Щоб спробувати справжню італійську пасту , зовсім необов'язково їхати в Італію. Нижче вас чекають рецепти пасти з овочами. Спробуйте приготувати це блюдо будинку, і подаруйте близьким шматочок Італії.
Паста з куркою і овочами
Інгредієнти: макаронні вироби - 05 кг; сметана - 200 г; помідори - 3 шт.; куряче філе - 05 кг; перець солодкий - 3 шт.; часник - 3 зубчики; петрушка, базилік, сіль, перець - за смаком; оливкова олія. Приготування Куряче філе ріжемо на шматочки, солимо, перчимо й залишаємо хвилин на 15. Помідори обдаємо окропом, очистити шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Перець очистити від серцевини і також ріжемо кубиками. Подрібнюємо базилік і петрушку. На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо подрібнений часник і обсмажуємо до золотистого кольору, потім часник викидаємо.
В цьому ж часниковому маслі обсмажуємо куряче філе близько 7 хвилин на сильному вогні. Потім викладаємо подрібнені помідори, солодкий перець і тушкуємо під кришкою 3-4 хвилини. Додаємо сметану, прогріваємо соус і знімаємо з вогню. Макаронні вироби відварюємо до готовності, але не переварюємо, воду зливаємо. Викладаємо пасту в сковороду з куркою і овочами і акуратно перемішуємо. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню.
Паста з овочами і сиром в мультиварці
Інгредієнти: макарони - 400 г; томати у власному соку - 1 банка; перець солодкий - 2 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; маслини без кісточок - 10 шт.; овечий сир фета - 200 г; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Відварюємо макарони в підсоленій воді. Солодкий перець миємо, чистимо й ріжемо соломкою. Маслини ріжемо на 4 частини. Сир розминаємо виделкою. Помідори ріжемо великими кубиками. У каструлю мультиварки вливаємо олію, кладемо в нього солодкий перець, подрібнену зелень і в режимі «Випічка» готуємо 5 хвилин. Потім додаємо подрібнені помідори і маслини і готуємо в режимі «Гасіння» 10 хвилин, додаємо сир. З макаронів зливаємо воду, викладаємо їх у каструлю мультиварки, перемішуємо. Пасту з овочами і сиром розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Паста з грибами і овочами по-італійськи
Інгредієнти: гливи - 400 г; заморожена спаржа - 50 г; болгарський перець - половинка; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; куркума - 05 ч. ложки; рукола, сіль, перець - за смаком; рослинна олія; макарони з твердих сортів пшениці - 200 р. Приготування Відварюємо макарони практично до готовності. Потім зливаємо з них воду, приблизно 200 мл відвару відставляємо в сторону, він нам знадобиться. Гриби ріжемо кубиками і обсмажуємо до готовності. Потім обсмажуємо подрібнений лук, до нього додаємо нарізану спаржу і моркву. Під закритою кришкою тушкуємо до готовності моркви. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх півкільцями і в один шар викладаємо на сковороду з оливковою олією, перець ріжемо соломкою і також відправляємо на сковороду.
Обсмажуємо хвилин 5 після чого викладаємо на сковороду гриби і овочі. Додаємо сіль і спеції. Подрібнюємо рукколу і відправляємо її до решти інгредієнтів. Готові макарони викладаємо в сковороду з грибами і овочами, додаємо бульйон, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо пасту з грибами і овочами настоятися хвилин 15 а потім вже розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Паста з креветками і овочами
Інгредієнти: паста - 250 г; баклажан - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; помідори - 2 шт.; консервовані помідори - 250 г; вино біле сухе - 150 г; вершки - 100 мл; креветки - 350 г; мелений перець, сухі італійські трави, сіль - за смаком; пармезан - 50 р. Приготування На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому скибочки часнику на сильному вогні близько 3 хвилин, потім часник прибираємо, а подрібнену цибулю обсмажуємо хвилини 2 після чого додаємо нарізані кубиками солодкий перець, баклажан і обсмажуємо все разом
хвилин 7. З помідорів чистимо шкірку, нарізаємо їх великими кубиками і відправляємо на сковороду з іншими інгредієнтами.
Хвилин через 5 додаємо подрібнені помідори у власному соку. Тушкуємо ще хвилин 5 після чого вливаємо вершки, вино, перемішуємо і додаємо креветки. Тушкуємо все разом на невеликому вогні під кришкою 5-7 хвилин, потім викладаємо попередньо відварену до напівготовності пасту, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом ще 5 хвилин. За смаком додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Посипаємо пасту з тушкованими овочами і креветками тертим пармезаном і подаємо до столу.