Кабачок самий що ні на є прозовий овоч, всім відомий з дитинства, з якого готують запіканки, смажать, тушкують. Але виявляється з нього можна приготувати ніжне кабачкове суфле.
Страви з кабачків рекомендовані людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, післяопераційним хворим, крім того без кабачків не обходиться жодне дитяче меню. У нашій добірці зібрані кілька рецептів суфле з кабачків для приготування в духовці і в мультиварці. Як приготувати суфле з кабачків - вибирати вам.
Суфле з кабачків
Інгредієнти: кабачки - 3 шт.; твердий сир - 150 г; молоко - 1 стакан; сухарі панірувальні - 05 склянки; петрушка - 1 пучок; яйце - 4 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Кабачки миємо, чистимо, видаляємо насіння і ріжемо невеликими кубиками. Відварюємо кабачки в підсоленій воді на маленькому вогні. Коли кабачки зварилися, обсушуємо їх, розминаємо в пюре і остуджуємо. Потім додаємо панірувальні сухарі. Вливаємо молоко, додаємо тертий сир і яйця. Все добре перемішуємо і додаємо дрібно січену зелень. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в неї кабачково-сирну масу і запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Суфле з кабачків для дітей
Інгредієнти: молодий кабачок - 1 шт.; молоко - 100 мл; манна крупа - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; цукор - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 5 г; сметана - 1 ч. ложка; вершкове масло - для змазування. Приготування Кабачки промиваємо, очищаємо, звільняємо від насіння і нарізаємо кубиками. Викладаємо в каструлю і вливаємо 50 мл теплого молока. Ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо, поки кабачок не приготується. Протираємо кабачок через сито (можна скористатися блендером) і змішуємо з 50 мл теплого молока. Цю суміш ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого засипаємо манну крупу і зменшуємо вогонь до мінімально можливого.
Даємо хвилин 5 проваритися, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Додаємо половину яєчного жовтка, вершкове масло, цукор. Половину яєчного білка збиваємо окремо в мисці і додаємо до кабачків. Усе ретельно вимішуємо і перекладаємо в силіконові формочки. Потім ставимо форми в сковороду або форму для запікання і наливаємо в неї води, так щоб вона прикривала 2/3 формочок і ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку на 180 градусів і запікаємо 20 хвилин. Подаємо зі сметаною.
Суфле з кабачків в мультиварці
Інгредієнти: кабачки - 1 кг; молоко - 1 стакан; сир - 150 г; панірувальні сухарі - 1/2 склянки; яйце - 4 шт.; петрушка. Приготування Миємо кабачки, чистимо і видаляємо великі насіння. Ріжемо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Готові кабачки відкидаємо на друшляк і обсушуємо, якщо цього не зробити блюдо буде водянистим. Підготовлені таким чином кабачки пюрируем за допомогою блендера або звичайної виделки. Даємо кабачків охолонути, вливаємо молоко і натертий на тертці сир (сир повинен бути твердих сортів).
У цю суміш додаємо панірувальні сухарі і дрібно січену зелень петрушки.
Яйця збиваємо і теж додаємо в отриману суміш, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в чашу мультиварки. Попередньо чашу змащуємо маслом, щоб готове суфле краще винималось. Включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал, вимикаємо мультиварку, але не відкриваємо кришку. Через 5 хвилин виймаємо чашу мультиварки і перевертаємо її догори дном на тарілочку.
Таким же чином можна зробити і м'ясне суфле в мультиварці , вийде смачно і оригінально.