Суп з лисичок
Лисички - одні з найбільш смачних грибів, з них можна готувати різні страви, у тому числі і супи. Якщо у вас є деяка кількість цих чудових лісових дарів, але ви не знаєте, як приготувати простий суп з лисичок, не хвилюйтеся - це нескладно. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Це буде суп простий у приготуванні, але поживний і ситний.
Інгредієнти:
500 г лисичок;
4 картоплини середнього розміру;
1-2 невеликих морквини;
1 цибулина
1-2 зубчики часнику
літра 25 води або бульйону (м'ясного або овочевого)
перець-горошок, лавровий лист, гвоздичка, сіль, зелень (кріп, петрушка і ін)
Приготування:
Промиті в проточній холодній воді лисички нарізаємо потрібним чином (дрібно) і відварюємо протягом 5 хвилин, а потім відкидаємо лисички на друшляк, а воду зливаємо. Знову поміщаємо підварені лисички в чисту каструлю і заливаємо водою або бульйоном. Трохи підсолюємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середньо-слабкої і, прикривши кришкою, варимо протягом десяти хвилин з лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо, дрібно нарізаємо ножем морква (тертку краще не використовувати). При бажанні можна злегка спасерувати цибулю з морквою в окремій сковороді на натуральному топленому вершковому маслі або курячому жирі - буде дуже смачно. Однак це зовсім не обов'язково. Додаємо в каструлю з варящимися лисичками картоплю і варимо майже до повної готовності. Тепер можна додати пасерування і проварити ще хвилини дві. Перед подачею розіллємо готовий суп з лисичок в супові тарілки або чашки і присыплем подрібненим часником і зеленню. Добре ще приправити такий суп сметаною.
Сирний суп з лисичками
Інгредієнти:
грам 250 м'ясного фаршу;
4 невеликих картоплини;
1-2 невеликих морквини;
2 цибулини;
2 зубчики часнику;
2 літри води;
зелень (кріп, петрушка та ін)
сухі спеції;
грам 150 твердого сиру;
трохи рослинного масла (або топленого вершкового масла або жиру курячого або свинячого).
Приготування:
Промиті гриби, очищені моркву і 1 цибулину дрібно наріжемо. Спассеруем на топленому маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо гриби і протушкуйте під кришкою на малому вогні до напівготовності (хвилин 8-12). В цей час закип'ятимо воду в каструлі і помістимо туди другу цибулину і очищений, нарізаний кубиками картоплю, додамо лавровий лист, перець-горошок і гвоздику. Проваримо хвилин 15 на середньо-слабкому вогні. Сформувати з фаршу фрикадельки і помістимо їх в киплячий суп. Через 4-5 хвилин додаємо в суп пасерування і проваримо ще хвилину-дві. Злегка присолим. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. Через 10 хвилин розіллємо суп по тарілках або суповым чашках, присыплем подрібненим часником і зеленню. Зверху присыплем тертим сиром, і можна подавати суп до столу. До такого вишуканої страви добре подати чарку хересу.
Крем-суп з лисичок
Як зварити крем-суп з лисичок? Це нескладно. Все робимо приблизно так само, як в описаних вище рецептах, тільки беремо добре разваривающийся картоплю і трохи менше води. Після приготування (до розливання в чашки) трохи вистиглу суп обробляємо в блендері до стану однорідності, а вже потім додаємо зелень і сир.
Досить смачні супи виходять і з сушених лисичок.
Інгредієнти:
2-3 жмені сушених лисичок;
3-4 добре разваривающихся картоплини середнього розміру;
2 середнього розміру стебла цибулі-порею;
1 невелика морква;
2 літри води;
1-2 столові ложки натурального вершкового масла (топленого) + 2 столові ложки будь-якого рослинного масла;
грам 150 твердого тертого сиру;
сухі спеції, зелень - за смаком;
30-40 мл хересу.
