Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чіпси з лаваша

Чіпси з лаваша

17-03-2015, 19:19
8 224
Чіпси з лаваша
Чіпси з лаваша можуть стати гідною і економною альтернативою всесвітньо відомих чіпсів начос. Наш простий і швидкий рецепт навчить вас готувати безліч варіацій цієї хрусткою закуски.

Чіпси з лаваша



Інгредієнти:


  • лаваш - 2 шт.;

  • кріп - 20 г;

  • часник - 10 г;

  • масло рослинне - 25 мл;

  • сіль, перець за смаком.



  • Приготування

    Чіпси з лавашу, рецептом яких ми з вами поділимося, не тільки неймовірно смачні, але і корисні, так як в процесі їх приготування використовуються найпростіші інгредієнти.

    Для початку займіться приготуванням соусу. Для цього наріжте часник як можна дрібніше, при бажанні можете натерти його на тертці. До часнику нашаткуйте кріп, так дрібно, як це можливо. Після цього додайте до часниковою суміші сіль і ретельно розітріть всі інгредієнти в ступці, щоб вони просочилися соками один одного. Після цього змішайте соус з маслом і додайте перець, якщо ви любите гострі закуски.

    За допомогою кухонного кисті покрийте лаваш отриманою сумішшю, викладіть його на деко і наріжте на квадратні або трикутні чіпси. Не варто різати чіпси дуже дрібно, щоб вони не підгоріли в процесі випікання.

    Чіпси з лаваша в духовці готуються дуже швидко, буквально за 5-7 хвилин при 200 градусах. Духовку необхідно попередньо нагріти, щоб закуска вийшла з хрусткою скоринкою. Включити її можна перед тим, як почати приготування соусу.

    Сервіруйте готові чіпси на великому блюді, з соусом, що залишився, викладеним в окрему глибоку посуд. До такого варіанту чіпсів з лаваша відмінно підходить нежирна сметана, але якщо ви вирішили приготувати начос, знайте, що вам знадобляться соус «Гуакамоле» з авокадо або соус «Сальса» , приготований з помідорів з перцем і спеціями.

    Домашні чіпси з лаваша



    Інгредієнти:


  • лаваш - 2 шт.;

  • мед - 25мл;

  • кориця - 10 г;

  • вода - 10 мл



  • Приготування

    Даний рецепт дозволить приготувати солодкі чіпси. У маленькій каструльці необхідно змішати мед з водою і поставити на вогонь. Як тільки глазур закипить, всипте в неї мелену корицю і перемішайте суміш. Дайте глазурі трохи охолонути, після чого змастіть отриманою сумішшю лаваш. Розріжте поверхню лаваша на квадрати і відправте деко в духовку на 8 хвилин. Знаючи, як зробити чіпси з лавашу, можна радувати своїх близьких цим швидким ласощами.

    Наш наступний рецепт розповість, як приготувати чіпси з лаваша з сиром

    Інгредієнти:


  • лаваш - 2 шт.;

  • сметана - 200 г;

  • сир твердий -100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • часник - 5 р;

  • спеції за смаком.



  • Приготування

    Смак цієї страви залежить від вашого вибору спецій. Додайте свою улюблену приправу в соус і ви будете приємно вражені отриманим результатом. Одним з самих незвичайних порошків, які можна використати у даному рецепті, є каррі. Чіпси виходять золотистими і рум'яними, а якщо вам не хочеться відтіняти смак обраного сиру, спеції можна замінити дрібкою солі.
    Для початку змішайте сметану з яйцем. В отриману суміш видавіть часник і всипте спеції. Перемішайте масу до однорідності, так, щоб смак спецій і часнику придбала вся суміш. Візьміть кухонну кисть і покрийте лаваш отриманим соусом. Натріть сир на дрібній тертці і посипте їм
    Чіпси з лаваша
    всю поверхню лаваша.
    Отриману заготівлю наріжте на чіпси. Дуже зручно обробляти лаваш ножем для різання піци. Коли порції будуть готові, необхідно відправити деко в духовку. Найкраще випікати це блюдо на пекарської папері, тоді вам не доведеться віддирати чіпси, якщо вони підгорять.
    Якщо ви готуєте ці чіпси з лаваша в мікрохвильовій печі, час приготування слід виставити на 4-5 хвилин, а потужність - на максимум. Якщо ж ви готуєте їх в духовці, піч страву слід до 10 хвилин при 200 градусах, постійно стежачи за тим, щоб чіпси не підгоріли.
    Чіпси з лаваша з сиром готові. Самі по собі, чіпси дуже непогані, так що до них не потрібно ніякого соусу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з лаваша
    Пиріжки з лаваша
    Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
    Сирні чіпси
    Сирні чіпси
    Всі ми звикли до традиційних картопляним чіпсам?! А що якщо їх зробити з сиру? Вийде адже не менш смачно, так що давайте спробуємо. А наші прості і
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси на сковорідці
    Чіпси - це улюблена їжа багатьох людей, тому що вони смачні, і до того ж чудово втамовують голод. Але від куплених в магазині чіпсів мало користі,
    Як зробити чіпси в мікрохвильовці?
    Як зробити чіпси в мікрохвильовці?
    У багатьох з нас слово «чіпси» асоціюється з чимось виключно шкідливим і не вартим в щоденне вживання. Так то воно так, але якщо у вас на кухні
    Чіпси начос
    Чіпси начос
    Чіпси начос відомі на весь світ своїм яскравим смаком і хрускотом. Купити їх можна в великих супермаркетах, але задоволення це не дешеве. Саме тому