Вернуться назад Распечатать

Пюре з кабачків для дитини

Пюре з кабачків для дитини
Коли дитині виповнюється півроку, педіатр рекомендує почати вводити прикорм . Найчастіше саме з кабачків і починають знайомство малюка з овочами. Для дитини до року рекомендують давати пюре з кабачків в чистому вигляді, а вже для діток постарше - з різними інгредієнтами: маслом, цукром, яйцем, зеленню, овочами, фруктами або крупою. Кабачок вважається одним з найбільш корисних продуктів для дітей, оскільки він легко засвоюється і містить велику кількість вітамінів, солей, заліза і кальцію.

Як приготувати пюре з кабачків?


Існує загальні принципи приготування овочевого пюре з кабачків:

  • Правильно вибрати овочі. Підходять і цукіні, і звичайні кабачки. Овочі повинні бути молодими, обов'язково з цілою шкіркою.

  • Кабачок вимити, зрізати з нього шкірочку, видалити у овоча насіння і замочити на дві години.

  • Приготувати будь-яким способом: зварити у воді або пароварці, протушкувати, запекти в духовці. Він буде готовий вже через 15-20 хвилин.

  • Змішати з інгредієнтами згідно з рецептом.

  • Протерти через сито або подрібнити блендером.


  • Рецепти дитячого пюре з кабачків


    Пюре з кабачків з манною крупою
    Інгредієнти:

  • 1/3 невеликого кабачка;

  • 1 ч. л. манної крупи;

  • 1 ч. л. цукру;

  • 1 жовток;

  • 5 г вершкового масла;

  • 1/2 склянки молока.


  • Якщо у дитини є алергія, то молоко замінюється водою, манка - рисової борошном, цукор - фруктозою.
    Приготування
    Очищений і вимочений кабачок дрібно порізати кубиками. Змішати молоко з жовтком, цукром і манкою. Залити цим кабачки. У пароварці встановити режим «варка на пару» і поставити на 20 хвилин. Або залиті кабачки варити, постійно помішуючи, на повільному вогні. Блендером подрібнити готову суміш. Перед подачею в тарілку додати вершкового масла.
    Пюре з кабачків з яблуком
    Інгредієнти:

  • 1/2 кабачка;
  • Пюре з кабачків для дитини

  • 1 яблуко;

  • 1 ч. л. цукру, якщо яблуко з кислинкою.


  • Приготування
    Очищені кабачок і яблуко нарізати кубиками, видаливши з них серцевини. Овочі варити окремо (як варити пюре з кабачків згадувалося раніше). Варені овочі з'єднати і перетерти. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім додати за смаком цукру і остудити.
    Приготовлені за такими рецептами пюре з кабачків для дитини обов'язково йому сподобаються.