М'ясо кролика - виключно цінний делікатесний продукт, з якого можна готувати самі різні страви. Кролятина легко засвоюється людським організмом, її можна вважати дієтичним продуктом. Саме тому особливо хороша кролятина для дитячого харчування. Можна, наприклад, приготувати суп з кролика для дітей (втім, він буде цікавий і для дорослих).
Як приготувати суп з кролика? Принцип приблизно такий: для приготування будь-якого супу з м'яса кролика в заздалегідь приготовлений бульйон додають овочі, різні крупи, макаронні вироби, зелень і спеції.
Як зварити суп з кролика?
Інгредієнти: 500 г м'яса кролика; 1 морква; 1-2 цибулини; 60 г рису; 20 г пшеничного борошна; 2 солодких червоних перцю; 20 г натурального вершкового масла; 4-5 лаврових листочків; 8 горошин запашного перцю; сіль; 2-4 зубчики часнику; зелень (петрушка, кріп, коріандр, базилік). Приготування: М'ясо кролика промиємо проточною холодною водою. Розділимо його на порційні шматочки приблизно грам по 100-150 заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз промиємо м'ясо, знову заллємо водою і зваримо бульйон з 1 цибулиною, лаврушкой і перцем-горошком (в залежності від віку кролика це займе хвилин 35-50). Винесемо шматочки кролика в окрему ємність. Очищену другу цибулину дрібно наріжемо. Також дрібно наріжемо очищену моркву. Видалимо у перців плодоніжки і насіння, наріжемо їх тонкої короткої соломкою. Розтопити в сковороді кролячий жир і злегка спассеруем на ньому цибулю з морквою на малому вогні до зміни кольору. Додамо борошно і, помішуючи лопаткою, протомим ще 2-4 хвилини. Тепер додамо нарізаний солодкий перець, ретельно перемішати лопаткою і протомим ще 2-4 хвилини. Наприкінці додамо вершкове масло та сухі спеції. Накриємо кришкою і дамо постояти так 8 хвилин. Промитий рис відваримо протягом 8 хвилин після закипання в бульйоні. Додамо в киплячий бульйон з рисом овочеву пасерування і шматочки м'яса. Злегка підсолимо і продержим в стані слабкого кипіння буквально 2 хвилини, після чого накриємо кришкою і дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею приправимо суп з кролика подрібненою зеленню і часником.
Суп з кролика з картоплею
Можна приготувати і інший суп з м'яса кролика, наприклад, з картоплею, молодої стручкової квасолею і оливками.
Інгредієнти: 500 г м'яса кролика; 2-4 невеликих картоплини; 2 цибулини; 100-150 г стручкової квасолі; штук 20 оливок (можна чорних, можна зелених); 1 солодкий перець; 60 мл столового білого вина; 2-4 зубчики часнику; 5 листочків лаврушки; 5-8 горошин запашного перцю; 3 бутончики гвоздички; сіль; трохи рослинного масла або кролячого жиру; сухі спеції за смаком, зелень (базилік, петрушка, коріандр, естрагон та інші). Приготування: М'ясо кролика, нарізане невеликими шматками (з кістками), ретельно промиємо, заллємо 2 л води, доведемо до кипіння, проваримо хвилин 5 і зіллємо. Ще раз ретельно промиємо і зваримо бульйон з цибулиною (увіткнемо в неї гвоздичку), лавровим листом і запашним перцем-горошком (близько 1 години). Винесемо шматочки кролика шумівкою. Бульйон процідимо, а м'ясо відділити від кісточок і наріжемо невеликими шматочками довільно. Картоплю очистимо й наріжемо його короткою соломкою. Зваримо в бульйоні нарізану картоплю до половини готовності. Очищену цибулю подрібнити. На сковороді розігріємо масло або розтопити жир. Спассеруем цибулю до легкого

прозорості і додамо вино. Помішуючи лопаткою, протомим до уварювання рідини в половину. Промиємо перець, видалити плодоніжку і насіння, наріжемо його короткою тонкою соломкою і додайте в бульйон разом з м'ясом, нарізаними кружечками оливками і зручно нарізаною стручкової квасолею. Додамо в каструлю м'ясо і пасеровану цибулю. Доведемо до кипіння і проваримо 5-8 хвилин (до готовності картоплі). Присолим і додамо в каструлю сухі спеції, подрібнену зелень і часник. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. Дамо супу настоятися хвилин 8-15. Перед подачею в кожну тарілку добре покласти по столовій ложці свіжою і густий натуральної сметани.