Суфле з кабачків
Кабачок самий що ні на є прозовий овоч, всім відомий з дитинства, з якого готують запіканки, смажать, тушкують. Але виявляється з нього можна приготувати ніжне кабачкове суфле.
Страви з кабачків рекомендовані людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, післяопераційним хворим, крім того без кабачків не обходиться жодне дитяче меню. У нашій добірці зібрані кілька рецептів суфле з кабачків для приготування в духовці і в мультиварці. Як приготувати суфле з кабачків - вибирати вам.
Інгредієнти:
кабачки - 3 шт.;
твердий сир - 150 г;
молоко - 1 стакан;
сухарі панірувальні - 05 склянки;
петрушка - 1 пучок;
яйце - 4 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Кабачки миємо, чистимо, видаляємо насіння і ріжемо невеликими кубиками. Відварюємо кабачки в підсоленій воді на маленькому вогні. Коли кабачки зварилися, обсушуємо їх, розминаємо в пюре і остуджуємо. Потім додаємо панірувальні сухарі. Вливаємо молоко, додаємо тертий сир і яйця. Все добре перемішуємо і додаємо дрібно січену зелень. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в неї кабачково-сирну масу і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Інгредієнти:
молодий кабачок - 1 шт.;
молоко - 100 мл;
манна крупа - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
цукор - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 5 г;
сметана - 1 ч. ложка;
вершкове масло - для змазування.
Приготування
Кабачки промиваємо, очищаємо, звільняємо від насіння і нарізаємо кубиками. Викладаємо в каструлю і вливаємо 50 мл теплого молока. Ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо, поки кабачок не приготується. Протираємо кабачок через сито (можна скористатися блендером) і змішуємо з 50 мл теплого молока. Цю суміш ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого засипаємо манну крупу і зменшуємо вогонь до мінімально можливого.
Даємо хвилин 5 проваритися, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Додаємо половину яєчного жовтка, вершкове масло, цукор. Половину яєчного білка збиваємо окремо в мисці і додаємо до кабачків. Усе ретельно вимішуємо і перекладаємо в силіконові формочки. Потім ставимо форми в сковороду або форму для запікання і наливаємо в неї води, так щоб вона прикривала 2/3 формочок і ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку на 180 градусів і запікаємо 20 хвилин. Подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
кабачки - 1 кг;
молоко - 1 стакан;
сир - 150 г;
панірувальні сухарі - 1/2 склянки;
яйце - 4 шт.;
петрушка.
Приготування
Миємо кабачки, чистимо і видаляємо великі насіння. Ріжемо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Готові кабачки відкидаємо на друшляк і обсушуємо, якщо цього не зробити блюдо буде водянистим. Підготовлені таким чином кабачки пюрируем за допомогою блендера або звичайної виделки. Даємо кабачків охолонути, вливаємо молоко і натертий на тертці сир (сир повинен бути твердих сортів). У цю суміш додаємо панірувальні сухарі і дрібно січену зелень петрушки.
Яйця збиваємо і теж додаємо в отриману суміш, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в чашу мультиварки. Попередньо чашу змащуємо маслом, щоб готове суфле краще винималось. Включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал, вимикаємо мультиварку, але не відкриваємо кришку. Через 5 хвилин виймаємо чашу мультиварки і перевертаємо її догори дном на тарілочку.
Таким же чином можна зробити і м'ясне суфле в мультиварці , вийде смачно і оригінально.
Страви з кабачків рекомендовані людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, післяопераційним хворим, крім того без кабачків не обходиться жодне дитяче меню. У нашій добірці зібрані кілька рецептів суфле з кабачків для приготування в духовці і в мультиварці. Як приготувати суфле з кабачків - вибирати вам.
Суфле з кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки миємо, чистимо, видаляємо насіння і ріжемо невеликими кубиками. Відварюємо кабачки в підсоленій воді на маленькому вогні. Коли кабачки зварилися, обсушуємо їх, розминаємо в пюре і остуджуємо. Потім додаємо панірувальні сухарі. Вливаємо молоко, додаємо тертий сир і яйця. Все добре перемішуємо і додаємо дрібно січену зелень. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в неї кабачково-сирну масу і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Суфле з кабачків для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки промиваємо, очищаємо, звільняємо від насіння і нарізаємо кубиками. Викладаємо в каструлю і вливаємо 50 мл теплого молока. Ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо, поки кабачок не приготується. Протираємо кабачок через сито (можна скористатися блендером) і змішуємо з 50 мл теплого молока. Цю суміш ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого засипаємо манну крупу і зменшуємо вогонь до мінімально можливого.
Даємо хвилин 5 проваритися, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Додаємо половину яєчного жовтка, вершкове масло, цукор. Половину яєчного білка збиваємо окремо в мисці і додаємо до кабачків. Усе ретельно вимішуємо і перекладаємо в силіконові формочки. Потім ставимо форми в сковороду або форму для запікання і наливаємо в неї води, так щоб вона прикривала 2/3 формочок і ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку на 180 градусів і запікаємо 20 хвилин. Подаємо зі сметаною.
Суфле з кабачків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Миємо кабачки, чистимо і видаляємо великі насіння. Ріжемо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Готові кабачки відкидаємо на друшляк і обсушуємо, якщо цього не зробити блюдо буде водянистим. Підготовлені таким чином кабачки пюрируем за допомогою блендера або звичайної виделки. Даємо кабачків охолонути, вливаємо молоко і натертий на тертці сир (сир повинен бути твердих сортів). У цю суміш додаємо панірувальні сухарі і дрібно січену зелень петрушки.
Яйця збиваємо і теж додаємо в отриману суміш, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в чашу мультиварки. Попередньо чашу змащуємо маслом, щоб готове суфле краще винималось. Включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал, вимикаємо мультиварку, але не відкриваємо кришку. Через 5 хвилин виймаємо чашу мультиварки і перевертаємо її догори дном на тарілочку.
Таким же чином можна зробити і м'ясне суфле в мультиварці , вийде смачно і оригінально.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки
Обридлі печінкові паштети з лишком можна замінити більш ніжними і соковитими суфле. Ресторанну страву з курячої, або яловичої печінки легко
Кабачки з сиром
Кабачки з сиром - відмінний варіант закуски до будь-якого гарніру. Таке просте, але в теж час оригінальна страва, неодмінно оцінять ваші рідні та
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Пюре з кабачків для дитини
Кабачок - один з перших овочів, з яким знайомлять дитину. Він відмінно підходить для першого прикорму, так як практично не викликає алергії і добре
Кекс з кабачків
Кабачок - універсальний овоч, який використовують у приготуванні супів, рагу, оладок, а також печуть із ним пироги й кекси. Ось про останній його
Піца з кабачків
Піца з кабачків - це не саме звичне поєднання, вона скоріше нагадує знайомі нам оладки з кабачків або овочеві запіканки. Але якщо вам подобається