Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гриби по-корейськи

Гриби по-корейськи

4-01-2015, 21:13
3 002
Гриби по-корейськи
Зрозуміло, що багато хто з нас пробували моркву, капусту, квасолю та інші овочі, мариновані на східний манер. Але чи доводилося вам пробувати мариновані гриби по-корейськи? Ні, тоді ця статті спеціально для вас, адже в ній ми докладно розповімо про те, як приготувати гриби по-корейськи.

Рецепт грибів по-корейськи


Інгредієнти:

  • гриби - 500 г;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • імбир (тертий) - 1 ч. ложка;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як гриби зробити по-корейськи, самі гриби протираємо вологою ганчіркою від залишків землі, і нарізаємо шматочками середнього розміру.
    В пластиковий контейнер наливаємо соєвий соус, розводимо його оцтом, додаємо кунжутне масло, подрібнений імбир і часник. Даємо грибів промаринуватися хоча б годину, але можна і всю ніч. Тепер гриби готові до вживання.
    Якщо ви остерігаєтеся є сирі гриби - вилийте вміст контейнера разом з соусом на сковороду і протушкувати 5 хвилин, до випаровування зайвої вологи.

    Мариновані печериці по-корейськи


    Інгредієнти:

  • рисовий оцет - 1/4 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сік лайма - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка;

  • кунжутне масло - 1 ч. ложка;

  • печериці - 500 р.


  • Приготування
    Змішуємо рисовий оцет, цукор, сік лайма, соєвий соус і цукор в сотейнику. Ставимо сковороду на плиту і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Прибираємо сотейник з плити і додаємо пропущений через прес часник, цедру апельсина і кунжутне масло.
    Переливаємо маринад в окрему миску і кладемо до нього гриби. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо гриби з маринадом в поліетиленовий пакет. Видавлюємо з пакету надлишки вологи і кладемо його в холодильник. Через добу гриби по-корейськи будуть готові до вживання.

    Мариновані гриби по-корейськи


    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 1/2 ст.;

  • мірін - 1/2 ст.;

  • арахісове масло - 1 ст. ложка;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • корінь імбиру - 3 см;

  • гриби - 600 г;

  • перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    В скляній мисці змішуємо соєвий соус, мірін, масло, нарізану часник, імбир і чілі. Гриби очищаємо, або протираємо вологою серветкою. Нарізаємо гриби пластинками і занурюємо в маринад. Ретельно перемішуємо гриби і маринад, накриваємо посуд плівкою і ставимо в холодильник.
    Через 3 години гриби будуть готові. Таке блюдо добре саме по собі, так і у вигляді одного з інгредієнтів для салатів. Наприклад, змішайте мариновані гриби з рубаною петрушкою, стручковим перцем і огірком, в результаті ви отримаєте легкий і смачний салат, який ідеально підійде до страв з м'яса і птиці.

    Рецепт грибів шиітаке по-корейськи


    Інгредієнти:

  • сушені гриби шиітаке - 2 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • соєвий соус - 1 ст.;

  • білий винний оцет - 1 ст.;

  • Гриби по-корейськи

  • корінь імбиру - 4-5 див.


  • Приготування
    Кладемо висушені гриби в гарячу воду і залишаємо набрякнути на 15 хвилин. Як тільки шиітаке стануть м'якими, віджимаємо надлишки вологи і нарізаємо соломкою гриби.
    Рідина, в якій набрякали гриби, не зливаємо, а змішуємо з соєвим соусом, цукром, оцтом і тертим імбиром. Змішуємо гриби з маринадом і доводимо маринад до легкого кипіння. Варимо гриби в маринаді на 30 хвилин, а після залишаємо повністю охолонути. Гриби готові до вживання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані опеньки - рецепт
    Мариновані опеньки - рецепт
    Мариновані опеньки - сама популярна закуска. Тому саме ці гриби подають до святкового столу. Приготувати їх дуже просто, потрібно всього лише знати
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
    Спаржа по-корейськи
    Спаржа по-корейськи
    Любителям гострих корейських страв пропонуємо ще один рецепт у скарбничку - соєву спаржу фуджу по-корейськи. При бажанні соєвий варіант можна
    Печериці по-корейськи
    Печериці по-корейськи
    Корейська кухня, пряна і гостра, відрізняється характерним оригінальним підходом до приготування різних національних страв з широким використанням
    Салат з грибів по-корейськи
    Салат з грибів по-корейськи
    Страви корейської кухні припали до смаку багатьом. Вони вже давно присутні на наших столах і не вважаються екзотикою. Любителів такої кухні ми зараз
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.