Гороховий суп з копченостями
Можна чудовим чином порадувати своїх домашніх, приготувавши смачний гороховий суп з копченостями. Копченості можна використовувати будь-які (і свинину та яловичину і курятину) - вони додадуть гороховому супу характерний аромат і вишуканий смак. Правильно приготувати гороховий суп з копченостями - справа нескладна, головне - дотримуватись певної технології. Особливо смачним буде гороховий суп зі свинячими реберцями - власне кажучи, це класичне поєднання. Можна, звичайно, використовувати і інші копченості.
Отже, гороховий суп. Рецепт супу з реберцями досить простий.
Інгредієнти:
500 г копчених реберець;
300 г копченої свинячої грудинки або бекону;
2 склянки сухого гороху;
2 цибулини;
2 моркви;
2 солодких перцю;
2 зубчики часнику;
зелень (петрушка, кріп, коріандр та інші - за смаком;
сухі спеції (лавровий лист, перець та інші);
сіль, трохи рослинної олії.
Приготування:
Горох краще попередньо замочити хоча б години на 3 а краще - на ніч. Реберця треба залити холодною водою в окремій каструлі і відварити протягом 30-40 хвилин. Потім потрібно відокремити м'ясо від кісток (зрізати ножем) таким чином, щоб вийшли невеликі шматочки. Замочений горох промиємо в холодній воді, заллємо бульйоном з реберець і поставимо варити, краще в казані. Очистимо й наріжемо дрібно цибулю і моркву. Спассеруем їх у сковороді на слабкому вогні. Наріжемо грудинку дрібно і злегка обсмажимо в окремій сковороді, але можна і додати в пасеровку. За 5-10 хвилин до готовності гороху додамо в казан цибульно-морквяну пасеровку, обсмажену грудинку, м'ясо, зрізане з реберець, спеції і нарізаний короткою соломкою солодкий перець. Ну ось, гороховий суп з свинячих реберець готовий. Накриємо казан кришкою і дамо супу настоятися протягом 10-15 хвилин. Перед подачею присыплем в тарілках суп подрібненою зеленню і часником. До гороховому супу добре подати грінки або тости.
Можна приготувати гороховий суп-пюре з куркою (копченої). Для приготування цієї страви потрібно 1 склянку гороху, 1 копчена куряча грудка, 1 морква, 1-2 цибулини, 2 стебла селери, грам 100-150 білих грибів або печериць, трохи рослинного масла для пасерування і 30-40 грам натурального вершкового масла, 15 літра курячого бульйону, сухі спеції, зелень, часник. Горох замочимо в холодній воді години на 3 а краще - на ніч. Зіллємо воду, заллємо чистою і поставимо варитися в казані або в сотейнику. Коли вода закипить, проваримо хвилин 10 зіллємо воду і заллємо горох курячим бульйоном. Коли горох звариться, розімніть його в пюре. Очищені цибулю, моркву, гриби і селеру дрібно наріжемо. Спассеруем в сковороді цибулю і моркву, потім додамо рубані гриби і селеру. Будемо гасити, помішуючи лопаткою, хвилин 5-8. І ще хвилини 3-5 під кришкою на слабкому вогні. Додамо вміст сковороди в казан. Додамо курячу грудинку, нарізану дрібними кубиками. Всиплемо сухі спеції і заправити суп вершковим маслом. Готовий суп накриємо кришкою хвилин на 15 - нехай настоїться. Перед подачею посиплемо суп подрібненою зеленню і часником. Можна подати тости або сухарики.
Можна приготувати гороховий суп-пюре з некопченой куркою або будь-яким іншим м'ясом. В цьому випадку ми можемо діяти наступним чином: зваримо курку (м'ясо) окремо, а горох - окремо. Трохи остудимо горох і розімніть його в пюре (можна блендером). Додамо в горохове пюре м'ясний бульйон, овочеву пасеровку, шматочки м'яса, сухі спеції. Проваримо все разом хвилин 5-8 і дамо настоятися. Перед подачею додамо в кожну порцію зелень і часник. Можна приготувати гороховий суп і на швидку руку - для цього використовуємо консервований зелений горошок - його досить проварити в бульйоні хвилини 3-4. Можливі і вегетаріанські варіанти горохового супу.
