Суфле з курки в духовці
Курятина - один з найбільш звичних і часто вживаних видів м'яса з найдавніших часів, принаймні, для більшості населення Землі. Безліч смачних і корисних страв можна приготувати з курячого м'яса. Все, що знаєте, набридло?
Спробуємо приготувати суфле з курки - це блюдо можна вважати дієтичним і одночасно - делікатесним.
Розповімо, як приготувати суфле з курки. Взагалі, що таке суфле? Суфле - страва, що сформувалося у французьких кулінарних традиціях, деяким чином, споріднене запіканок, терринам, пудингам і складним омлетів. Суфле готується з двокомпонентної суміші консистенції сметани, яку запікають у духовій шафі вогнетривкої формі. Суміш в будь-якому варіанті включає в себе добре збиті яєчні білки і ароматизований наповнювач, що визначає смак і тип страви (солодке суфле подають як десерт, м'ясні, грибні, овочеві та ін - в якості другого або окремого страви). Після вилучення форми з духової шафи суфле осідає протягом близько 20-30 хвилин - це нормально.
Звичайно м'ясне суфле (в тому числі, і з курячого м'яса) готують з соусом бешамель але можливі варіанти, можна використовувати суміш молока або вершків з іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
куряче філе (м'ясо з грудки і/або стегон) - близько 600 г;
яйця курячі - 4-5 шт.;
вершки молочні натуральні середньої жирності - близько 30-50 мл;
борошно пшеничне (можна вівсяна, кукурудзяна, гречана, ячмінна, рисова) - близько 2-4 ст. ложок;
коньяк, фруктовий бренді або світлий мускат, вермут, міцний херес - 1-2 ст. ложки;
сухі мелені спеції (тертий мускатний горіх, чорний мелений перець, червоний мелений перець);
часник - 2-3 зубчики;
зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін);
масло вершкове натуральне (краще топлене).
Приготування
М'ясо пропускаємо через м'ясорубку, додаємо у фарш яєчні жовтки, вершки, коньяк, спеції, продавлений часник і мелкорубленную зелень. Щоб суфле вийшло більш ніжним, можна промесить фарш міксером або заглибним блендером. Борошном коригуємо консистенцію, суміш повинна мати густоту нежидкой сметани.
Яєчні білки окремо збиваємо міксером до стану стійкої піни, після чого додаємо в м'ясну суміш і швидко акуратно перемішуємо до однорідності.
Змащуємо маслом форму (особливо зручні силіконові і скляні, можна використовувати металеві або керамічні, порційні кокотниці) і заповнюємо її приготованою сумішшю. Запікаємо суфле в духовій шафі протягом близько 35-50 хвилин при температурі 200 градусів за С. В маленьких порційних формах суфле запікається трохи швидше - близько 25-30 хвилин.
Подаємо з будь-яким гарніром (рис, картопля, молода квасоля та ін), також добре подати овочеві салати. До суфле з курки можна подати світле легке столове вино.
Слідуючи цій же рецептурі можна приготувати суфле з курки з рисом - включаємо до складу запеченої суміші (див. вище) варений розсипчастий рис в кількості 1-2 склянки. До суфле з рисом (і інших подібних варіантів, наприклад, з перловкою або гречкою) гарнір не потрібен.
Можна приготувати суфле з вареної курки (слідуючи цій же рецептурі і методу). Відварне м'ясо слід пропустити через м'ясорубку, потім додати інші інгредієнти (див. вище). Зрозуміло, в цьому варіанті суфле буде запікатися швидше, ніж у варіанті з сирим м'ясом, приблизно протягом 30-35 хвилин.
Для строго дієтичного і дитячого харчування готуємо парове суфле з курки в пароварці або мультиварці (дотримуючись інструкцій до конкретного девайсу). У неелектричної пароварці готуємо суфле на пару протягом 25-40 хвилин (залежить від розміру використовуваних форм). Зрозуміло, в цьому варіанті виключаємо часник, коньяк і спеції (ну, або додамо зовсім трохи спецій).
Спробуємо приготувати суфле з курки - це блюдо можна вважати дієтичним і одночасно - делікатесним.
Розповімо, як приготувати суфле з курки. Взагалі, що таке суфле? Суфле - страва, що сформувалося у французьких кулінарних традиціях, деяким чином, споріднене запіканок, терринам, пудингам і складним омлетів. Суфле готується з двокомпонентної суміші консистенції сметани, яку запікають у духовій шафі вогнетривкої формі. Суміш в будь-якому варіанті включає в себе добре збиті яєчні білки і ароматизований наповнювач, що визначає смак і тип страви (солодке суфле подають як десерт, м'ясні, грибні, овочеві та ін - в якості другого або окремого страви). Після вилучення форми з духової шафи суфле осідає протягом близько 20-30 хвилин - це нормально.
Звичайно м'ясне суфле (в тому числі, і з курячого м'яса) готують з соусом бешамель але можливі варіанти, можна використовувати суміш молока або вершків з іншими інгредієнтами.
Рецепт суфле з курки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо пропускаємо через м'ясорубку, додаємо у фарш яєчні жовтки, вершки, коньяк, спеції, продавлений часник і мелкорубленную зелень. Щоб суфле вийшло більш ніжним, можна промесить фарш міксером або заглибним блендером. Борошном коригуємо консистенцію, суміш повинна мати густоту нежидкой сметани.
Яєчні білки окремо збиваємо міксером до стану стійкої піни, після чого додаємо в м'ясну суміш і швидко акуратно перемішуємо до однорідності.
Змащуємо маслом форму (особливо зручні силіконові і скляні, можна використовувати металеві або керамічні, порційні кокотниці) і заповнюємо її приготованою сумішшю. Запікаємо суфле в духовій шафі протягом близько 35-50 хвилин при температурі 200 градусів за С. В маленьких порційних формах суфле запікається трохи швидше - близько 25-30 хвилин.
Подаємо з будь-яким гарніром (рис, картопля, молода квасоля та ін), також добре подати овочеві салати. До суфле з курки можна подати світле легке столове вино.
Слідуючи цій же рецептурі можна приготувати суфле з курки з рисом - включаємо до складу запеченої суміші (див. вище) варений розсипчастий рис в кількості 1-2 склянки. До суфле з рисом (і інших подібних варіантів, наприклад, з перловкою або гречкою) гарнір не потрібен.
Можна приготувати суфле з вареної курки (слідуючи цій же рецептурі і методу). Відварне м'ясо слід пропустити через м'ясорубку, потім додати інші інгредієнти (див. вище). Зрозуміло, в цьому варіанті суфле буде запікатися швидше, ніж у варіанті з сирим м'ясом, приблизно протягом 30-35 хвилин.
Для строго дієтичного і дитячого харчування готуємо парове суфле з курки в пароварці або мультиварці (дотримуючись інструкцій до конкретного девайсу). У неелектричної пароварці готуємо суфле на пару протягом 25-40 хвилин (залежить від розміру використовуваних форм). Зрозуміло, в цьому варіанті виключаємо часник, коньяк і спеції (ну, або додамо зовсім трохи спецій).
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Суфле з баклажанів
Суфле - страва дуже схоже на запіканку, до основного продукту, доведеного до стану пюре, додають збиті яєчні білки, що надає страві легкість і
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
Суфле в мікрохвильовці
Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
М'ясне суфле в мультиварці
М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
Шоколадне суфле
З чого нам тільки не доводилося готувати суфле: з сиру, м'яса, овочів і фруктів, а ось до класичного - шоколадного - так справа і не дійшла. У цій