Суфле куряче
Суфле куряче - це дивно повітряне, ніжне блюдо, від якого всі будуть у захваті. До того ж готується воно досить легко, а виглядає дуже апетитно.
Інгредієнти:
вершкове масло - 30 г;
куряча грудка - 2 шт.;
пшеничне борошно - щіпка;
яйце - 1 шт.;
вершки 10% - 150 мл;
сметана - 50 мл
Приготування
Курячу грудку очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності, періодично знімаючи з бульйону піднімається піну. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30-40 хвилин. Окремо на вершковому маслі обсмажуємо борошно. Потім акуратно вливаємо тонким струмком підігріті майже до кипіння вершки, і ретельно все розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Відварене куряче м'ясо шаткуємо маленькими шматочками і подрібнюємо в блендері.
Фарш додаємо в теплий вершковий соус з борошна і збиваємо в блендері ще раз. Відокремлюємо від яйця жовток, а білок збиваємо в міцну піну. Акуратно перекладаємо білок до м'ясної масою і перемішуємо. Формочки для суфле змащуємо маслом і виливаємо в них курячу масу. Сметану змішати з яєчним жовтком і змащуємо суфле цією масою зверху перед запіканням. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Тепер ставимо формочки на 20-25 хвилин у духовку.
Можна також приготувати суфле куряче в пароварці або на водяній бані. Для цього використовуємо більш високі форми. Просто ставимо їх в каструльку з киплячою водою так, щоб вона закривала формочки на 2/3. Готуємо суфле на слабенькому вогні при закритій кришці. Готову страву посипаємо зернами граната і подаємо до столу.
Інгредієнти:
філе куряче - 700 г;
цибулина - 2 шт.;
яйце - 2 шт.;
жирні вершки - 100 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати суфле куряче. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо разом з м'ясом невеликими шматочками. Жовтки відділяємо від білків. Потім ретельно збиваємо блендером суміш з лука, вершків, курятини і жовтків. Окремо збиваємо до гострих піків білки. Після цього обережно з'єднуємо їх з м'ясною масою і викладаємо все в чашу мультиварки. Виставляємо режими «Гасіння» або «Тушковане м'ясо». Готову страву відразу ж подаємо до столу, щоб воно не осіло. Ось і все, суфле куряче в мультиварці готово!
Інгредієнти:
куряча печінка - 500 г;
яйце - 2 шт.;
жирні вершки - 100 мл;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
пшеничне борошно - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Печінка гарненько промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку разом з морквою і цибулею. Яйця ретельно збиваємо. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо до смаку сіллю і перцем, підсипаємо борошно і все перемішуємо. У результаті повинна вийти однорідна маса, схожа за консистенцією на тісто для оладок. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо в неї суміш. Випікаємо куряче суфле в духовці близько 45 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою і подаємо страву до столу.
Інгредієнти:
куряче філе - 300 г;
плавлений сир - 100 г;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 10 г;
яйце - 1 шт.;
манка - 1 ст. ложка;
панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;
зерна граната - для прикраси.
Приготування
Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо яйце, всипаємо манну крупу, сіль, перець за смаком і гарненько вимішуємо. Потім кладемо тертий плавлений сир. Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом, обсипаємо панірувальними сухарями і викладаємо приготоване тісто. Випікаємо суфле на високій потужності 750 Вт близько 5 хвилин.
Суфле з курячої грудки
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності, періодично знімаючи з бульйону піднімається піну. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30-40 хвилин. Окремо на вершковому маслі обсмажуємо борошно. Потім акуратно вливаємо тонким струмком підігріті майже до кипіння вершки, і ретельно все розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Відварене куряче м'ясо шаткуємо маленькими шматочками і подрібнюємо в блендері.
Фарш додаємо в теплий вершковий соус з борошна і збиваємо в блендері ще раз. Відокремлюємо від яйця жовток, а білок збиваємо в міцну піну. Акуратно перекладаємо білок до м'ясної масою і перемішуємо. Формочки для суфле змащуємо маслом і виливаємо в них курячу масу. Сметану змішати з яєчним жовтком і змащуємо суфле цією масою зверху перед запіканням. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Тепер ставимо формочки на 20-25 хвилин у духовку.
Можна також приготувати суфле куряче в пароварці або на водяній бані. Для цього використовуємо більш високі форми. Просто ставимо їх в каструльку з киплячою водою так, щоб вона закривала формочки на 2/3. Готуємо суфле на слабенькому вогні при закритій кришці. Готову страву посипаємо зернами граната і подаємо до столу.
Рецепт курячого суфле в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати суфле куряче. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо разом з м'ясом невеликими шматочками. Жовтки відділяємо від білків. Потім ретельно збиваємо блендером суміш з лука, вершків, курятини і жовтків. Окремо збиваємо до гострих піків білки. Після цього обережно з'єднуємо їх з м'ясною масою і викладаємо все в чашу мультиварки. Виставляємо режими «Гасіння» або «Тушковане м'ясо». Готову страву відразу ж подаємо до столу, щоб воно не осіло. Ось і все, суфле куряче в мультиварці готово!
Суфле з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінка гарненько промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку разом з морквою і цибулею. Яйця ретельно збиваємо. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо до смаку сіллю і перцем, підсипаємо борошно і все перемішуємо. У результаті повинна вийти однорідна маса, схожа за консистенцією на тісто для оладок. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо в неї суміш. Випікаємо куряче суфле в духовці близько 45 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою і подаємо страву до столу.
Суфле з курячого м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо яйце, всипаємо манну крупу, сіль, перець за смаком і гарненько вимішуємо. Потім кладемо тертий плавлений сир. Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом, обсипаємо панірувальними сухарями і викладаємо приготоване тісто. Випікаємо суфле на високій потужності 750 Вт близько 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Суфле з яловичини
М'ясо дуже важливий продукт для правильно харчування та насичення організму корисними мікроелементами. Але якщо в силу різних причин ви не хочете
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
Суфле в мікрохвильовці
Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
М'ясне суфле в мультиварці
М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
Бананове суфле
Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам