Суп з лисичок

Рецепт грибного супу з лисичок
Інгредієнти:
Приготування:
Промиті в проточній холодній воді лисички нарізаємо потрібним чином (дрібно) і відварюємо протягом 5 хвилин, а потім відкидаємо лисички на друшляк, а воду зливаємо. Знову поміщаємо підварені лисички в чисту каструлю і заливаємо водою або бульйоном. Трохи підсолюємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середньо-слабкої і, прикривши кришкою, варимо протягом десяти хвилин з лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо, дрібно нарізаємо ножем морква (тертку краще не використовувати). При бажанні можна злегка спасерувати цибулю з морквою в окремій сковороді на натуральному топленому вершковому маслі або курячому жирі - буде дуже смачно. Однак це зовсім не обов'язково. Додаємо в каструлю з варящимися лисичками картоплю і варимо майже до повної готовності. Тепер можна додати пасерування і проварити ще хвилини дві. Перед подачею розіллємо готовий суп з лисичок в супові тарілки або чашки і присыплем подрібненим часником і зеленню. Добре ще приправити такий суп сметаною.
Сирний суп з лисичками
Інгредієнти:
Приготування:
Промиті гриби, очищені моркву і 1 цибулину дрібно наріжемо. Спассеруем на топленому маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо гриби і протушкуйте під кришкою на малому вогні до напівготовності (хвилин 8-12). В цей час закип'ятимо воду в каструлі і помістимо туди другу цибулину і очищений, нарізаний кубиками картоплю, додамо лавровий лист, перець-горошок і гвоздику. Проваримо хвилин 15 на середньо-слабкому вогні. Сформувати з фаршу фрикадельки і помістимо їх в киплячий суп. Через 4-5 хвилин додаємо в суп пасерування і проваримо ще хвилину-дві. Злегка присолим. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. Через 10 хвилин розіллємо суп по тарілках або суповым чашках, присыплем подрібненим часником і зеленню. Зверху присыплем тертим сиром, і можна подавати суп до столу. До такого вишуканої страви добре подати чарку хересу.
Крем-суп з лисичок
Як зварити крем-суп з лисичок? Це нескладно. Все робимо приблизно так само, як в описаних вище рецептах, тільки беремо добре разваривающийся картоплю і трохи менше води. Після приготування (до розливання в чашки) трохи вистиглу суп обробляємо в блендері до стану однорідності, а вже потім додаємо зелень і сир.
Суп з сушених лисичок
Досить смачні супи виходять і з сушених лисичок.
Інгредієнти:
Приготування:
Сушені лисички замочимо в холодній воді на півгодинки і відваримо протягом 20 хвилин. Винесемо гриби з бульйону шумівкою.

Рекомендуємо добрі рецепти

Суп-гуляш по-угорськи
Гуляш - відоме всім нам страву, але мало хто знає, що це блюдо належить до угорської кухні і, більш того, сама його автентична форма - суп-гуляш.

Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.

Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів

Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А