Кукурудзяні чіпси начос - гордість мексиканської кухні, адже підсмажені шматочки тортильї з різноманітними топінгами придбали популярність не тільки на своїй батьківщині, але і по всьому світу.
Пачка покупних начос - задоволення недешеве і враховуючи всі витрати виходить, що приготувати закуску самостійно куди дешевше, та й складності цей процес ніякої не представляє. Тому, як приготувати начос самостійно, ми і присвятимо цю статтю.
Чіпси начос - рецепт
Традиційно корж тортилья готують з кукурудзяного борошна, яку іноді змішують з пшеничним борошном і різними спеціями.
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 1 1/4 ст.; пшеничне борошно - 2/3 ст.; масло рослинне - 4 ч. ложки; індійський кмин (ажгон) - 1 1/2 ч. ложки; кмин - 1/2 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Два види борошна змішуємо і додаємо рослинне масло і сіль. До отриманої маси приливаем 2 склянки води, замішуючи тісто таким чином, щоб отримати досить щільний і пружний ком.
Готове тісто ділимо на порції, кожну з яких слід розкачати в тонкий корж. Їх у свою чергу нарізають на трикутники, які після необхідно обсмажити у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору і хрусткої текстури.
Соус для чіпсів начос
Отже, як приготувати чіпси начос ми дізналися, однак головну їх родзинку складають соуси, про найпопулярніші з яких ми розповімо нижче.
Соус «Гуакамоле» Інгредієнти: авокадо - 2 шт.; цибуля червоний - 1 шт.; коріандр (нарізаний) - 2 ст. ложки; сіль, перець; сік лайма - 1 ст. ложка. Приготування Червоний цибулю максимально подрібнюємо і додаємо в пасту і ретельно розтертого авокадо. Заправляємо соус сіллю, перцем і соком лайма, перед подачею посипаємо рубаним коріандром.
Соус «Сальса» Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; часник - 2 зубчики; томати - 3 шт.; перець чилі - 1 шт.; петрушка - 1/2 пучка; сік лайма - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Перець чилі очистити від насіння і плівок і максимально подрібнюємо, буквально кришимо разом з усіма іншими овочами. Якщо у вас є ручний блендер невисокої потужності - скористайтеся ним, але стежте за тим, щоб соус не перетворився на однорідну масу.
Готову «сальсу» заправляємо оцтом або соком лайма, сіллю і перцем і подаємо до гарячих начос.
Крім перерахованих соусів, мексиканці також люблять подавати хрусткі начос, покривши їх шаром розплавленого сиру, а також на додаток до більш простим вершковим соусів або сметані. Приємного апетиту!