Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суфле з печінки

Суфле з печінки

17-03-2015, 19:22
1 992
Суфле з печінки
Печінка - продукт дуже потрібний і корисний. У ній багато білка, міді, заліза, причому, в формі, яка легко засвоюється організмом. Крім того, в цьому продукті досить велика кількість вітаміну А, який потрібен для нормальної роботи мозку, гарного зору, а також красивої шкіри, нігтів і волосся. І якщо ви не знаєте як ще можна смачно приготувати печінку , то в цій статті ми вам розповімо, рецепти суфле з печінки.

Суфле з курячої печінки - рецепт


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 05 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершки - 100 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінка миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і морквою. Яйця збиваємо. З'єднуємо всі компоненти, додаємо сіль і перець за смаком, а також борошно, все добре перемішуємо. У результаті повинна вийти маса нагадує консистенцію тесту на оладки. Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, якщо вона суха, значить, суфле з курячої печінки готово.

    Суфле з печінки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печінка - 400 г;

  • молоко - 80 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінку промиваємо під проточною водою, очистити від прожилок і разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо в блендері. В отриману масу додаємо борошно, яйця, розпушувач для тіста, сіль і перець, все добре перемішуємо. Печінкова маса повинна бути консистенції негустий сметани. Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом і виливаємо в неї наше тісто. Включаємо програму «Випічка», час приготування 40 хвилин. Після звукового сигналу, коли мультиварка вимкнулася, суфле не виймаємо, а даємо йому настоятися 10 хвилин. Після цього дуже акуратно виймаємо продукт.
    Готове суфле потрібно остудити, а після різати його на шматочки. Таке блюдо однаково смачно і в гарячому, і в холодному вигляді.

    Рецепт суфле з печінки з сиром


    Інгредієнти:

  • печінка - 300 г;

  • сир - 200 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • манка - 2 ст. ложки;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • йогурт - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Печінку промиваємо і чистимо від плівок, тушкуємо на сковорідці з додаванням невеликої кількості води на середньому вогні близько 10 хвилин. Тим часом твердий сир тремо на тертці і додаємо в нього яйце, отриману масу перемішуємо, всипаємо в неї половину порції манки і ще раз вимішуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, відправляємо його до печінки і протушиваем все разом ще хвилин 5 після чого вливаємо молоко і тушкуємо ще 5 хвилин.
    В печінку вбиваємо яйце і перетираємо все з допомогою блендера, додаємо решту манну крупу і добре вимішуємо. У форму для випічки продукти укладаємо шарами: половина печінки, сирна маса і знову частина печінки. Верх змащуємо йогуртом і відправляємо в духовку з температурою близько 180 градусів хвилин на 15.

    Суфле з яловичої печінки в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 05 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • батон - 2 шматочки;

  • вершкове масло - 20 г;

  • молоко - 100 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Печінка добре промиваємо, розрізаємо на кілька шматочків і відварюємо практично до готовності. Потім виймаємо її, змиваємо піну, якщо вона залишилася на шматочках, даємо трохи охолонути. Батон вимочуємо в молоці, цибулю чистимо і пропускаємо через
    Суфле з печінки
    м'ясорубку разом з печінкою і віджатим від молока батоном, додаємо сіль, вимішуємо. Якщо маса вийшла занадто сухий, можете додати трохи молока і вершкового масла. Змащуємо форму для випічки маслом і викладаємо в них підготовлену масу. Відправляємо суфле в духовку і готуємо при температурі 200 градусів близько 20 хвилин, поки верх не зарум'яниться. Коли суфле з яловичої печінки буде готове, верх змащуємо шматочком вершкового масла.
    Готове суфле володіє відмінним смаком як в окремому вигляді, так і в якості начинки для вареників, пирогів і пиріжки з печінкою .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з печінки
    Запіканка з печінки
    Всі ми знайомі з сирною запіканкою, а також з манної крупи. Але сьогодні ми з вами поговоримо про смачною та корисною запіканці з печінки з
    Суфле куряче
    Суфле куряче
    Суфле куряче - це ніжне і повітряне блюдо, від якого в захваті буде не тільки дорослі, але і діти. І головне для її створення не потрібно особливих
    Суфле з печінки в духовці
    Суфле з печінки в духовці
    Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
    Печінка в духовці - рецепт
    Печінка в духовці - рецепт
    Печінка - це дуже корисний і смачний субпродукт. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розберемося, як її приготувати в
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є