Вернуться назад Распечатать

Чіпси начос

Чіпси начос
Кукурудзяні чіпси начос - гордість мексиканської кухні, адже підсмажені шматочки тортильї з різноманітними топінгами придбали популярність не тільки на своїй батьківщині, але і по всьому світу.
Пачка покупних начос - задоволення недешеве і враховуючи всі витрати виходить, що приготувати закуску самостійно куди дешевше, та й складності цей процес ніякої не представляє. Тому, як приготувати начос самостійно, ми і присвятимо цю статтю.

Чіпси начос - рецепт


Традиційно корж тортилья готують з кукурудзяного борошна, яку іноді змішують з пшеничним борошном і різними спеціями.
Інгредієнти:

  • кукурудзяне борошно - 1 1/4 ст.;

  • пшеничне борошно - 2/3 ст.;

  • масло рослинне - 4 ч. ложки;

  • індійський кмин (ажгон) - 1 1/2 ч. ложки;

  • кмин - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Два види борошна змішуємо і додаємо рослинне масло і сіль. До отриманої маси приливаем 2 склянки води, замішуючи тісто таким чином, щоб отримати досить щільний і пружний ком.
    Готове тісто ділимо на порції, кожну з яких слід розкачати в тонкий корж. Їх у свою чергу нарізають на трикутники, які після необхідно обсмажити у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору і хрусткої текстури.

    Соус для чіпсів начос


    Отже, як приготувати чіпси начос ми дізналися, однак головну їх родзинку складають соуси, про найпопулярніші з яких ми розповімо нижче.
    Соус «Гуакамоле»
    Інгредієнти:

  • авокадо - 2 шт.;

  • цибуля червоний - 1 шт.;

  • коріандр (нарізаний) - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • сік лайма - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Червоний цибулю максимально подрібнюємо і додаємо в пасту і ретельно розтертого авокадо. Заправляємо соус сіллю, перцем і соком лайма, перед подачею посипаємо рубаним коріандром.
    Соус «Сальса»
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томати - 3 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;
  • Чіпси начос

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перець чилі очистити від насіння і плівок і максимально подрібнюємо, буквально кришимо разом з усіма іншими овочами. Якщо у вас є ручний блендер невисокої потужності - скористайтеся ним, але стежте за тим, щоб соус не перетворився на однорідну масу.
    Готову «сальсу» заправляємо оцтом або соком лайма, сіллю і перцем і подаємо до гарячих начос.
    Крім перерахованих соусів, мексиканці також люблять подавати хрусткі начос, покривши їх шаром розплавленого сиру, а також на додаток до більш простим вершковим соусів або сметані. Приємного апетиту!