Як смачно приготувати кабачки?
Кабачок - чудовий корисний овоч, одна з різновидів гарбуза. В них містяться рослинні волокна, каротин, корисні сполуки калію і заліза, органічні кислоти, вітаміни З, РР і групи В. Молоді кабачки легко засвоюються, мають деякою антігельмінтной активністю і мають найкращі смакові якості. Кабачок - продукт низькокалорійний, тому його можна рекомендувати для дієтичного харчування.
Це один з найкращих способів приготування, оскільки не вимагає термічної обробки, а значить, всі корисні речовини збережено максимально.
Інгредієнти:
кабачок молодий - 1-2 шт.;
перець солодкий червоний і/або жовтий - 2 шт.;
цибуля салатний червоний або білий - 1 шт.;
свіжа зелень різна (петрушка, кінза, базилік);
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
часник - 2-5 зубчиків;
гострий перець червоний;
олія кунжутна;
оцет фруктовий натуральний та/або сік лимона.
Приготування
Скористаємося спеціальною терткою для приготування овочів по-корейськи, натремо кабачок. Очищений лук наріжемо півкільцями, а солодкий перець - короткою соломкою. Нарубим зелень дрібно.
З'єднаємо всі підготовлені інгредієнти в салатниці. Додамо кунжутне насіння. Истолчем в ступці часник і червоний гострий перець, наллємо кунжутне масло і оцет і/або сік лимона в співвідношенні 3:1 приблизно. Заллємо заправкою салат і перемішати. Дамо йому постояти хоча б 30 хвилин, щоб всі інгредієнти подрібнені добре промариновались. Подаємо з м'ясними або рибними стравами.
Інгредієнти:
кабачок молодий - 1-2 шт.;
морква - 1 шт. невелика;
борошно пшеничне або вівсяна (або суміш) - 4-8 ст. ложок (залежить від водянистості кабачка);
яйце куряче - 2-3 шт.;
мелена паприка;
зелень різна свіжа (кріп, петрушка, кінза, базилік);
шматочок сала або соняшникову олію;
сметана натуральна;
часник.
Приготування
Натремо кабачок на середній або великій тертці, а очищену моркву - на дрібній. Зелень нарубим дрібно. Все це з'єднаємо в мисці. Додамо просіяне борошно, яйця і паприку. Ретельно перемішати виделкою або міксером. Тісто не повинно бути занадто густим або, навпаки, водянистим; можна додати в нього трохи домашнього кефіру або молока.
Краще готувати на салі, тоді оладки испекутся, а не изжарятся, що, звичайно ж, корисніше. Втім, справа ваша.
Змащуємо салом добре розігріту сковороду викладаємо шматочки тіста з допомогою ложки. Запікаємо до рум'яно-золотистого кольору з обох сторін і пропекаем ще трохи. Викладаємо на блюдо лопаткою. Подаємо зі сметаною, в яку продавили часник.
Приготувати запіканку з кабачків нескладно, як і приготувати оладки, для цього використовуємо ту ж саму суміш-тісто, з якої готували оладки (див. вище, попередній рецепт).
Приготування
Змащуємо вершковим або рослинним маслом вогнетривку форму (можна простелити дно пекарської папером), заливаємо тісто і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом близько 30 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо сірником, встромивши її в середину, сірник не повинна бути мокрою. Виймаємо перевертанням на блюдо. Подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
кабачок - 1-3 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 2-3 шт.;
зелень рубана свіжа різна;
паприка або гострий червоний перець;
масло рослинне або вершкове топлене.
Приготування
Готуємо в казані, сотейнику або глибокій сковороді. Спочатку розігріваємо масло і пасеруємо поросяти, ягняти цибулю. Додаємо кабачки, нарізані дрібними кубиками. Тушкуємо на самому малому вогні, прикривши кришкою, періодично перемішуючи. Перед подачею приправляємо паприкою і продавлений часником. Присипаємо рубаною зеленню. Подаємо з м'ясними та рибними стравами.
Як смачно приготувати кабачки по-корейськи?
Це один з найкращих способів приготування, оскільки не вимагає термічної обробки, а значить, всі корисні речовини збережено максимально.
Інгредієнти:
Приготування
Скористаємося спеціальною терткою для приготування овочів по-корейськи, натремо кабачок. Очищений лук наріжемо півкільцями, а солодкий перець - короткою соломкою. Нарубим зелень дрібно.
З'єднаємо всі підготовлені інгредієнти в салатниці. Додамо кунжутне насіння. Истолчем в ступці часник і червоний гострий перець, наллємо кунжутне масло і оцет і/або сік лимона в співвідношенні 3:1 приблизно. Заллємо заправкою салат і перемішати. Дамо йому постояти хоча б 30 хвилин, щоб всі інгредієнти подрібнені добре промариновались. Подаємо з м'ясними або рибними стравами.
Як приготувати оладки з кабачків на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Натремо кабачок на середній або великій тертці, а очищену моркву - на дрібній. Зелень нарубим дрібно. Все це з'єднаємо в мисці. Додамо просіяне борошно, яйця і паприку. Ретельно перемішати виделкою або міксером. Тісто не повинно бути занадто густим або, навпаки, водянистим; можна додати в нього трохи домашнього кефіру або молока.
Краще готувати на салі, тоді оладки испекутся, а не изжарятся, що, звичайно ж, корисніше. Втім, справа ваша.
Змащуємо салом добре розігріту сковороду викладаємо шматочки тіста з допомогою ложки. Запікаємо до рум'яно-золотистого кольору з обох сторін і пропекаем ще трохи. Викладаємо на блюдо лопаткою. Подаємо зі сметаною, в яку продавили часник.
Запіканка з кабачків
Приготувати запіканку з кабачків нескладно, як і приготувати оладки, для цього використовуємо ту ж саму суміш-тісто, з якої готували оладки (див. вище, попередній рецепт).
Приготування
Змащуємо вершковим або рослинним маслом вогнетривку форму (можна простелити дно пекарської папером), заливаємо тісто і запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів С протягом близько 30 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо сірником, встромивши її в середину, сірник не повинна бути мокрою. Виймаємо перевертанням на блюдо. Подаємо зі сметаною.
Як приготувати тушковані кабачки?
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо в казані, сотейнику або глибокій сковороді. Спочатку розігріваємо масло і пасеруємо поросяти, ягняти цибулю. Додаємо кабачки, нарізані дрібними кубиками. Тушкуємо на самому малому вогні, прикривши кришкою, періодично перемішуючи. Перед подачею приправляємо паприкою і продавлений часником. Присипаємо рубаною зеленню. Подаємо з м'ясними та рибними стравами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з кабачків
Суп з кабачків - дуже ніжне і легке блюдо, яке можна готувати постійно. Так що якщо у вас хороший урожай кабачків - дерзайте. Здійсніть рецепти,
Суфле з кабачків
Кабачок - це універсальний і корисний овоч, який смажать, тушкують, роблять запіканки. І сьогодні ми хочемо поговорити з вами про суфле з кабачків.
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Оладки з кабачків на кефірі
Кабачок - це дуже корисний і дієтичний продукт. Його використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми вам пропонуємо кілька рецептів
Селера по-корейськи
Селера - корисна рослина, що володіє негативною калорійністю. Вживаючи цей продукт, ми витрачаємо більше калорій на його перетравлення, ніж одержуємо
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території