Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що можна приготувати з курки?

Що можна приготувати з курки?

19-03-2015, 15:33
725
Що можна приготувати з курки?
Курка - доступний і смачний продукт. З неї можна зробити масу цікавих страв. Нижче ми розповімо, як можна смачно приготувати курку.

Як можна приготувати філе курки?


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • яйця - 1 шт.;

  • сухарі панірувальні;

  • приправа для курки;

  • майонез,

  • хрін, часник, гірчиця;

  • сіль.


  • Приготування
    Філе миємо й ріжемо на шматочки. У самих товстих місцях можна розрізати філе навпіл. Кожен шматочок м'яса макаємо в яйце, яке попередньо приправили сіллю і спеції. А потім обвалюємо куряче філе в сухарях і запікаємо в духовці півгодини при 200°С. Подаємо куряче філе з соусом, для якого майонез змішуємо зі спеціями і тертим огірком.

    Що можна приготувати з курки на вечерю?


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 1 шт.;

  • гриби консервовані - 200 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • помідори свіжі - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • масло рослинне - 20 мл;

  • огірки солоні - 3 шт.;

  • сіль, перець, майонез.


  • Приготування
    Вимите куряче філе варимо, остуджуємо і ріжемо шматочками. Очищений цибулю нарізаємо кубиками. Часник подрібнюємо. Консервовані гриби ріжемо кубиками. Картопля варимо в шкірці, потім очищаємо і тремо на тертці. Точно так само робимо і з солоними огірками і сиром. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і часник близько 3 хвилин, потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо хвилини 2 потім охолоджуємо. Помідори миємо й нарізаємо кубиками. Далі всі підготовлені продукти викладаємо шарами, змащуючи майонезом в такій послідовності: курка, гриби, картопля, огірки, твердий сир і верхнім шаром укладаємо помідори. Даємо салату настоятися 2 години в холодильнику.

    Що можна приготувати з курки і макаронів?


    Інгредієнти:

  • макаронні вироби - 450 г;

  • олія оливкова - 25 мл;

  • куряче філе - 450 г;

  • цибуля - 100 г;

  • сир фета - 250 г;

  • цибуля шніт подрібнений - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    На оливковій олії смажимо нарізане шматочками філе, помішуючи, до рум'яності хвилин 8. Потім додаємо цибулю і готуємо ще 2 хвилини. Тепер викладаємо сир фета і половину шнита. Сіль і перець додаємо за смаком. Варимо До готовності макарони, зливаємо з них воду і викладаємо на блюдо, а зверху розкладаємо куряче філе, посипаємо цибулею шніт і подаємо до столу.

    Що можна приготувати з курки та картоплі?


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця або стегенця - 400 г;

  • картопля - 1 кг;

  • цибуля - 250 г;

  • морква - 2 шт.;

  • майонез - 40 г;

  • масло вершкове - 35 г;

  • сіль, приправа для курки.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і нарізаємо великими брусочками. Стегенця миємо, обсушуємо і ріжемо на 2 частини. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці. У чавунці обсмажуємо цибулю і моркву, злегка додаємо сіль, викладаємо стегенця, посипаємо їх приправою і зверху викладаємо картоплю, який теж трохи додаємо сіль. Поверх картоплі наливаємо майонез, кладемо вершкове масло і вливаємо воду або бульйон - рідина не повинна доходити до верхнього шару картоплі приблизно на 2 см Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності під закритою кришкою. Посипати зелень картоплю з куркою можна вже перед самою подачею.

    Що можна приготувати з курки на друге?


    Інгредієнти:

  • курка - 2 кг;

  • гірчиця діжонська - 4 ст. ложки;

  • оцет - 30 мл;
  • Що можна приготувати з курки?

  • мелена кориця - щіпка;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 1 стакан;

  • лавровий лист, сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    В масло додаємо гірчицю і збиваємо, поки маса не перетвориться в майонез. Потім додаємо оцет, подрібнений часник, сіль, спеції і знову добре розмішуємо. Курку ріжемо порційними шматочками, поливаємо маринадом і залишаємо на добу в холодильнику. Після цього мариновану курку викладаємо на деко і готуємо 50 хвилин при 180°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряче філе з сиром
    Куряче філе з сиром
    Курка - універсальний продукт, що чудово поєднується з іншими інгредієнтами. І сьогодні ми поговоримо про такому смачному і простої блюді, як куряче
    Курка з баклажанами
    Курка з баклажанами
    Куряче м'ясо - чудовий дієтичний продукт, який чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами. І сьогодні ми для вас приготували цікаві рецепти курки
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з
    Курка, запечена в мультиварці
    Курка, запечена в мультиварці
    Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,
    Жульєн з картоплею
    Жульєн з картоплею
    Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як