Курка по-мексиканськи
Мексиканська кухня - одна з найпопулярніших у всьому світі. Але в нашій країні мало де знайдеш ресторан з настільки дивовижними стравами. Так давайте з вами розглянемо цікаві рецепти приготування мексиканських страв з курки та хоча б на мить уявимо собі, що ми відвідали один з найвідоміших ресторанів Мексики - Grand Velas Riviera Maya!
Інгредієнти:
курячі стегенця - 10 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
консервовані помідори - 400 р;
кукурудза заморожена - 120 г;
перець чилі - 1 ч. ложка;
томатна паста - 2 ст. ложки;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування курки по-мексиканськи досить простий. Наливаємо в сковороду трохи оливкової олії, підігріваємо його і акуратно викладаємо курячі ніжки. Гарненько обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної апетитною скоринки, солимо за смаком. Перекладаємо м'ясо в тарілку, а на сковороді обсмажуємо порізану кільцями цибулю.
Приправляємо коріандром і перцем чилі, готуємо хвилини 3. Тепер нарізаємо шматочками консервовані помідори і кладемо їх до цибулі разом з соком з банки. Трохи все протушиваем і потім додаємо томатну пасту. Як тільки наша суміш почне булькати, опускаємо в неї курячі ніжки і готуємо 20 хвилин при закритій кришці на повільному вогні. Далі додаємо кукурудзу і перемішуємо. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Подаємо готове блюдо з вареним рисом, макаронами або картопляним пюре.
Інгредієнти:
рис - 200 г;
червона квасоля - 300 г;
свіжий коріандр - 3 ст. ложки;
куряче філе - 500 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сметана - 130 мл;
сир чеддер - 200 р.
Приготування
Отже, для того, щоб приготувати курку, запечену по-мексиканськи, ми з вами заздалегідь включаємо і розігріваємо духовку до 180 °. Потім змащуємо маслом круглу форму для випічки і відставляємо в сторону. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо рис і готувати, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Далі обережно зливаємо воду, рис промиваємо і відкидаємо на друшляк. У підготовленій формі змішуємо червону консервовану квасолю і трохи свіжого подрібненого коріандру. Потім додаємо рис і гарненько перемішуємо, трохи притискаючи масу, щоб вся квасоля розім'ялася. Зверху посипаємо все половиною тертого сиру. У сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо цілком куряче філе і злегка обсмажуємо на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку. Потім перекладаємо м'ясо в форму, додаємо коріандр і знову посипаємо сиром. Закриваємо блюдо фольгою й запікаємо протягом 30 хвилин в духовці. Готову курку розрізаємо на 4 частини і подаємо до столу, поливши зверху сметаною.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
перець чилі - 05 ч. ложки;
кмин мелений - 05 ч. ложки;
цибулина - 1 шт.;
помідор - 4 шт.;
копчені ковбаски - 200 г;
курячий бульйонний кубик - 1 шт.;
консервована квасоля - 200 г;
болгарський перець - 2 шт.;
куряче стегно - 8 шт.;
сіль, червоний перець - за смаком;
зелень кропу і петрушки - за бажанням.
Приготування
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на сковороді. Додаємо порошок чилі, кмин мелений і готуємо протягом декількох хвилин. Кладемо нарізану кубиками помідори і наливаємо трохи води. Потім додаємо розламаний курячий кубик і доводимо всю масу до кипіння. Як тільки вона почне булькати, акуратно опускаємо в неї курячі стегна. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 25 хвилин на середньому вогні.
Потім кладемо нарізані соломкою перець і висипаємо консервовану квасолю (без маринаду). Перемішуємо курку, підсолюємо за смаком і приправляємо червоним перцем. Подаємо з відварною картоплею, посипавши зеленню петрушки.
Курка по-мексиканськи
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування курки по-мексиканськи досить простий. Наливаємо в сковороду трохи оливкової олії, підігріваємо його і акуратно викладаємо курячі ніжки. Гарненько обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної апетитною скоринки, солимо за смаком. Перекладаємо м'ясо в тарілку, а на сковороді обсмажуємо порізану кільцями цибулю.
Приправляємо коріандром і перцем чилі, готуємо хвилини 3. Тепер нарізаємо шматочками консервовані помідори і кладемо їх до цибулі разом з соком з банки. Трохи все протушиваем і потім додаємо томатну пасту. Як тільки наша суміш почне булькати, опускаємо в неї курячі ніжки і готуємо 20 хвилин при закритій кришці на повільному вогні. Далі додаємо кукурудзу і перемішуємо. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Подаємо готове блюдо з вареним рисом, макаронами або картопляним пюре.
Курка по-мексиканськи в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для того, щоб приготувати курку, запечену по-мексиканськи, ми з вами заздалегідь включаємо і розігріваємо духовку до 180 °. Потім змащуємо маслом круглу форму для випічки і відставляємо в сторону. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо рис і готувати, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Далі обережно зливаємо воду, рис промиваємо і відкидаємо на друшляк. У підготовленій формі змішуємо червону консервовану квасолю і трохи свіжого подрібненого коріандру. Потім додаємо рис і гарненько перемішуємо, трохи притискаючи масу, щоб вся квасоля розім'ялася. Зверху посипаємо все половиною тертого сиру. У сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо цілком куряче філе і злегка обсмажуємо на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку. Потім перекладаємо м'ясо в форму, додаємо коріандр і знову посипаємо сиром. Закриваємо блюдо фольгою й запікаємо протягом 30 хвилин в духовці. Готову курку розрізаємо на 4 частини і подаємо до столу, поливши зверху сметаною.
Курка по-мексиканськи з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на сковороді. Додаємо порошок чилі, кмин мелений і готуємо протягом декількох хвилин. Кладемо нарізану кубиками помідори і наливаємо трохи води. Потім додаємо розламаний курячий кубик і доводимо всю масу до кипіння. Як тільки вона почне булькати, акуратно опускаємо в неї курячі стегна. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 25 хвилин на середньому вогні.
Потім кладемо нарізані соломкою перець і висипаємо консервовану квасолю (без маринаду). Перемішуємо курку, підсолюємо за смаком і приправляємо червоним перцем. Подаємо з відварною картоплею, посипавши зеленню петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з овочами в духовці
Любите куряче м'ясо в поєднанні з овочами? Тоді страви, описані в цьому матеріалі, припадуть вам до душі. Ми розповімо, як смачно, швидко і недорого
Курка з овочами на пару
Куряче м'ясо дуже популярне серед прихильників здорового харчування, а також прихильників різноманітних дієт. І це не дивно, адже незважаючи на
Чіпси начос
Чіпси начос відомі на весь світ своїм яскравим смаком і хрускотом. Купити їх можна в великих супермаркетах, але задоволення це не дешеве. Саме тому
Рагу по-мексиканськи
Мексиканська кухня відома гострими і пряними смаками, які надають стравам всілякими спеціями овочами та фруктами. І сьогодні ми поговоримо про рагу
Мексиканський суп з квасолею
Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
Курка каррі - рецепт
Курка каррі відноситься до індійської кухні, а тому має досить незвичний пряний смак. Але багатьом це блюдо по душі, а тому ми вирішили розповісти,