Вернуться назад Распечатать

Печінка в духовці - рецепт

Печінка в духовці - рецепт
Готувати печінку - завдання не з легких. Ніжна і смачна, вона може стати ідеальним основною стравою, або закускою до повсякденного, або навіть святкового столу. Крім приємного смаку, печінка також володіє цілим рядом необхідних для організму людини вітамінів, а запікання в духовці, з мінімумом жиру, дозволяє підвищити користь цього продукту ще більше.

Куряча печінка в духовці


Інгредієнти:

  • фундук 75 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • цибулю-шалот - 8-9 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • рукола - 1 жменя;

  • куряча печінка - 300 г;

  • бальзамічний оцет.


  • Приготування
    Цибуля шалот розрізаємо на четвертинки і обсмажуємо на розтопленому вершковому маслі, посипавши сіллю, до м'якості. Як тільки цибуля стане м'яким, посипаємо його цукром і залишаємо карамелизоваться до золотистої скоринки.
    Курячу печінку викладаємо на деко, змащене оливковою олією і покритий фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Запечену печінка солимо і перчимо, після чого викладаємо на деко і подаємо з карамелізованою цибулею і руколою, полив бальзамічним оцтом.

    Свиняча печінка, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 500 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • часниковий порошок - 1 ч. ложка;

  • кумин - 3/4 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мелена гвоздика - щіпка;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • лимон, зелень для подачі.


  • Приготування
    Перед приготуванням свинячу печінку варто ретельно вимити, а також очистити від плівок, жовчних проток і жив. Борошно просіваємо, змішуємо з молотом кумином, хорошою пучкою солі, перцю, часнику і меленої гвоздики. Обвалюємо шматочки печінки в борошняної суміші і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом. Запікаємо печінка при 190 градусах 25-30 хвилин або до рум'яної скоринки. Подаємо шматочки печінки з лимоном, зеленню і улюбленим соусом. Не зайвим буде і келих пива.

    Рецепт яловичої печінки в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 15 кг;

  • часник - 4 зубчики;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 5-6 шт.;

  • сухе червоне вино - 300 мл;

  • рослинне масло - 80 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінку ретельно чистимо та миємо, після чого заливаємо вином, кладемо лавровий лист і пропущений через прес часник. Даємо печінки промаринуватися близько 2-3 годин.
    Овочі миємо, чистимо й нарізаємо великими шматками. Викладаємо овочі на змащений маслом деко, а зверху цілком кладемо маринований шматок печінки. Посипаємо все сіллю, перцем, поливаємо зверху залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

    Суфле з печінки в духовці


    Інгредієнти:

  • смородина - 2 ст. ложки;

  • сухе червоне вино - 400 мл;

  • гвоздика - 4 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • вершкове масло - 250 г;

  • куряча печінка - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • желатин - 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Смородину заливаємо 125 мл вина і відставляємо на час. Залишилося вино змішати з часником і гвоздикою і доводимо до кипіння. Як
    Печінка в духовці - рецепт
    тільки вино увариться до 80 мл, проціджуємо його.
    На столовій ложці олії обсмажуємо печінку близько 2 хвилин. Полусирую печінка збиваємо разом з вином і залишилися олією, а отриманий паштет акуратно з'єднуємо зі збитими до м'яких піків білками. Солимо і перчимо суміш, перелити у форму і ставимо на деко, заповнений водою. Готуємо суфле з печінки 40 хвилин при 160 градусах.
    Смородину змішуємо з розмоченим і розчиненим у воді желатином і заливаємо отриманим желе остигле суфле. Залишаємо желе в холодильнику до застигання і подаємо до столу зі свіжим багетом.