Курка, запечена в духовці, виходить смачною і соковитою, при цьому вона готується швидко і просто. Курятина відноситься до дієтичних продуктів, в ній міститься досить велика кількість легкозасвоюваного білка. Тому вживати її можна досить часто, до того ж доступність цього продукту дозволяє йому бути присутнім на нашому столі: як святковому, так і повсякденному. Нещодавно ми говорили про тушкованої курки з овочами а зараз ми вам підкажемо декілька варіантів, як приготувати курку з овочами в духовці.
Курка з картоплею і овочами
Інгредієнти: курка - 1 шт.; картопля - 1 кг; помідори черрі - 300 г; цибуля - 1 шт.; червоний винний оцет - 50 мл; оливкова олія; сіль, перець, орегано - за смаком. Приготування Курку миємо, обсушуємо й нарізаємо порційними шматками, натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Картопля очищаємо, ріжемо на 4 частини або навпіл і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім відкидаємо на друшляк. Помідори черрі очищаємо від шкірки. Викладаємо на деко курку, картоплю, півкільця цибулі, все це поливаємо винним оцтом і посипаємо орегано. Запікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 200-220 градусів.
Запіканка з куркою і овочами
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; цвітна капуста - 150 г; брокколі - 150 г; квасоля стручкова - 300 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; яйця - 3 шт.; молоко - 200 мл; адигейський сир - 150 г; зелень кропу, сіль - за смаком; рослинне масло. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім в курячому бульйоні відварюємо цвітну капусту, брокколі і стручкову квасолю хвилин 7-8. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці, обсмажуємо їх на рослинній олії. Курку, цвітну капусту і квасолю подрібнюємо, наприклад, ріжемо тонкою соломкою або кубиками. В молоко додаємо яйця, тертий сир, сіль за смаком, подрібнений кріп і перемішуємо. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо інгредієнти шарами: курка, капуста, стручкова квасоля, зажарка з цибулі і моркви, брокколі. І все це заливаємо молочним соусом. Запікаємо в духовці 40 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Якщо ви вважає, що овочів занадто багато, то приготуйте це не страва, а куряче філе з грибами .
Курка у фользі з овочами
Інгредієнти: курячі стегна - 4 шт.; морква - 2 шт.; перець солодкий - 1 шт.; часник - 3 зубчики; цибуля - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування Курячі стегна промиваємо й обсушуємо. Перець нарізаємо соломкою, моркву - кружальцями, цибулю - півкільцями, часник - тонкими пластинками. Курячі стегна натираємо сіллю зі спеціями, кладемо на фольгу, зверху - пластинки часнику, півкільця цибулі, перець і моркву. Загортаємо це все у фольгу. Те ж саме проробляємо з кожним бедришком. Викладаємо їх на деко і при температурі 200 градусів запікаємо близько 1 години.
Курка з овочами в горщику
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; картопля - 4 шт.; солодкий перець - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 1 шт.; вершкове масло - 30 г; бульйон - 100 мл; сметана - 1 ст. ложка; зелень, сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю очищаємо і нарізаємо не дуже дрібними брусочками, укладаємо його на дно горщика, притрушуємо злегка сіллю і додаємо шматочок вершкового масла. Куряче філе також ріжемо великими шматочками, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Укладаємо його на картоплю зверху. Наступним шаром подрібнену цибулю (за бажанням його можна нарізати півкільцями і). Потім йдуть кружечки моркви, кубики солодкого перцю і кружечки помідорів. Кожен шар овочів потрібно трохи підсолювати. Все це заливаємо бульйоном, верх змащуємо сметаною. Накриваємо горщик кришкою і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів приблизно на годину. Курку з картоплею і овочами подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.