Приготування:
Сушені лисички замочимо в холодній воді на півгодинки і відваримо протягом 20 хвилин. Винесемо гриби з бульйону шумівкою. Помістимо в бульйон нарізану кубиками картоплю - хай вариться. Додамо необхідні сухі спеції. В цей час спассеруем в сковороду нарізану кільцями порей і нарізану короткою соломкою моркву, використовуючи суміш рослинного і вершкового масел. Додамо гриби і протомим на малому вогні під кришкою хвилин 8. Коли картопля буде майже готовий, додати в каструлю пасерування і проваримо до повної готовності. Увіллємо херес і накриємо кришкою хвилин на 10. Можна натерти на тертці сир і зелень. Розіллємося суп по тарілках і присыплем сиром і зеленню. Можна додати трохи натуральних молочних вершків. До супів з лисичок можна подавати гіркі настоянки (рябиновую, наприклад), херес, мадеру, прохолодну горілку або джин.
Рецепт грибного супу з лисичок
Інгредієнти:
Приготування:
Промиті в проточній холодній воді лисички нарізаємо потрібним чином (дрібно) і відварюємо протягом 5 хвилин, а потім відкидаємо лисички на друшляк, а воду зливаємо. Знову поміщаємо підварені лисички в чисту каструлю і заливаємо водою або бульйоном. Трохи підсолюємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середньо-слабкої і, прикривши кришкою, варимо протягом десяти хвилин з лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо, дрібно нарізаємо ножем морква (тертку краще не використовувати). При бажанні можна злегка спасерувати цибулю з морквою в окремій сковороді на натуральному топленому вершковому маслі або курячому жирі - буде дуже смачно. Однак це зовсім не обов'язково. Додаємо в каструлю з варящимися лисичками картоплю і варимо майже до повної готовності. Тепер можна додати пасерування і проварити ще хвилини дві. Перед подачею розіллємо готовий суп з лисичок в супові тарілки або чашки і присыплем подрібненим часником і зеленню. Добре ще приправити такий суп сметаною.
Сирний суп з лисичками
Інгредієнти:
Приготування:
Промиті гриби, очищені моркву і 1 цибулину дрібно наріжемо. Спассеруем на топленому маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо гриби і протушкуйте під кришкою на малому вогні до напівготовності (хвилин 8-12). В цей час закип'ятимо воду в каструлі і помістимо туди другу цибулину і очищений, нарізаний кубиками картоплю, додамо лавровий лист, перець-горошок і гвоздику. Проваримо хвилин 15 на середньо-слабкому вогні. Сформувати з фаршу фрикадельки і помістимо їх в киплячий суп. Через 4-5 хвилин додаємо в суп пасерування і проваримо ще хвилину-дві. Злегка присолим. Вимкнемо вогонь і накриємо кришкою. Через 10 хвилин розіллємо суп по тарілках або суповым чашках, присыплем подрібненим часником і зеленню. Зверху присыплем тертим сиром, і можна подавати суп до столу. До такого вишуканої страви добре подати чарку хересу.
Крем-суп з лисичок
Як зварити крем-суп з лисичок? Це нескладно. Все робимо приблизно так само, як в описаних вище рецептах, тільки беремо добре разваривающийся картоплю і трохи менше води. Після приготування (до розливання в чашки) трохи вистиглу суп обробляємо в блендері до стану однорідності, а вже потім додаємо зелень і сир.
Суп з сушених лисичок
Досить смачні супи виходять і з сушених лисичок.
Інгредієнти:
Приготування:
Сушені лисички замочимо в холодній воді на півгодинки і відваримо протягом 20 хвилин. Винесемо гриби з бульйону шумівкою. Помістимо в бульйон нарізану кубиками картоплю - хай вариться. Додамо необхідні сухі спеції. В цей час спассеруем в сковороду нарізану кільцями порей і нарізану короткою соломкою моркву, використовуючи суміш рослинного і вершкового масел. Додамо гриби і протомим на малому вогні під кришкою хвилин 8. Коли картопля буде майже готовий, додати в каструлю пасерування і проваримо до повної готовності. Увіллємо херес і накриємо кришкою хвилин на 10. Можна натерти на тертці сир і зелень. Розіллємося суп по тарілках і присыплем сиром і зеленню. Можна додати трохи натуральних молочних вершків. До супів з лисичок можна подавати гіркі настоянки (рябиновую, наприклад), херес, мадеру, прохолодну горілку або джин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-гуляш по-угорськи
Гуляш - відоме всім нам страву, але мало хто знає, що це блюдо належить до угорської кухні і, більш того, сама його автентична форма - суп-гуляш.
Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А