Мексиканська кухня відрізняється гострими і пряними смаками, які надаються різним стравам завдяки використанню різноманітних спецій, овочів, фруктів і деяких інших місцевих інгредієнтів. В даний час інтерес до латиноамериканської (в тому числі, і мексиканської) кухні зростає у всьому світі. Варіації на теми відомих страв в мексиканському стилі значним чином різноманітять ваше меню, крім того, в мексиканській кухні широко використовуються деякі продукти, що містять різні вельми корисні речовини.
Пропонуємо приготувати рагу по-мексиканськи з куркою, цей рецепт зовсім нескладний. Можна, звичайно, використовувати м'ясо індички, кролика, свинину чи козлятину, а також м'ясо інших тварин. У цих варіантах час приготування м'яса до додавання інших інгредієнтів, деяким чином, збільшується.
Рецепт рагу по-мексиканськи з куркою
Інгредієнти: куряче м'ясо (філе, стегенця, гомілки) - близько 600 г; цибуля ріпчаста - 1-2 шт.; перець червоний солодкий - 2-3 шт.; квасоля стручкова (підійде і заморожена) - 200 г; гарбуз мускатний (м'якоть) - 200 г; перець чилі гострий - за смаком; какао-порошок - 1-2 ч. ложки; часник - 3-5 зубчиків; томат паста - 1-2 ст. ложки; кориця; мускатний горіх мелений; олія рослинна; лайм - 1 шт.; зелень (петрушка, кінза). Приготування Готуємо в глибокій сковороді, казані або сотейнику.
Цибулю нарізаємо чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Гарбуз нарізаємо брусочками, а курятину розрізаємо на шматочки, зручні для їжі.
Обсмажуємо в олії цибулю і м'ясо до зміни кольору, помішуючи лопаткою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, при необхідності, підливаючи трохи води і помішуючи протягом близько 20-25 хвилин. Кладемо гарбуз і стручкову квасолю , а також какао-порошок, мускатний горіх і корицю - ці інгредієнти додадуть страві особливого смаку.
Через 10 хвилин додаємо червоний перець і тушкуємо все разом ще протягом ще 10 хвилин. Можна додати томат-пасту (тоді какао і корицю краще виключити). Приправляємо гострим червоним перцем і часником.
Збризкуємо соком лайма. Подаємо із зеленню. З напоїв можна вибрати текілу, мескаль, пульке, кашасу, піско, пиво в латиноамериканському стилі або столові виноградні вина.
Слід зауважити, що якщо в процесі приготування додати більшу кількість води, то у нас вийде смачний мексиканський суп-рагу. До такого супу добре подати сметану.
Можна приготувати овочеве рагу по-мексиканськи, в цьому варіанті зі складу рецепту виключаємо м'ясо. До речі, заміна стручкової квасолі на стиглу варену квасолю (краще червоний) та/або кукурудзу також не буде зайвим у такій страві (можна використовувати ці продукти у консервованому або замороженому вигляді).