Курка - доступний і смачний продукт. З неї можна зробити масу цікавих страв. Нижче ми розповімо, як можна смачно приготувати курку.
Як можна приготувати філе курки?
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; яйця - 1 шт.; сухарі панірувальні; приправа для курки; майонез, хрін, часник, гірчиця; сіль. Приготування Філе миємо й ріжемо на шматочки. У самих товстих місцях можна розрізати філе навпіл. Кожен шматочок м'яса макаємо в яйце, яке попередньо приправили сіллю і спеції. А потім обвалюємо куряче філе в сухарях і запікаємо в духовці півгодини при 200°С. Подаємо куряче філе з соусом, для якого майонез змішуємо зі спеціями і тертим огірком.
Що можна приготувати з курки на вечерю?
Інгредієнти: філе куряче - 1 шт.; гриби консервовані - 200 г; картопля - 2 шт.; твердий сир - 100 г; помідори свіжі - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 4 зубчики; масло рослинне - 20 мл; огірки солоні - 3 шт.; сіль, перець, майонез. Приготування Вимите куряче філе варимо, остуджуємо і ріжемо шматочками. Очищений цибулю нарізаємо кубиками. Часник подрібнюємо. Консервовані гриби ріжемо кубиками. Картопля варимо в шкірці, потім очищаємо і тремо на тертці. Точно так само робимо і з солоними огірками і сиром. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і часник близько 3 хвилин, потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо хвилини 2 потім охолоджуємо. Помідори миємо й нарізаємо кубиками. Далі всі підготовлені продукти викладаємо шарами, змащуючи майонезом в такій послідовності: курка, гриби, картопля, огірки, твердий сир і верхнім шаром укладаємо помідори. Даємо салату настоятися 2 години в холодильнику.
Що можна приготувати з курки і макаронів?
Інгредієнти: макаронні вироби - 450 г; олія оливкова - 25 мл; куряче філе - 450 г; цибуля - 100 г; сир фета - 250 г; цибуля шніт подрібнений - 4 ст. ложки; сіль, перець. Приготування На оливковій олії смажимо нарізане шматочками філе, помішуючи, до рум'яності хвилин 8. Потім додаємо цибулю і готуємо ще 2 хвилини. Тепер викладаємо сир фета і половину шнита. Сіль і перець додаємо за смаком. Варимо До готовності макарони, зливаємо з них воду і викладаємо на блюдо, а зверху розкладаємо куряче філе, посипаємо цибулею шніт і подаємо до столу.
Що можна приготувати з курки та картоплі?
Інгредієнти: курячі стегенця або стегенця - 400 г; картопля - 1 кг; цибуля - 250 г; морква - 2 шт.; майонез - 40 г; масло вершкове - 35 г; сіль, приправа для курки. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо великими брусочками. Стегенця миємо, обсушуємо і ріжемо на 2 частини. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці. У чавунці обсмажуємо цибулю і моркву, злегка додаємо сіль, викладаємо стегенця, посипаємо їх приправою і зверху викладаємо картоплю, який теж трохи додаємо сіль. Поверх картоплі наливаємо майонез, кладемо вершкове масло і вливаємо воду або бульйон - рідина не повинна доходити до верхнього шару картоплі приблизно на 2 см Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності під закритою кришкою. Посипати зелень картоплю з куркою можна вже перед самою подачею.
Що можна приготувати з курки на друге?
Інгредієнти: курка - 2 кг; гірчиця діжонська - 4 ст. ложки; оцет - 30 мл; мелена кориця - щіпка; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 1 стакан; лавровий лист, сіль, спеції - за смаком. Приготування В масло додаємо гірчицю і збиваємо, поки маса не перетвориться в майонез. Потім додаємо оцет, подрібнений часник, сіль, спеції і знову добре розмішуємо. Курку ріжемо порційними шматочками, поливаємо маринадом і залишаємо на добу в холодильнику. Після цього мариновану курку викладаємо на деко і готуємо 50 хвилин при 180°С.