Завдяки своєму м'якому і делікатного смаку, кабачок може використовуватися не тільки в звичних супах, оладки і рагу, з цього універсального овоча можна пекти пироги й кекси, при чому, як солоні, так і солодкі. Переконатися в цьому, можна випробувавши кілька простих рецептів з цієї статті.
Рецепт солодкого кексу з кабачків
Інгредієнти: кабачок - 2 шт.; борошно - 200 г; яйця - 2 шт.; сметана - 100 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; рослинна олія - 2/3 ст.; какао - 4 ст. ложки; кориця - 1 ч. ложка; розпушувач - 1/2 ч. ложки; цукор - 200 р. Приготування Перед тим, як пекти шоколадний кекс з кабачків, самі кабачки слідуємо помити і натерти на середній тертці, після чого посолити і залишити на 10-15 хвилин.
В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач і корицю. В окремій мисці спочатку збиваємо з м'яким вершковим маслом цукор, а потім по одному, до повного вимішування, додаємо яйця, а після, сметану і рослинне масло. Інгредієнти з обох мисок з'єднуємо, порційно додаємо суху суміш до яєчно-масляної.
Посолені кабачки ретельно віджимаємо від надлишків вологи і додаємо в шоколадне тісто. Розподіляємо кабачкове тісто по формі для випічки і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Шоколадне тісто можна розподілити по порційним формам, щоб зробити невеликі кабачкові мафіни .
Кекси з кабачків з сиром і шинкою
Інгредієнти: кабачок (невеликий) - 1 шт.; борошно - 1 ст.; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; шинка - 80 г; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; натуральний йогурт - 1/2 ст.; твердий сир - 80 г; часник - 1 зубчик; зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Кабачок натираємо, віджимаємо надлишки вологи і укладаємо в миску. Додаємо сіль, мелений чорний перець, зубчик часнику і зелень за смаком. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно і розпушувач. Також окремо збиваємо яйця і сметану. Не
перестаючи помішувати, порційно додаємо сухі інгредієнти в яєчно-сметанную суміш. Туди ж відправляємо кабачки, тертий сир і дрібні кубики шинки. Ретельно перемішуємо тісто і розкладаємо по формах. Готуємо страву при 180 градусах близько півгодини.
Кекс з кабачків з сиром також можна приготувати в мультиварці, для цього масу закладаємо в змащену маслом чашу і «Випікаємо» 60 хвилин. Подаємо пиріг охолодженим.
Таким же простим способом, можна спекти кекс на кефірі він вийде ніжним і повітряним.