Стифадо з кролика

Як приготувати стифадо?
Інгредієнти:
Приготування:
Отже, готуємо стифадо з кролика. Рецепт цей досить чудовий для святкового меню. Разделаем тушку кролика на порції (краще розрізати по суглобам, а великі шматки - навпіл). Вимиємо, кладемо в миску з лавровим листом, заллємо оцтом, трохи приправимо різними сухими спеціями за смаком і дамо промаринуватися як мінімум 2 години, а краще залишимо на ніч. М'ясо зайця, природно, слід маринувати значно довше, ніж м'ясо домашнього кролика. Коли м'ясо добре просочилося, витягаємо шматки з маринаду і обсушуємо серветкою. Половину оливкової олії раскалим у великому товстостінному сотейнику і обсмажимо шматочки кролика з усіх боків до золотисто-коричневого відтінку. Злегка присолим і поперчити, додамо томатну пасту, лавровий лист з маринаду, сухі спеції, вино і склянку води. Доведемо до кипіння, ретельно перемішати і зменшимо вогонь. Накриємо кришкою і будемо тушкувати близько 1 години (заєць гаситься довше), при необхідності підливаючи потроху води. М'ясо повинно вийти м'яким і ніжним, але не має вже прямо відвалюватися від кісток.
Про соусі
Поки кролик гаситься, раскалим масло в сковороді і викладемо очищений цибулю (можна не розрізати маленькі цибулинки). Обсмажуємо, обережно повертаючи цибулинки, поки вони не стануть повністю золотистими. Після того як кролик 1 годину протушился,

Ну ось, чудове блюдо з кролика - стифадо - готово. Подаємо стифадо обов'язково з зеленню. Прикрасити страву можна крупно порізаною часточками апельсина. Як гарнір можна використовувати тушковану стручкову квасолю, відварна або запечена картопля, рис, пасту. Добре подати і овочеві салати. Звичайно ж, на щирому грецькому вечері не завадить перехилити келих червоного столового вина того ж сорту, який використовувався в приготуванні.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.

Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик

Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб

Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в

Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.

Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми