Печінка в духовці - рецепт
Готувати печінку - завдання не з легких. Ніжна і смачна, вона може стати ідеальним основною стравою, або закускою до повсякденного, або навіть святкового столу. Крім приємного смаку, печінка також володіє цілим рядом необхідних для організму людини вітамінів, а запікання в духовці, з мінімумом жиру, дозволяє підвищити користь цього продукту ще більше.
Інгредієнти:
фундук 75 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
цибулю-шалот - 8-9 шт.;
сіль, перець - за смаком;
цукор - 2 ч. ложки;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
рукола - 1 жменя;
куряча печінка - 300 г;
бальзамічний оцет.
Приготування
Цибуля шалот розрізаємо на четвертинки і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі, посипавши сіллю, до м'якості. Як тільки цибуля стане м'яким, посипаємо його цукром і залишаємо карамелизоваться до золотистої скоринки.
Курячу печінку викладаємо на деко, змащене оливковою олією і покритий фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Запечену печінка солимо і перчимо, після чого викладаємо на деко і подаємо з карамелізованою цибулею і руколою, полив бальзамічним оцтом.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 500 г;
борошно - 1 ст.;
часниковий порошок - 1 ч. ложка;
кумин - 3/4 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
мелена гвоздика - щіпка;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
лимон, зелень для подачі.
Приготування
Перед приготуванням свинячу печінку варто ретельно вимити, а також очистити від плівок, жовчних проток і жив. Борошно просіваємо, змішуємо з молотом кумином, хорошою пучкою солі, перцю, часнику і меленої гвоздики. Обвалюємо шматочки печінки в борошняної суміші і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Запікаємо печінка при 190 градусах 25-30 хвилин або до рум'яної скоринки. Подаємо шматочки печінки з лимоном, зеленню і улюбленим соусом. Не зайвим буде і келих пива.
Інгредієнти:
яловича печінка - 15 кг;
часник - 4 зубчики;
лавровий лист - 3-4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
картопля - 5-6 шт.;
сухе червоне вино - 300 мл;
рослинне масло - 80 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Печінку ретельно чистимо та миємо, після чого заливаємо вином, кладемо лавровий лист і пропущений через прес часник. Даємо печінки промаринуватися близько 2-3 годин.
Овочі миємо, чистимо й нарізаємо великими шматками. Викладаємо овочі на змащений маслом деко, а зверху цілком кладемо маринований шматок печінки. Посипаємо все сіллю, перцем, поливаємо зверху залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
смородина - 2 ст. ложки;
сухе червоне вино - 400 мл;
гвоздика - 4 шт.;
часник - 1 зубчик;
вершкове масло - 250 г;
куряча печінка - 500 г;
яйця - 2 шт.;
желатин - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Смородину заливаємо 125 мл вина і відставляємо на час. Залишилося вино змішати з часником і гвоздикою і доводимо до кипіння. Як тільки вино увариться до 80 мл, проціджуємо його.
На столовій ложці олії обсмажуємо печінку близько 2 хвилин. Полусирую печінка збиваємо разом з вином і залишилися олією, а отриманий паштет акуратно з'єднуємо зі збитими до м'яких піків білками. Солимо і перчимо суміш, перелити у форму і ставимо на деко, заповнений водою. Готуємо суфле з печінки 40 хвилин при 160 градусах.
Смородину змішуємо з розмоченим і розчиненим у воді желатином і заливаємо отриманим желе остигле суфле. Залишаємо желе в холодильнику до застигання і подаємо до столу зі свіжим багетом.
Куряча печінка в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля шалот розрізаємо на четвертинки і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі, посипавши сіллю, до м'якості. Як тільки цибуля стане м'яким, посипаємо його цукром і залишаємо карамелизоваться до золотистої скоринки.
Курячу печінку викладаємо на деко, змащене оливковою олією і покритий фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Запечену печінка солимо і перчимо, після чого викладаємо на деко і подаємо з карамелізованою цибулею і руколою, полив бальзамічним оцтом.
Свиняча печінка, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням свинячу печінку варто ретельно вимити, а також очистити від плівок, жовчних проток і жив. Борошно просіваємо, змішуємо з молотом кумином, хорошою пучкою солі, перцю, часнику і меленої гвоздики. Обвалюємо шматочки печінки в борошняної суміші і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Запікаємо печінка при 190 градусах 25-30 хвилин або до рум'яної скоринки. Подаємо шматочки печінки з лимоном, зеленню і улюбленим соусом. Не зайвим буде і келих пива.
Рецепт яловичої печінки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Печінку ретельно чистимо та миємо, після чого заливаємо вином, кладемо лавровий лист і пропущений через прес часник. Даємо печінки промаринуватися близько 2-3 годин.
Овочі миємо, чистимо й нарізаємо великими шматками. Викладаємо овочі на змащений маслом деко, а зверху цілком кладемо маринований шматок печінки. Посипаємо все сіллю, перцем, поливаємо зверху залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Суфле з печінки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Смородину заливаємо 125 мл вина і відставляємо на час. Залишилося вино змішати з часником і гвоздикою і доводимо до кипіння. Як тільки вино увариться до 80 мл, проціджуємо його.
На столовій ложці олії обсмажуємо печінку близько 2 хвилин. Полусирую печінка збиваємо разом з вином і залишилися олією, а отриманий паштет акуратно з'єднуємо зі збитими до м'яких піків білками. Солимо і перчимо суміш, перелити у форму і ставимо на деко, заповнений водою. Готуємо суфле з печінки 40 хвилин при 160 градусах.
Смородину змішуємо з розмоченим і розчиненим у воді желатином і заливаємо отриманим желе остигле суфле. Залишаємо желе в холодильнику до застигання і подаємо до столу зі свіжим багетом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Відбивні з печінки
Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто