Мексиканський томатний суп
Томати (помідори) - рослина ендемічне (тобто, рідне) для Центральної Америки. Власне, звідти томати і поширилися по всьому Світу, одно як і багато інші їстівні нині культурні рослини (квасоля, кукурудза, картопля і деякі інші).
Томати - дуже корисна рослина, в тому або іншому вигляді їх плоди використовують для приготування різних страв, в тому числі, і томатних супів.
Дуже добре для здоров'я (особливо чоловікам, а також бажаючим стрункішати) регулярно готувати і включати в меню томатні супи, їх можна готувати зі свіжих помідорів, з помідорів, консервованих у пульпі або на основі томат-пасти . Тільки вибирати краще томат-пасту без консервантів (томат - сам по собі хороший консервант). До речі, в процесі заводського виготовлення томат-паста підлягає обов'язковій термічній обробці, що робить її, деяким чином, значно корисніше сирих помідорів.
Томатні супи типові для країн, в яких клімат дозволяє масово вирощувати ці овочі, зокрема в Мексиці.
Сучасна мексиканська кухня складалася з традицій корінного індіанського населення Мексики і приїжджих (в основному більшості - іспанських мігрантів-колоністів). Тому неможливо привести який-небудь один рецепт мексиканського томатного супу, варіантів відомо безліч. Однак можна впевнено стверджувати, що такі супи готують з традиційних для Центральної Америки продуктів.
Гострі мексиканські томатні супи обов'язково готують з перцем чилі (використовуючи перці різних сортів та ступенем гостроти). Супи можуть готуватися на основі м'ясних бульйонів, з м'ясом різних тварин (в тому числі і екзотичних). Можливі і вегетаріанські варіанти.
Інгредієнти:
томат-паста - 3-5 ст. ложок;
перець солодкий - 1;
плід авокадо - 1 шт.;
м'якоть гарбуза (краще мускатної) - близько 200 г;
зелень (цибуля, кінза, петрушка, базилік);
перчик чилі гострий;
мускатний горіх тертий;
часник;
оливкова олія.
Приготування
Гарбуз наріжемо дрібними кубиками, також і солодкий перець. Заллємо гарбуз в каструльці невеликою кількістю води і проваримо протягом 20 хвилин.
Додамо подрібнені сирої солодкий перець і часник, а також м'якоть плоду авокадо у вигляді дрібних кубиків. Пюрируем цю суміш за допомогою блендера. Додамо томат-пасту і тертий мускатний горіх, приправимо гострим чилі. Зелень порубаємо ножем. Розіллємося суп по порціях, приправимо оливковою олією, присиплем подрібненою зеленню. Ось, корисний суп, зберегти максимум вітамінів.
Це, так би язикати, мексиканська соусно-супова основа. Тепер розберемося, які ще можливі варіанти супів з цією основою.
Можна додати до основі консервовану кукурудзу, готову варену квасолю (її можна пюрировать) або молоду варену або тушковану зелену квасолю. Додавати можна не тільки квасоля, але і будь-які бобові в готовому вигляді (горох, сочевиця та ін).
Також можна додати в такий суп готовий зварену картоплю (перед пюрированием з допомогою блендера).
Можна заправляти мексиканський томатний суп сметаною, також обов'язково подайте до супу тортільяс (коржі з кукурудзяного борошна або в суміші з пшеничним).
Приготування
Візьмемо близько 200-300 г будь-якого великого м'ясного фаршу і 1 цибулину. Спочатку цибулину дрібно наріжемо і злегка обсмажимо в сковороді, потім додамо фарш, перемішуємо і тушкуємо до повної готовності (приблизно протягом 15-25 хвилин). Якщо необхідно, можна подбавить трохи води.
Додаємо притушенний фарш з цибулею в томатний суп (див. вище), перемішуємо, заправляємо і насолоджуємося.
Зрозуміло, можна додати мексиканську томатну супову основу в будь-бульйон з м'ясом або навіть рибний бульйон з шматочками рибного філе та/або морепродуктами. Буде дуже смачно.
