Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з овочами в духовці

Курка з овочами в духовці

19-03-2015, 17:59
1 522
Курка з овочами в духовці
Курка, запечена в духовці, виходить смачною і соковитою, при цьому вона готується швидко і просто. Курятина відноситься до дієтичних продуктів, в ній міститься досить велика кількість легкозасвоюваного білка. Тому вживати її можна досить часто, до того ж доступність цього продукту дозволяє йому бути присутнім на нашому столі: як святковому, так і повсякденному. Нещодавно ми говорили про тушкованої курки з овочами а зараз ми вам підкажемо декілька варіантів, як приготувати курку з овочами в духовці.

Курка з картоплею і овочами


Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • помідори черрі - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • червоний винний оцет - 50 мл;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець, орегано - за смаком.


  • Приготування
    Курку миємо, обсушуємо й нарізаємо порційними шматками, натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Картопля очищаємо, ріжемо на 4 частини або навпіл і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім відкидаємо на друшляк. Помідори черрі очищаємо від шкірки. Викладаємо на деко курку, картоплю, півкільця цибулі, все це поливаємо винним оцтом і посипаємо орегано. Запікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 200-220 градусів.

    Запіканка з куркою і овочами


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • цвітна капуста - 150 г;

  • брокколі - 150 г;

  • квасоля стручкова - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 200 мл;

  • адигейський сир - 150 г;

  • зелень кропу, сіль - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім в курячому бульйоні відварюємо цвітну капусту, брокколі і стручкову квасолю хвилин 7-8. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці, обсмажуємо їх на рослинній олії. Курку, цвітну капусту і квасолю подрібнюємо, наприклад, ріжемо тонкою соломкою або кубиками. В молоко додаємо яйця, тертий сир, сіль за смаком, подрібнений кріп і перемішуємо. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо інгредієнти шарами: курка, капуста, стручкова квасоля, зажарка з цибулі і моркви, брокколі. І все це заливаємо молочним соусом. Запікаємо в духовці 40 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Якщо ви вважає, що овочів занадто багато, то приготуйте це не страва, а куряче філе з грибами .

    Курка у фользі з овочами


    Інгредієнти:

  • курячі стегна - 4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Курячі стегна промиваємо й обсушуємо. Перець нарізаємо соломкою, моркву - кружальцями, цибулю - півкільцями, часник - тонкими пластинками. Курячі стегна натираємо сіллю зі спеціями, кладемо на фольгу, зверху - пластинки часнику, півкільця цибулі, перець і моркву. Загортаємо це все у фольгу. Те ж саме проробляємо з кожним бедришком. Викладаємо їх на деко і при температурі 200 градусів запікаємо близько 1 години.

    Курка з овочами в горщику


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • бульйон - 100 мл;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • зелень, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курка з овочами в духовці

    Картоплю очищаємо і нарізаємо не дуже дрібними брусочками, укладаємо його на дно горщика, притрушуємо злегка сіллю і додаємо шматочок вершкового масла. Куряче філе також ріжемо великими шматочками, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Укладаємо його на картоплю зверху. Наступним шаром подрібнену цибулю (за бажанням його можна нарізати півкільцями і). Потім йдуть кружечки моркви, кубики солодкого перцю і кружечки помідорів. Кожен шар овочів потрібно трохи підсолювати. Все це заливаємо бульйоном, верх змащуємо сметаною. Накриваємо горщик кришкою і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів приблизно на годину. Курку з картоплею і овочами подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квасоля в горщиках
    Квасоля в горщиках
    Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
    Курка в кефірі в духовці
    Курка в кефірі в духовці
    Багато господинь вважають куряче м'ясо сухим, але це не зовсім так. Правильно замаринована птах в кефірі вийде неймовірно ніжною і соковитою. Ну що
    Стегенця в рукаві в духовці
    Стегенця в рукаві в духовці
    З допомогою рукава в духовці можна готувати соковиті і смачні страви з мінімум жиру. І зараз ми вам розповімо, як оригінально і цікаво приготувати
    Курка з овочами на пару
    Курка з овочами на пару
    Куряче м'ясо дуже популярне серед прихильників здорового харчування, а також прихильників різноманітних дієт. І це не дивно, адже незважаючи на
    Що можна приготувати з курки?
    Що можна приготувати з курки?
    Курка - найбільш часто зустрічається продукт на наших столах, через доступність у продажу і простоту приготування. Напевно у кожної господині є
    Курка, запечена в мультиварці
    Курка, запечена в мультиварці
    Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,