Кекс з кабачків
Завдяки своєму м'якому і делікатного смаку, кабачок може використовуватися не тільки в звичних супах, оладки і рагу, з цього універсального овоча можна пекти пироги й кекси, при чому, як солоні, так і солодкі. Переконатися в цьому, можна випробувавши кілька простих рецептів з цієї статті.
Інгредієнти:
кабачок - 2 шт.;
борошно - 200 г;
яйця - 2 шт.;
сметана - 100 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 2/3 ст.;
какао - 4 ст. ложки;
кориця - 1 ч. ложка;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
цукор - 200 р.
Приготування
Перед тим, як пекти шоколадний кекс з кабачків, самі кабачки слідуємо помити і натерти на середній тертці, після чого посолити і залишити на 10-15 хвилин.
В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач і корицю. В окремій мисці спочатку збиваємо з м'яким вершковим маслом цукор, а потім по одному, до повного вимішування, додаємо яйця, а після, сметану і рослинне масло. Інгредієнти з обох мисок з'єднуємо, порційно додаємо суху суміш до яєчно-масляної.
Посолені кабачки ретельно віджимаємо від надлишків вологи і додаємо в шоколадне тісто. Розподіляємо кабачкове тісто по формі для випічки і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Шоколадне тісто можна розподілити по порційним формам, щоб зробити невеликі кабачкові мафіни .
Інгредієнти:
кабачок (невеликий) - 1 шт.;
борошно - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
шинка - 80 г;
розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;
натуральний йогурт - 1/2 ст.;
твердий сир - 80 г;
часник - 1 зубчик;
зелень - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Кабачок натираємо, віджимаємо надлишки вологи і укладаємо в миску. Додаємо сіль, мелений чорний перець, зубчик часнику і зелень за смаком. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно і розпушувач. Також окремо збиваємо яйця і сметану. Не перестаючи помішувати, порційно додаємо сухі інгредієнти в яєчно-сметанную суміш. Туди ж відправляємо кабачки, тертий сир і дрібні кубики шинки. Ретельно перемішуємо тісто і розкладаємо по формах. Готуємо страву при 180 градусах близько півгодини.
Кекс з кабачків з сиром також можна приготувати в мультиварці, для цього масу закладаємо в змащену маслом чашу і «Випікаємо» 60 хвилин. Подаємо пиріг охолодженим.
Таким же простим способом, можна спекти кекс на кефірі він вийде ніжним і повітряним.
Рецепт солодкого кексу з кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як пекти шоколадний кекс з кабачків, самі кабачки слідуємо помити і натерти на середній тертці, після чого посолити і залишити на 10-15 хвилин.
В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач і корицю. В окремій мисці спочатку збиваємо з м'яким вершковим маслом цукор, а потім по одному, до повного вимішування, додаємо яйця, а після, сметану і рослинне масло. Інгредієнти з обох мисок з'єднуємо, порційно додаємо суху суміш до яєчно-масляної.
Посолені кабачки ретельно віджимаємо від надлишків вологи і додаємо в шоколадне тісто. Розподіляємо кабачкове тісто по формі для випічки і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Шоколадне тісто можна розподілити по порційним формам, щоб зробити невеликі кабачкові мафіни .
Кекси з кабачків з сиром і шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок натираємо, віджимаємо надлишки вологи і укладаємо в миску. Додаємо сіль, мелений чорний перець, зубчик часнику і зелень за смаком. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно і розпушувач. Також окремо збиваємо яйця і сметану. Не перестаючи помішувати, порційно додаємо сухі інгредієнти в яєчно-сметанную суміш. Туди ж відправляємо кабачки, тертий сир і дрібні кубики шинки. Ретельно перемішуємо тісто і розкладаємо по формах. Готуємо страву при 180 градусах близько півгодини.
Кекс з кабачків з сиром також можна приготувати в мультиварці, для цього масу закладаємо в змащену маслом чашу і «Випікаємо» 60 хвилин. Подаємо пиріг охолодженим.
Таким же простим способом, можна спекти кекс на кефірі він вийде ніжним і повітряним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Оладки з кабачків на кефірі
Кабачок - це дуже корисний і дієтичний продукт. Його використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми вам пропонуємо кілька рецептів
Мафіни з кабачків
Мафіни - маленькі кексики, які бувають солодкі і несолодкі. Їх роблять з сиром, шоколадом, сиром, вишнями, чорницями, родзинками і т. д. Але сьогодні
Апельсиновий кекс
Кекси - дуже смачна випічка, улюблена багатьма. Готують його з різними начинками: яблуками, шоколадом, сиром, родзинками і т. д. І сьогодні ми
Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми