Селера по-корейськи
Селера - поширене городня рослина. Селера популярний у дієтологів і бажають зберегти стрункість не тільки завдяки корисності містяться у ньому речовин, але і великій кількості клітковини, тобто рослинних волокон, які володіють негативною калорійністю. Це означає, що організм людини витрачає більше калорій на перетравлення селери, ніж отримує з цього сверхполезного овоча. В приготуванні різних салатів із селери використовують як коренеплоди, так і зелені черешки (стебла) з листям.
Особливо цікаві рецепти салатів із селери демонструють корейські кулінарні традиції. Корейська кухня - одна з найбільш здорових, продукти не піддають тривалій термічній обробці, завдяки чому вони зберігають максимум корисних речовин. Один з найбільш звичайних способів обробки продуктів в корейській кухні - це маринування. В процесі маринування під впливом активних речовин відбувається ферментація основного продукту з частковою зміною його смаку, запаху і структури.
Розповімо, як приготувати мариновану селера по-корейськи, використовуючи і корінь, і стебла з листям.
У приготуванні корейських салатів (так само як і інших страв) найбільш широко використовуються 3 спеції: коріандр (кінза) у вигляді насіння і зелені, а також часник і гострий червоний перець. Як маринующих агентів будемо використовувати натуральний фруктовий оцет, соєвий соус і кунжутне масло - характерні продукти, що надають страві особливі характерні смаки.
Інгредієнти:
селера (корінь) - близько 400 м;
зелені стебла селери з листям - 3 шт.;
насіння коріандру;
гострий червоний перець (в будь-якому вигляді, краще свіжий);
часник - 2-3 зубчики;
зелень кінзи, базиліка і петрушки;
соєвий соус;
оцет натуральний (краще рисовий);
кунжутна олія;
квітковий мед натуральний або мірін (солодке рисове вино) - 1-2 ст. ложки.
Приготування
Спочатку приготуємо маринад, він же соус-заправка. Змішаємо кунжутне масло з оцтом в приблизному співвідношенні 4:1. Додамо 1 частина соєвого соусу, 1-3 частини води і мірін (або мед). Ретельно перемішати все це. Розтолочимо насіння коріандру, дрібно нарубим часник і гострий червоний перець. Все це теж додамо в соус-маринад (його не повинно бути занадто мало або занадто багато).
Очистимо корінь селери і натремо його на спеціальній тертці (для корейської моркви). Перекладемо натертий селера і заллємо заправкою. Ретельно перемішати виделкою і накриємо ємність кришкою. Найзручніше використовувати тісний ємність, скляну або керамічну, з кришкою. Східні кулінарні традиції не вимагають квапливості навіть швидких в приготуванні страв, тому і ми не поспішаємо.
Ставимо ємність з селерою у прохолодне місце хоча б години на 2 а краще на добу, за цей час періодично перемішуємо маринующийся селера.
Зелені стебла селери і іншу зелень рубаємо дрібно і додаємо в салат безпосередньо перед подачею. Такий салат добре подавати з м'ясними та рибними стравами і, звичайно, вареним рисом.
Зрозуміло, можна приготувати салат з кореня селери по-корейськи, поєднуючи його з іншими овочами: морквою, капустою, червоним солодким перцем.
Інгредієнти:
корінь селери - 200 г;
морква - 1 шт. середнього розміру;
цибуля червоний - 1 шт.;
зелень свіжа (кінза, базилік, петрушка);
часник - 1-3 зубчики;
солодкий перець червоний - 1-2 шт.;
гострий червоний перець;
соєвий соус;
лимон;
олія кунжутна.
Приготування
Подрібнюємо очищені корінь селери і моркву, використовуючи тертці для корейських салатів. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою, а цибулю - чверть кільцями. Дрібно рубаємо часник, гострий червоний перець і зелень.
З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці. Змішуємо сік лимона, соєвий соус і кунжутне масло. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. Прибираємо салат в прохолодне місце хоча б хвилин на 20.
Особливо цікаві рецепти салатів із селери демонструють корейські кулінарні традиції. Корейська кухня - одна з найбільш здорових, продукти не піддають тривалій термічній обробці, завдяки чому вони зберігають максимум корисних речовин. Один з найбільш звичайних способів обробки продуктів в корейській кухні - це маринування. В процесі маринування під впливом активних речовин відбувається ферментація основного продукту з частковою зміною його смаку, запаху і структури.
Розповімо, як приготувати мариновану селера по-корейськи, використовуючи і корінь, і стебла з листям.
У приготуванні корейських салатів (так само як і інших страв) найбільш широко використовуються 3 спеції: коріандр (кінза) у вигляді насіння і зелені, а також часник і гострий червоний перець. Як маринующих агентів будемо використовувати натуральний фруктовий оцет, соєвий соус і кунжутне масло - характерні продукти, що надають страві особливі характерні смаки.
Маринований селера по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо маринад, він же соус-заправка. Змішаємо кунжутне масло з оцтом в приблизному співвідношенні 4:1. Додамо 1 частина соєвого соусу, 1-3 частини води і мірін (або мед). Ретельно перемішати все це. Розтолочимо насіння коріандру, дрібно нарубим часник і гострий червоний перець. Все це теж додамо в соус-маринад (його не повинно бути занадто мало або занадто багато).
Очистимо корінь селери і натремо його на спеціальній тертці (для корейської моркви). Перекладемо натертий селера і заллємо заправкою. Ретельно перемішати виделкою і накриємо ємність кришкою. Найзручніше використовувати тісний ємність, скляну або керамічну, з кришкою. Східні кулінарні традиції не вимагають квапливості навіть швидких в приготуванні страв, тому і ми не поспішаємо.
Ставимо ємність з селерою у прохолодне місце хоча б години на 2 а краще на добу, за цей час періодично перемішуємо маринующийся селера.
Зелені стебла селери і іншу зелень рубаємо дрібно і додаємо в салат безпосередньо перед подачею. Такий салат добре подавати з м'ясними та рибними стравами і, звичайно, вареним рисом.
Зрозуміло, можна приготувати салат з кореня селери по-корейськи, поєднуючи його з іншими овочами: морквою, капустою, червоним солодким перцем.
Швидкий салат з коренем селери і іншими овочами по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо очищені корінь селери і моркву, використовуючи тертці для корейських салатів. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою, а цибулю - чверть кільцями. Дрібно рубаємо часник, гострий червоний перець і зелень.
З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці. Змішуємо сік лимона, соєвий соус і кунжутне масло. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. Прибираємо салат в прохолодне місце хоча б хвилин на 20.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати селера?
Селера благотворно впливає на всі системи організму людини, сприяє очищенню крові, нормалізує водно-сольовий обмін, піднімає імунітет і тонус. І
Гриби по-корейськи
Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
Печериці по-корейськи
Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням
Салат з грибів по-корейськи
Страви корейської кухні припали до смаку багатьом. Вони вже давно присутні на наших столах і не вважаються екзотикою. Любителів такої кухні ми зараз
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.
Коул слоу
Американський салат коул слоу - це класичне доповнення до бургерам та інших страв з м'яса і риби. Простий салат з капусти прославився на весь світ