кришкою 3-4 хвилини. Додаємо сметану, прогріваємо соус і знімаємо з вогню. Макаронні вироби відварюємо до готовності, але не переварюємо, воду зливаємо. Викладаємо пасту в сковороду з куркою і овочами і акуратно перемішуємо. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
макарони - 400 г;
томати у власному соку - 1 банка;
перець солодкий - 2 шт.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
маслини без кісточок - 10 шт.;
овечий сир фета - 200 г;
сіль, перець, зелень - за смаком.
Приготування
Відварюємо макарони в підсоленій воді. Солодкий перець миємо, чистимо й ріжемо соломкою. Маслини ріжемо на 4 частини. Сир розминаємо виделкою. Помідори ріжемо великими кубиками. У каструлю мультиварки вливаємо олію, кладемо в нього солодкий перець, подрібнену зелень і в режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Потім додаємо подрібнені помідори і маслини і готуємо в режимі «Гасіння» 10 хвилин, додаємо сир. З макаронів зливаємо воду, викладаємо їх у каструлю мультиварки, перемішуємо. Пасту з овочами і сиром розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
гливи - 400 г;
заморожена спаржа - 50 г;
болгарський перець - половинка;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
куркума - 05 ч. ложки;
рукола, сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
макарони з твердих сортів пшениці - 200 р.
Приготування
Відварюємо макарони практично до готовності. Потім зливаємо з них воду, приблизно 200 мл відвару відставляємо в сторону, він нам знадобиться. Гриби ріжемо кубиками і обсмажуємо до готовності. Потім обсмажуємо подрібнений лук, до нього додаємо нарізану спаржу і моркву. Під закритою кришкою тушкуємо до готовності моркви. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх півкільцями і в один шар викладаємо на сковороду з оливковою олією, перець ріжемо соломкою і також відправляємо на сковороду.
Обсмажуємо хвилин 5 після чого викладаємо на сковороду гриби і овочі. Додаємо сіль і спеції. Подрібнюємо рукколу і відправляємо її до решти інгредієнтів. Готові макарони викладаємо в сковороду з грибами і овочами, додаємо бульйон, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо пасту з грибами і овочами настоятися хвилин 15 а потім вже розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
паста - 250 г;
баклажан - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
помідори - 2 шт.;
консервовані помідори - 250 г;
вино біле сухе - 150 г;
вершки - 100 мл;
креветки - 350 г;
мелений перець, сухі італійські трави, сіль - за смаком;
пармезан - 50 р.
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому скибочки часнику на сильному вогні близько 3 хвилин, потім часник прибираємо, а подрібнену цибулю обсмажуємо хвилини 2 після чого додаємо нарізані кубиками солодкий перець, баклажан і обсмажуємо все разом хвилин 7. З помідорів чистимо шкірку, нарізаємо їх великими кубиками і відправляємо на сковороду з іншими інгредієнтами.
Хвилин через 5 додаємо подрібнені помідори у власному соку. Тушкуємо ще хвилин 5 після чого вливаємо вершки, вино, перемішуємо і додаємо креветки. Тушкуємо все разом на невеликому вогні під кришкою 5-7 хвилин, потім викладаємо попередньо відварену до напівготовності пасту, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом ще 5 хвилин. За смаком додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Посипаємо пасту з тушкованими овочами і креветками тертим пармезаном і подаємо до столу.
Паста з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе ріжемо на шматочки, солимо, перчимо й залишаємо хвилин на 15. Помідори обдаємо окропом, очистити шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Перець очистити від серцевини і також ріжемо кубиками. Подрібнюємо базилік і петрушку. На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо подрібнений часник і обсмажуємо до золотистого кольору, потім часник викидаємо.
В цьому ж часниковому маслі обсмажуємо куряче філе близько 7 хвилин на сильному вогні. Потім викладаємо подрібнені помідори, солодкий перець і тушкуємо під кришкою 3-4 хвилини. Додаємо сметану, прогріваємо соус і знімаємо з вогню. Макаронні вироби відварюємо до готовності, але не переварюємо, воду зливаємо. Викладаємо пасту в сковороду з куркою і овочами і акуратно перемішуємо. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню.
Паста з овочами і сиром в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони в підсоленій воді. Солодкий перець миємо, чистимо й ріжемо соломкою. Маслини ріжемо на 4 частини. Сир розминаємо виделкою. Помідори ріжемо великими кубиками. У каструлю мультиварки вливаємо олію, кладемо в нього солодкий перець, подрібнену зелень і в режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Потім додаємо подрібнені помідори і маслини і готуємо в режимі «Гасіння» 10 хвилин, додаємо сир. З макаронів зливаємо воду, викладаємо їх у каструлю мультиварки, перемішуємо. Пасту з овочами і сиром розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Паста з грибами і овочами по-італійськи
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони практично до готовності. Потім зливаємо з них воду, приблизно 200 мл відвару відставляємо в сторону, він нам знадобиться. Гриби ріжемо кубиками і обсмажуємо до готовності. Потім обсмажуємо подрібнений лук, до нього додаємо нарізану спаржу і моркву. Під закритою кришкою тушкуємо до готовності моркви. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх півкільцями і в один шар викладаємо на сковороду з оливковою олією, перець ріжемо соломкою і також відправляємо на сковороду.
Обсмажуємо хвилин 5 після чого викладаємо на сковороду гриби і овочі. Додаємо сіль і спеції. Подрібнюємо рукколу і відправляємо її до решти інгредієнтів. Готові макарони викладаємо в сковороду з грибами і овочами, додаємо бульйон, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо пасту з грибами і овочами настоятися хвилин 15 а потім вже розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Паста з креветками і овочами
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому скибочки часнику на сильному вогні близько 3 хвилин, потім часник прибираємо, а подрібнену цибулю обсмажуємо хвилини 2 після чого додаємо нарізані кубиками солодкий перець, баклажан і обсмажуємо все разом хвилин 7. З помідорів чистимо шкірку, нарізаємо їх великими кубиками і відправляємо на сковороду з іншими інгредієнтами.
Хвилин через 5 додаємо подрібнені помідори у власному соку. Тушкуємо ще хвилин 5 після чого вливаємо вершки, вино, перемішуємо і додаємо креветки. Тушкуємо все разом на невеликому вогні під кришкою 5-7 хвилин, потім викладаємо попередньо відварену до напівготовності пасту, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом ще 5 хвилин. За смаком додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Посипаємо пасту з тушкованими овочами і креветками тертим пармезаном і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з креветками - рецепт
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Макарони з овочами
Макарони з овочами - досить просте, але в теж час смачне і ситне блюдо. І сьогодні ми поділимося з вами кількома простими і оригінальними рецептами
Паста з помідорами
Паста з помідорами і сиром - чудове італійське блюдо, яке неодмінно сподобається вашим рідним та друзям. Приготувати таку смакота досить нескладно.
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
Фарфалле
Фарфалле - це вид італійської пасти. Готується вона з куркою, овочами, рибою і морепродуктами. Як раз про рецепти цих поєднань і піде мова в