Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рагу по-мексиканськи

4-01-2015, 21:24
703
Рагу по-мексиканськи
Мексиканська кухня відрізняється гострими і пряними смаками, які надаються різним стравам завдяки використанню різноманітних спецій, овочів, фруктів і деяких інших місцевих інгредієнтів. В даний час інтерес до латиноамериканської (в тому числі, і мексиканської) кухні зростає у всьому світі. Варіації на теми відомих страв в мексиканському стилі значним чином різноманітять ваше меню, крім того, в мексиканській кухні широко використовуються деякі продукти, що містять різні вельми корисні речовини.
Пропонуємо приготувати рагу по-мексиканськи з куркою, цей рецепт зовсім нескладний. Можна, звичайно, використовувати м'ясо індички, кролика, свинину чи козлятину, а також м'ясо інших тварин. У цих варіантах час приготування м'яса до додавання інших інгредієнтів, деяким чином, збільшується.

Рецепт рагу по-мексиканськи з куркою


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (філе, стегенця, гомілки) - близько 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • перець червоний солодкий - 2-3 шт.;

  • квасоля стручкова (підійде і заморожена) - 200 г;

  • гарбуз мускатний (м'якоть) - 200 г;

  • перець чилі гострий - за смаком;

  • какао-порошок - 1-2 ч. ложки;

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • томат паста - 1-2 ст. ложки;

  • кориця;

  • мускатний горіх мелений;

  • олія рослинна;

  • лайм - 1 шт.;

  • зелень (петрушка, кінза).


  • Приготування
    Готуємо в глибокій сковороді, казані або сотейнику.
    Цибулю нарізаємо чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Гарбуз нарізаємо брусочками, а курятину розрізаємо на шматочки, зручні для їжі.
    Обсмажуємо в олії цибулю і м'ясо до зміни кольору, помішуючи лопаткою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, при необхідності, підливаючи трохи води і помішуючи протягом близько 20-25 хвилин. Кладемо гарбуз і стручкову квасолю , а також какао-порошок, мускатний горіх і корицю - ці інгредієнти додадуть страві особливого смаку.
    Через 10 хвилин додаємо червоний перець і тушкуємо все разом ще протягом ще 10 хвилин. Можна додати томат-пасту (тоді какао і корицю краще виключити). Приправляємо гострим червоним перцем і часником.
    Рагу по-мексиканськи
    Збризкуємо соком лайма. Подаємо із зеленню. З напоїв можна вибрати текілу, мескаль, пульке, кашасу, піско, пиво в латиноамериканському стилі або столові виноградні вина.
    Слід зауважити, що якщо в процесі приготування додати більшу кількість води, то у нас вийде смачний мексиканський суп-рагу. До такого супу добре подати сметану.
    Можна приготувати овочеве рагу по-мексиканськи, в цьому варіанті зі складу рецепту виключаємо м'ясо. До речі, заміна стручкової квасолі на стиглу варену квасолю (краще червоний) та/або кукурудзу також не буде зайвим у такій страві (можна використовувати ці продукти у консервованому або замороженому вигляді).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Обід «Мрія дон-Жуана»
    Обід «Мрія дон-Жуана»
    Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Курка по-мексиканськи
    Курка по-мексиканськи
    Ви знайомі з мексиканською кухнею? Не дуже? Тоді варто дізнатися її краще, адже в ній стільки яскравих, ароматних і дивовижно смачних страв! А почати
    Мексиканський томатний суп
    Мексиканський томатний суп
    Різні види томатних супів можна зустріти в кухнях різних країн світу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати мексиканський овочевий і м'ясний
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна