Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з печінки

Запіканка з печінки

21-03-2015, 19:22
4 167
Запіканка з печінки
Ми звикли, що запіканка - це зазвичай солодке блюдо, приготоване з сиру або манної крупи. Але хочемо вас переконати і розповісти, що існують та інші види запіканок, наприклад з печінки. Така закуска не тільки дуже смачна, але й корисна. Печінка багата вітамінами, містить багато заліза і білка. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування запіканки з печінки.

Запіканка з яловичої печінки


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 1 кг;

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • цибулина - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте підготуємо з вами всі необхідні інгредієнти. Печінка гарненько промиваємо, замочуємо в молоці і залишаємо рівно на годину. А цим часом поки відварюємо до готовності гречку . Моркву і цибулину промиваємо, чистимо, шаткуємо соломкою і пасеруємо до м'якого стану на рослинному маслі. Тепер печінку і овочеву обжарочку перекручуємо на м'ясорубці або подрібнюємо у блендері. В окремій мисочці збиваємо яйця з сіллю і виливаємо суміш до фаршу. Все ретельно перемішуємо, заправляємо спеціями за смаком і викладаємо у форму, застелену папером для запікання. Відправляємо запіканку з печінкою в розпечену духовку приблизно на 40 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.

    Запіканка з печінки з картоплею


    Інгредієнти:

  • печінка куряча - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • сир твердих сортів - 150 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • кабачок, цвітна капуста, помідор - за бажанням.


  • Приготування
    Для приготування запіканки з курячої печінки картоплю чистимо, розрізаємо навпіл і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім розминаємо його до стану пюре і залишаємо остигати. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору на розігрітій сковороді з додаванням рослинного масла.
    Окремо обсмажуємо курячу печінку протягом 10-15 хвилин, а потім подрібнюємо її в блендері до однорідності. Після цього змішуємо курячу печінку з цибулею і морквою і додаємо при бажанні інші подрібнені овочі. Сир натираємо на крупній терочке. У форму для запікання викладаємо спочатку половину картопляного пюре, розрівнюємо, потім кладемо курячу печінку з овочами і покриваємо всі залишками картопляного пюре. Верх посипаємо тертим сиром і змащуємо сметанкою. Випікаємо запіканку з печінки в духовці 25 хвилин при 200 градусах.

    Запіканка з печінки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • відварений рис - 2 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • молоко - 250 мл;

  • спеції;

  • майонез;

  • сир - для прикраси.


  • Приготування
    Печінка заздалегідь розморожуємо, відділяємо її від пленочек і промиваємо. Цибулину, часник і моркву чистимо. Рис відварюємо до готовності. Потім курячу печінку разом з часником і цибулею подрібнюємо у блендері або перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо натерту на дрібній тертці
    Запіканка з печінки
    морква, вливаємо трохи молока і розбиваємо яйця. Все добре перемішуємо і кидаємо відварений рис. Отриману масу солимо і приправляємо спеціями за смаком.
    Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, викладаємо туди печінкову суміш, закриваємо кришку приладу і включаємо режим «Випічка». Натискаємо кнопку «Старт» і після сигналу готовності тримаємо запіканку з печінки і рису на режимі «Підігрів» ще хвилин 20. Після цього даємо їй трохи охолонути, дістаємо її за допомогою кухонної лопатки, перекладаємо на блюдо, змащуємо зверху майонезом і посипаємо натертим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гречка з печінкою
    Гречка з печінкою
    Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Печінка з грибами
    Печінка з грибами
    Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Печінковий торт з курячої печінки
    Печінковий торт з курячої печінки
    Печінковий торт - це дивовижна ситна закуска на святковий стіл, яку можна готувати з будь печінки: свинячий, яловичої, курячої. Ось про останньому