Суфле куряче - це дивно повітряне, ніжне блюдо, від якого всі будуть у захваті. До того ж готується воно досить легко, а виглядає дуже апетитно.
Суфле з курячої грудки
Інгредієнти: вершкове масло - 30 г; куряча грудка - 2 шт.; пшеничне борошно - щіпка; яйце - 1 шт.; вершки 10% - 150 мл; сметана - 50 мл Приготування Курячу грудку очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності, періодично знімаючи з бульйону піднімається піну. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30-40 хвилин. Окремо на вершковому маслі обсмажуємо борошно. Потім акуратно вливаємо тонким струмком підігріті майже до кипіння вершки, і ретельно все розмішуємо, щоб не залишилося грудочок. Відварене куряче м'ясо шаткуємо маленькими шматочками і подрібнюємо в блендері.
Фарш додаємо в теплий вершковий соус з борошна і збиваємо в блендері ще раз. Відокремлюємо від яйця жовток, а білок збиваємо в міцну піну. Акуратно перекладаємо білок до м'ясної масою і перемішуємо. Формочки для суфле змащуємо маслом і виливаємо в них курячу масу. Сметану змішати з яєчним жовтком і змащуємо суфле цією масою зверху перед запіканням. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Тепер ставимо формочки на 20-25 хвилин у духовку.
Можна також приготувати суфле куряче в пароварці або на водяній бані. Для цього використовуємо більш високі форми. Просто ставимо їх в каструльку з киплячою водою так, щоб вона закривала формочки на 2/3. Готуємо суфле на слабенькому вогні при закритій кришці. Готову страву посипаємо зернами граната і подаємо до столу.
Рецепт курячого суфле в мультиварці
Інгредієнти: філе куряче - 700 г; цибулина - 2 шт.; яйце - 2 шт.; жирні вершки - 100 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати суфле куряче. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо разом з м'ясом невеликими шматочками. Жовтки відділяємо від білків. Потім ретельно збиваємо блендером суміш з лука, вершків, курятини і жовтків. Окремо збиваємо до гострих піків білки. Після цього обережно з'єднуємо їх з м'ясною масою і викладаємо все в чашу мультиварки. Виставляємо режими «Гасіння» або «Тушковане м'ясо». Готову страву відразу ж подаємо до столу, щоб воно не осіло. Ось і все, суфле куряче в мультиварці готово!
Суфле з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; яйце - 2 шт.; жирні вершки - 100 мл; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; пшеничне борошно - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Печінка гарненько промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку разом з морквою і цибулею. Яйця ретельно збиваємо. З'єднуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо до смаку сіллю і перцем, підсипаємо борошно і все перемішуємо. У результаті повинна вийти однорідна маса, схожа за консистенцією на тісто для оладок. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо в неї суміш. Випікаємо куряче суфле в духовці близько 45 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою і подаємо страву до столу.
Суфле з курячого м'яса
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; плавлений сир - 100 г; сіль - щіпка; вершкове масло - 10 г; яйце - 1 шт.; манка - 1 ст. ложка; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки; зерна граната - для прикраси. Приготування Куряче філе подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна. Додаємо яйце, всипаємо манну крупу, сіль, перець за смаком і гарненько вимішуємо. Потім кладемо тертий плавлений сир. Форму для мікрохвильовки змащуємо вершковим маслом, обсипаємо панірувальними сухарями і викладаємо приготоване тісто. Випікаємо суфле на високій потужності 750 Вт близько 5 хвилин.