Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суфле куряче

19-03-2015, 17:49
1 475
Суфле куряче
Суфле куряче - це дивно повітряне, ніжне блюдо, від якого всі будуть у захваті. До того ж готується воно досить легко, а виглядає дуже апетитно.

Суфле з курячої грудки


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 30 г;

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • пшеничне борошно - щіпка;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершки 10% - 150 мл;

  • сметана - 50 мл


  • Приготування
    Курячу грудку очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності, періодично знімаючи з бульйону піднімається піну. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30-40 хвилин. Окремо на вершковому маслі обсмажуємо борошно. Потім акуратно вливаємо тонким струмком підігріті майже до кипіння вершки, і ретельно все розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Відварене куряче м'ясо шаткуємо маленькими шматочками і подрібнюємо в блендері.
    Фарш додаємо в теплий вершковий соус з борошна і збиваємо в блендері ще раз. Відокремлюємо від яйця жовток, а білок збиваємо в міцну піну. Акуратно перекладаємо білок до м'ясної масою і перемішуємо. Формочки для суфле змащуємо маслом і виливаємо в них курячу масу. Сметану змішати з яєчним жовтком і змащуємо суфле цією масою зверху перед запіканням. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Тепер ставимо формочки на 20-25 хвилин у духовку.
    Можна також приготувати суфле куряче в пароварці або на водяній бані. Для цього використовуємо більш високі форми. Просто ставимо їх в каструльку з киплячою водою так, щоб вона закривала формочки на 2/3. Готуємо суфле на слабенькому вогні при закритій кришці. Готову страву посипаємо зернами граната і подаємо до столу.

    Рецепт курячого суфле в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 700 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • жирні вершки - 100 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати суфле куряче. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо разом з м'ясом невеликими шматочками. Жовтки відділяємо від білків. Потім ретельно збиваємо блендером суміш з лука, вершків, курятини і жовтків. Окремо збиваємо до гострих піків білки. Після цього обережно з'єднуємо їх з м'ясною масою і викладаємо все в чашу мультиварки. Виставляємо режими «Гасіння» або «Тушковане м'ясо». Готову страву відразу ж подаємо до столу, щоб воно не осіло. Ось і все, суфле куряче в мультиварці готово!

    Суфле з курячої печінки


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • жирні вершки - 100 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • пшеничне борошно - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінка гарненько промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку разом з морквою і цибулею. Яйця ретельно збиваємо. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо до смаку сіллю і перцем, підсипаємо борошно і все перемішуємо. У результаті повинна вийти однорідна маса, схожа за консистенцією на тісто для оладок. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо в неї суміш. Випікаємо куряче суфле в духовці близько 45 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою і подаємо страву до столу.

    Суфле з курячого м'яса


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;

  • плавлений сир - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • манка - 1 ст. ложка;

  • Суфле куряче

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;

  • зерна граната - для прикраси.


  • Приготування
    Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо яйце, всипаємо манну крупу, сіль, перець за смаком і гарненько вимішуємо. Потім кладемо тертий плавлений сир. Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом, обсипаємо панірувальними сухарями і викладаємо приготоване тісто. Випікаємо суфле на високій потужності 750 Вт близько 5 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суфле з печінки в духовці
    Суфле з печінки в духовці
    Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
    Суфле з яловичини
    Суфле з яловичини
    М'ясо дуже важливий продукт для правильно харчування та насичення організму корисними мікроелементами. Але якщо в силу різних причин ви не хочете
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є
    Бананове суфле
    Бананове суфле
    Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам