Пюре з кабачків для дитини
Коли дитині виповнюється півроку, педіатр рекомендує почати вводити прикорм . Найчастіше саме з кабачків і починають знайомство малюка з овочами. Для дитини до року рекомендують давати пюре з кабачків в чистому вигляді, а вже для діток постарше - з різними інгредієнтами: маслом, цукром, яйцем, зеленню, овочами, фруктами або крупою. Кабачок вважається одним з найбільш корисних продуктів для дітей, оскільки він легко засвоюється і містить велику кількість вітамінів, солей, заліза і кальцію.
Існує загальні принципи приготування овочевого пюре з кабачків:
Правильно вибрати овочі. Підходять і цукіні, і звичайні кабачки. Овочі повинні бути молодими, обов'язково з цілою шкіркою.
Кабачок вимити, зрізати з нього шкірочку, видалити у овоча насіння і замочити на дві години.
Приготувати будь-яким способом: зварити у воді або пароварці, протушкувати, запекти в духовці. Він буде готовий вже через 15-20 хвилин.
Змішати з інгредієнтами згідно з рецептом.
Протерти через сито або подрібнити блендером.
Пюре з кабачків з манною крупою
Інгредієнти:
1/3 невеликого кабачка;
1 ч. л. манної крупи;
1 ч. л. цукру;
1 жовток;
5 г вершкового масла;
1/2 склянки молока.
Якщо у дитини є алергія, то молоко замінюється водою, манка - рисової борошном, цукор - фруктозою.
Приготування
Очищений і вимочений кабачок дрібно порізати кубиками. Змішати молоко з жовтком, цукром і манкою. Залити цим кабачки. У пароварці встановити режим «варка на пару» і поставити на 20 хвилин. Або залиті кабачки варити, постійно помішуючи, на повільному вогні. Блендером подрібнити готову суміш. Перед подачею в тарілку додати вершкового масла.
Пюре з кабачків з яблуком
Інгредієнти:
1/2 кабачка;
1 яблуко;
1 ч. л. цукру, якщо яблуко з кислинкою.
Приготування
Очищені кабачок і яблуко нарізати кубиками, видаливши з них серцевини. Овочі варити окремо (як варити пюре з кабачків згадувалося раніше). Варені овочі з'єднати і перетерти. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім додати за смаком цукру і остудити.
Приготовлені за такими рецептами пюре з кабачків для дитини обов'язково йому сподобаються.
Як приготувати пюре з кабачків?
Існує загальні принципи приготування овочевого пюре з кабачків:
Рецепти дитячого пюре з кабачків
Пюре з кабачків з манною крупою
Інгредієнти:
Якщо у дитини є алергія, то молоко замінюється водою, манка - рисової борошном, цукор - фруктозою.
Приготування
Очищений і вимочений кабачок дрібно порізати кубиками. Змішати молоко з жовтком, цукром і манкою. Залити цим кабачки. У пароварці встановити режим «варка на пару» і поставити на 20 хвилин. Або залиті кабачки варити, постійно помішуючи, на повільному вогні. Блендером подрібнити готову суміш. Перед подачею в тарілку додати вершкового масла.
Пюре з кабачків з яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Очищені кабачок і яблуко нарізати кубиками, видаливши з них серцевини. Овочі варити окремо (як варити пюре з кабачків згадувалося раніше). Варені овочі з'єднати і перетерти. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім додати за смаком цукру і остудити.
Приготовлені за такими рецептами пюре з кабачків для дитини обов'язково йому сподобаються.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з кабачків
Суп-пюре - відмінне перше блюдо. Воно легке, ніжне, поживне. І що ще потрібно для щастя? Сьогодні ми поговоримо про суп-пюре з кабачків. Готується
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Суфле з кабачків
Кабачок - це універсальний і корисний овоч, який смажать, тушкують, роблять запіканки. І сьогодні ми хочемо поговорити з вами про суфле з кабачків.
Рулетики з кабачків
Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього
Картопляне пюре для грудничка
Картопля - один з перших овочів, з якими знайомлять немовляти. Звичайно, до смаженої картоплі або картоплі-фрі ще далеко, і перші страви пропонуються
Компот з кабачків на зиму
Кабачок легко засвоюється організмом людини. Регулярне його вживання сприятливо впливає на роботу імунної та травної систем. І зараз ми вам