Чіпси начос
Кукурудзяні чіпси начос - гордість мексиканської кухні, адже підсмажені шматочки тортильї з різноманітними топінгами придбали популярність не тільки на своїй батьківщині, але і по всьому світу.
Пачка покупних начос - задоволення недешеве і враховуючи всі витрати виходить, що приготувати закуску самостійно куди дешевше, та й складності цей процес ніякої не представляє. Тому, як приготувати начос самостійно, ми і присвятимо цю статтю.
Традиційно корж тортилья готують з кукурудзяного борошна, яку іноді змішують з пшеничним борошном і різними спеціями.
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 1 1/4 ст.;
пшеничне борошно - 2/3 ст.;
масло рослинне - 4 ч. ложки;
індійський кмин (ажгон) - 1 1/2 ч. ложки;
кмин - 1/2 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Два види борошна змішуємо і додаємо рослинне масло і сіль. До отриманої маси приливаем 2 склянки води, замішуючи тісто таким чином, щоб отримати досить щільний і пружний ком.
Готове тісто ділимо на порції, кожну з яких слід розкачати в тонкий корж. Їх у свою чергу нарізають на трикутники, які після необхідно обсмажити у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору і хрусткої текстури.
Отже, як приготувати чіпси начос ми дізналися, однак головну їх родзинку складають соуси, про найпопулярніші з яких ми розповімо нижче.
Соус «Гуакамоле»
Інгредієнти:
авокадо - 2 шт.;
цибуля червоний - 1 шт.;
коріандр (нарізаний) - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
сік лайма - 1 ст. ложка.
Приготування
Червоний цибулю максимально подрібнюємо і додаємо в пасту і ретельно розтертого авокадо. Заправляємо соус сіллю, перцем і соком лайма, перед подачею посипаємо рубаним коріандром.
Соус «Сальса»
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
часник - 2 зубчики;
томати - 3 шт.;
перець чилі - 1 шт.;
петрушка - 1/2 пучка;
сік лайма - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перець чилі очистити від насіння і плівок і максимально подрібнюємо, буквально кришимо разом з усіма іншими овочами. Якщо у вас є ручний блендер невисокої потужності - скористайтеся ним, але стежте за тим, щоб соус не перетворився на однорідну масу.
Готову «сальсу» заправляємо оцтом або соком лайма, сіллю і перцем і подаємо до гарячих начос.
Крім перерахованих соусів, мексиканці також люблять подавати хрусткі начос, покривши їх шаром розплавленого сиру, а також на додаток до більш простим вершковим соусів або сметані. Приємного апетиту!
Пачка покупних начос - задоволення недешеве і враховуючи всі витрати виходить, що приготувати закуску самостійно куди дешевше, та й складності цей процес ніякої не представляє. Тому, як приготувати начос самостійно, ми і присвятимо цю статтю.
Чіпси начос - рецепт
Традиційно корж тортилья готують з кукурудзяного борошна, яку іноді змішують з пшеничним борошном і різними спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Два види борошна змішуємо і додаємо рослинне масло і сіль. До отриманої маси приливаем 2 склянки води, замішуючи тісто таким чином, щоб отримати досить щільний і пружний ком.
Готове тісто ділимо на порції, кожну з яких слід розкачати в тонкий корж. Їх у свою чергу нарізають на трикутники, які після необхідно обсмажити у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору і хрусткої текстури.
Соус для чіпсів начос
Отже, як приготувати чіпси начос ми дізналися, однак головну їх родзинку складають соуси, про найпопулярніші з яких ми розповімо нижче.
Соус «Гуакамоле»
Інгредієнти:
Приготування
Червоний цибулю максимально подрібнюємо і додаємо в пасту і ретельно розтертого авокадо. Заправляємо соус сіллю, перцем і соком лайма, перед подачею посипаємо рубаним коріандром.
Соус «Сальса»
Інгредієнти:
Приготування
Перець чилі очистити від насіння і плівок і максимально подрібнюємо, буквально кришимо разом з усіма іншими овочами. Якщо у вас є ручний блендер невисокої потужності - скористайтеся ним, але стежте за тим, щоб соус не перетворився на однорідну масу.
Готову «сальсу» заправляємо оцтом або соком лайма, сіллю і перцем і подаємо до гарячих начос.
Крім перерахованих соусів, мексиканці також люблять подавати хрусткі начос, покривши їх шаром розплавленого сиру, а також на додаток до більш простим вершковим соусів або сметані. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Чіпси з лаваша
Чіпси з лаваша - дієтична альтернатива популярній картопляної закуски. Подавати лавашние чіпси можна з соусами типу «Сальса», «Песто» або «Гуакамоле»
Рецепти закусок на день народження
Якщо вам набридли на День народження традиційні варіанти закусок - олів'є", «оселедець під шубою» та інші салати з майонезними заправками, тоді
Кесаділья - рецепт
Любите готувати страви мексиканської кухні? В такому випадку вам варто звернути увагу на страву під назвою кесаділья. Це дві смачні коржі тортільяс з
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також