Томати - дуже корисна рослина, в тому або іншому вигляді їх плоди використовують для приготування різних страв, в тому числі, і томатних супів.
Дуже добре для здоров'я (особливо чоловікам, а також бажаючим стрункішати) регулярно готувати і включати в меню томатні супи, їх можна готувати зі свіжих помідорів, з помідорів, консервованих у пульпі або на основі томат-пасти . Тільки вибирати краще томат-пасту без консервантів (томат - сам по собі хороший консервант). До речі, в процесі заводського виготовлення томат-паста підлягає обов'язковій термічній обробці, що робить її, деяким чином, значно корисніше сирих помідорів.
Томатні супи типові для країн, в яких клімат дозволяє масово вирощувати ці овочі, зокрема в Мексиці.
Сучасна мексиканська кухня складалася з традицій корінного індіанського населення Мексики і приїжджих (в основному більшості - іспанських мігрантів-колоністів). Тому неможливо привести який-небудь один рецепт мексиканського томатного супу, варіантів відомо безліч. Однак можна впевнено стверджувати, що такі супи готують з традиційних для Центральної Америки продуктів.
Гострі мексиканські томатні супи обов'язково готують з перцем чилі (використовуючи перці різних сортів та ступенем гостроти). Супи можуть готуватися на основі м'ясних бульйонів, з м'ясом різних тварин (в тому числі і екзотичних). Можливі і вегетаріанські варіанти.
Гострий томатний мексиканський суп з чилі
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз наріжемо дрібними кубиками, також і солодкий перець. Заллємо гарбуз в каструльці невеликою кількістю води і проваримо протягом 20 хвилин.
Додамо подрібнені сирої солодкий перець і часник, а також м'якоть плоду авокадо у вигляді дрібних кубиків. Пюрируем цю суміш за допомогою блендера. Додамо томат-пасту і тертий мускатний горіх, приправимо гострим чилі. Зелень порубаємо ножем. Розіллємося суп по порціях, приправимо оливковою олією, присиплем подрібненою зеленню. Ось, корисний суп, зберегти максимум вітамінів.
Це, так би язикати, мексиканська соусно-супова основа. Тепер розберемося, які ще можливі варіанти супів з цією основою.
Можна додати до основі консервовану кукурудзу, готову варену квасолю (її можна пюрировать) або молоду варену або тушковану зелену квасолю. Додавати можна не тільки квасоля, але і будь-які бобові в готовому вигляді (горох, сочевиця та ін).
Також можна додати в такий суп готовий зварену картоплю (перед пюрированием з допомогою блендера).
Можна заправляти мексиканський томатний суп сметаною, також обов'язково подайте до супу тортільяс (коржі з кукурудзяного борошна або в суміші з пшеничним).
Мексиканський томатний суп з фаршем
Приготування
Візьмемо близько 200-300 г будь-якого великого м'ясного фаршу і 1 цибулину. Спочатку цибулину дрібно наріжемо і злегка обсмажимо в сковороді, потім додамо фарш, перемішуємо і тушкуємо до повної готовності (приблизно протягом 15-25 хвилин). Якщо необхідно, можна подбавить трохи води.
Додаємо притушенний фарш з цибулею в томатний суп (див. вище), перемішуємо, заправляємо і насолоджуємося.
Зрозуміло, можна додати мексиканську томатну супову основу в будь-бульйон з м'ясом або навіть рибний бульйон з шматочками рибного філе та/або морепродуктами. Буде дуже смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний суп в мультиварці
Томатні супи популярні в багатьох сім'ях, тому що вони прості в приготуванні і досить ситни. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх в мультиварці. Це
Соус гуакамоле: рецепт
Гуакамоле - традиційний мексиканський соус, який прийшов у сучасні кулінарні традиції ще від ацтеків. Втім, сьогодні його можна назвати
Рагу по-мексиканськи
Мексиканська кухня відома гострими і пряними смаками, які надають стравам всілякими спеціями овочами та фруктами. І сьогодні ми поговоримо про рагу
Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
Тортілья з куркою
Тортилья - тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна. Вона популярна в Латинській Америці, США, Мексиці. У неї можна загортати начинку. І
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою