Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка по-мексиканськи

Курка по-мексиканськи

4-01-2015, 21:26
1 435
Курка по-мексиканськи
Мексиканська кухня - одна з найпопулярніших у всьому світі. Але в нашій країні мало де знайдеш ресторан з настільки дивовижними стравами. Так давайте з вами розглянемо цікаві рецепти приготування мексиканських страв з курки та хоча б на мить уявимо собі, що ми відвідали один з найвідоміших ресторанів Мексики - Grand Velas Riviera Maya!

Курка по-мексиканськи


Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 10 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • консервовані помідори - 400 р;

  • кукурудза заморожена - 120 г;

  • перець чилі - 1 ч. ложка;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування курки по-мексиканськи досить простий. Наливаємо в сковороду трохи оливкової олії, підігріваємо його і акуратно викладаємо курячі ніжки. Гарненько обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної апетитною скоринки, солимо за смаком. Перекладаємо м'ясо в тарілку, а на сковороді обсмажуємо порізану кільцями цибулю.
    Приправляємо коріандром і перцем чилі, готуємо хвилини 3. Тепер нарізаємо шматочками консервовані помідори і кладемо їх до цибулі разом з соком з банки. Трохи все протушиваем і потім додаємо томатну пасту. Як тільки наша суміш почне булькати, опускаємо в неї курячі ніжки і готуємо 20 хвилин при закритій кришці на повільному вогні. Далі додаємо кукурудзу і перемішуємо. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Подаємо готове блюдо з вареним рисом, макаронами або картопляним пюре.

    Курка по-мексиканськи в духовці


    Інгредієнти:

  • рис - 200 г;

  • червона квасоля - 300 г;

  • свіжий коріандр - 3 ст. ложки;

  • куряче філе - 500 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сметана - 130 мл;

  • сир чеддер - 200 р.


  • Приготування
    Отже, для того, щоб приготувати курку, запечену по-мексиканськи, ми з вами заздалегідь включаємо і розігріваємо духовку до 180 °. Потім змащуємо маслом круглу форму для випічки і відставляємо в сторону. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо рис і готувати, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Далі обережно зливаємо воду, рис промиваємо і відкидаємо на друшляк. У підготовленій формі змішуємо червону консервовану квасолю і трохи свіжого подрібненого коріандру. Потім додаємо рис і гарненько перемішуємо, трохи притискаючи масу, щоб вся квасоля розім'ялася. Зверху посипаємо все половиною тертого сиру. У сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо цілком куряче філе і злегка обсмажуємо на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку. Потім перекладаємо м'ясо в форму, додаємо коріандр і знову посипаємо сиром. Закриваємо блюдо фольгою й запікаємо протягом 30 хвилин в духовці. Готову курку розрізаємо на 4 частини і подаємо до столу, поливши зверху сметаною.

    Курка по-мексиканськи з квасолею


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • перець чилі - 05 ч. ложки;

  • кмин мелений - 05 ч. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • помідор - 4 шт.;

  • копчені ковбаски - 200 г;

  • курячий бульйонний кубик - 1 шт.;

  • консервована квасоля - 200 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • куряче стегно - 8 шт.;

  • сіль, червоний перець - за смаком;

  • зелень кропу і петрушки - за бажанням.


  • Приготування
    Курка по-мексиканськи

    Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на сковороді. Додаємо порошок чилі, кмин мелений і готуємо протягом декількох хвилин. Кладемо нарізану кубиками помідори і наливаємо трохи води. Потім додаємо розламаний курячий кубик і доводимо всю масу до кипіння. Як тільки вона почне булькати, акуратно опускаємо в неї курячі стегна. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 25 хвилин на середньому вогні.
    Потім кладемо нарізані соломкою перець і висипаємо консервовану квасолю (без маринаду). Перемішуємо курку, підсолюємо за смаком і приправляємо червоним перцем. Подаємо з відварною картоплею, посипавши зеленню петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з овочами в духовці
    Курка з овочами в духовці
    Любите куряче м'ясо в поєднанні з овочами? Тоді страви, описані в цьому матеріалі, припадуть вам до душі. Ми розповімо, як смачно, швидко і недорого
    Курка з овочами на пару
    Курка з овочами на пару
    Куряче м'ясо дуже популярне серед прихильників здорового харчування, а також прихильників різноманітних дієт. І це не дивно, адже незважаючи на
    Чіпси начос
    Чіпси начос
    Чіпси начос відомі на весь світ своїм яскравим смаком і хрускотом. Купити їх можна в великих супермаркетах, але задоволення це не дешеве. Саме тому
    Рагу по-мексиканськи
    Рагу по-мексиканськи
    Мексиканська кухня відома гострими і пряними смаками, які надають стравам всілякими спеціями овочами та фруктами. І сьогодні ми поговоримо про рагу
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
    Курка каррі - рецепт
    Курка каррі - рецепт
    Курка каррі відноситься до індійської кухні, а тому має досить незвичний пряний смак. Але багатьом це блюдо по душі, а тому ми вирішили розповісти,