Печінка - продукт дуже потрібний і корисний. У ній багато білка, міді, заліза, причому, в формі, яка легко засвоюється організмом. Крім того, в цьому продукті досить велика кількість вітаміну А, який потрібен для нормальної роботи мозку, гарного зору, а також красивої шкіри, нігтів і волосся. І якщо ви не знаєте як ще можна смачно приготувати печінку , то в цій статті ми вам розповімо, рецепти суфле з печінки.
Суфле з курячої печінки - рецепт
Інгредієнти: куряча печінка - 05 кг; яйця - 2 шт.; вершки - 100 мл; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; мука - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Печінка миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і морквою. Яйця збиваємо. З'єднуємо всі компоненти, додаємо сіль і перець за смаком, а також борошно, все добре перемішуємо. У результаті повинна вийти маса нагадує консистенцію тесту на оладки. Форму для запікання змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, якщо вона суха, значить, суфле з курячої печінки готово.
Суфле з печінки в мультиварці
Інгредієнти: печінка - 400 г; молоко - 80 мл; яйця - 2 шт.; цибуля - 4 шт.; борошно - 5 ст. ложок; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Печінку промиваємо під проточною водою, очистити від прожилок і разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо в блендері. В отриману масу додаємо борошно, яйця, розпушувач для тіста, сіль і перець, все добре перемішуємо. Печінкова маса повинна бути консистенції негустий сметани. Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом і виливаємо в неї наше тісто. Включаємо програму «Випічка», час приготування 40 хвилин. Після звукового сигналу, коли мультиварка вимкнулася, суфле не виймаємо, а даємо йому настоятися 10 хвилин. Після цього дуже акуратно виймаємо продукт.
Готове суфле потрібно остудити, а після різати його на шматочки. Таке блюдо однаково смачно і в гарячому, і в холодному вигляді.
Рецепт суфле з печінки з сиром
Інгредієнти: печінка - 300 г; сир - 200 г; цибуля - 2 шт.; яйця - 2 шт.; манка - 2 ст. ложки; молоко - 3 ст. ложки; йогурт - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Печінку промиваємо і чистимо від плівок, тушкуємо на сковорідці з додаванням невеликої кількості води на середньому вогні близько 10 хвилин. Тим часом твердий сир тремо на тертці і додаємо в нього яйце, отриману масу перемішуємо, всипаємо в неї половину порції манки і ще раз вимішуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, відправляємо його до печінки і протушиваем все разом ще хвилин 5 після чого вливаємо молоко і тушкуємо ще 5 хвилин.
В печінку вбиваємо яйце і перетираємо все з допомогою блендера, додаємо решту манну крупу і добре вимішуємо. У форму для випічки продукти укладаємо шарами: половина печінки, сирна маса і знову частина печінки. Верх змащуємо йогуртом і відправляємо в духовку з температурою близько 180 градусів хвилин на 15.
Суфле з яловичої печінки в духовці
Інгредієнти: яловича печінка - 05 кг; цибуля - 1 шт.; батон - 2 шматочки; вершкове масло - 20 г; молоко - 100 мл; сіль - за смаком. Приготування Печінка добре промиваємо, розрізаємо на кілька шматочків і відварюємо практично до готовності. Потім виймаємо її, змиваємо піну, якщо вона залишилася на шматочках, даємо трохи охолонути. Батон вимочуємо в молоці, цибулю чистимо і пропускаємо через
м'ясорубку разом з печінкою і віджатим від молока батоном, додаємо сіль, вимішуємо. Якщо маса вийшла занадто сухий, можете додати трохи молока і вершкового масла. Змащуємо форму для випічки маслом і викладаємо в них підготовлену масу. Відправляємо суфле в духовку і готуємо при температурі 200 градусів близько 20 хвилин, поки верх не зарум'яниться. Коли суфле з яловичої печінки буде готове, верх змащуємо шматочком вершкового масла.
Готове суфле володіє відмінним смаком як в окремому вигляді, так і в якості начинки для вареників, пирогів і пиріжки з печінкою .