Гороховий суп з реберцями
Отже, гороховий суп. Рецепт супу з реберцями досить простий.
Інгредієнти:
Приготування:
Горох краще попередньо замочити хоча б години на 3 а краще - на ніч. Реберця треба залити холодною водою в окремій каструлі і відварити протягом 30-40 хвилин. Потім потрібно відокремити м'ясо від кісток (зрізати ножем) таким чином, щоб вийшли невеликі шматочки. Замочений горох промиємо в холодній воді, заллємо бульйоном з реберець і поставимо варити, краще в казані. Очистимо й наріжемо дрібно цибулю і моркву. Спассеруем їх у сковороді на слабкому вогні. Наріжемо грудинку дрібно і злегка обсмажимо в окремій сковороді, але можна і додати в пасеровку. За 5-10 хвилин до готовності гороху додамо в казан цибульно-морквяну пасеровку, обсмажену грудинку, м'ясо, зрізане з реберець, спеції і нарізаний короткою соломкою солодкий перець. Ну ось, гороховий суп з свинячих реберець готовий. Накриємо казан кришкою і дамо супу настоятися протягом 10-15 хвилин. Перед подачею присыплем в тарілках суп подрібненою зеленню і часником. До гороховому супу добре подати грінки або тости.
Гороховий суп з копченою куркою
Можна приготувати гороховий суп-пюре з куркою (копченої). Для приготування цієї страви потрібно 1 склянку гороху, 1 копчена куряча грудка, 1 морква, 1-2 цибулини, 2 стебла селери, грам 100-150 білих грибів або печериць, трохи рослинного масла для пасерування і 30-40 грам натурального вершкового масла, 15 літра курячого бульйону, сухі спеції, зелень, часник. Горох замочимо в холодній воді години на 3 а краще - на ніч. Зіллємо воду, заллємо чистою і поставимо варитися в казані або в сотейнику. Коли вода закипить, проваримо хвилин 10 зіллємо воду і заллємо горох курячим бульйоном. Коли горох звариться, розімніть його в пюре. Очищені цибулю, моркву, гриби і селеру дрібно наріжемо. Спассеруем в сковороді цибулю і моркву, потім додамо рубані гриби і селеру. Будемо гасити, помішуючи лопаткою, хвилин 5-8. І ще хвилини 3-5 під кришкою на слабкому вогні. Додамо вміст сковороди в казан. Додамо курячу грудинку, нарізану дрібними кубиками. Всиплемо сухі спеції і заправити суп вершковим маслом. Готовий суп накриємо кришкою хвилин на 15 - нехай настоїться. Перед подачею посиплемо суп подрібненою зеленню і часником. Можна подати тости або сухарики.
Суп з некопченым м'ясом
Можна приготувати гороховий суп-пюре з некопченой куркою або будь-яким іншим м'ясом. В цьому випадку ми можемо діяти наступним чином: зваримо курку (м'ясо) окремо, а горох - окремо. Трохи остудимо горох і розімніть його в пюре (можна блендером). Додамо в горохове пюре м'ясний бульйон, овочеву пасеровку, шматочки м'яса, сухі спеції. Проваримо все разом хвилин 5-8 і дамо настоятися. Перед подачею додамо в кожну порцію зелень і часник. Можна приготувати гороховий суп і на швидку руку - для цього використовуємо консервований зелений горошок - його досить проварити в бульйоні хвилини 3-4. Можливі і вегетаріанські варіанти горохового супу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з копченими реберцями
Гороховий суп, сам по собі, не є калорійним, але дуже ситним блюдом, яке підійде для обедней трапези. Рецепти ароматних супів з копченостями шукайте
Гороховий суп з копченою ковбасою
Гороховий суп з копченою ковбасою - це відмінний варіант побалувати себе і близьких смачненьким, хоч і не дієтичним блюдом. До того ж готуватися
Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій