Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Спаржа по-корейськи

Спаржа по-корейськи

4-01-2015, 21:19
1 485
Спаржа по-корейськи
Фучжу або біла спаржа по-корейськи - один з найбільш поширених соєвих продуктів на прилавках магазинів. Хоча з цієї спаржею цей напівфабрикат має схожість тільки в зовнішньому вигляді, тим не смак спаржі по-корейськи полюбився багатьом споживачам. Крім того, цей соєвий продукт дуже підходить для дієтичного харчування, завдяки низькій калорійності і високому вмісту білка.
Спаржа соєва зазвичай продається розфасованої в пакети зі стандартною вагою 400450 і 500 р. З такої кількості сухого продукту виходить обсяг приблизно 15 л. Перед приготуванням напівфабрикат замочується в холодній воді, Необхідно дати йому настоятися майже добу. Однак, якщо у вас не вистачає часу - фучжу можна залити окропом на 1 годину.
Не забудьте після того як спаржа настоїться віджати палички, щоб видалити зайву рідину.
Поява у продажу достатньо нового продукту викликає питання, як приготувати спаржу по-корейськи? Фучжу варять, тушкують і навіть смажать, але найчастіше з неї готують салати. Рецептів приготування салатів з спаржі по-корейськи досить багато. Пропонуємо вам деякі з них.

Маринована спаржа по-корейськи


Інгредієнти:

  • спаржа соєва - 1 пакет;

  • часник - 4 зубчики;

  • рослинна олія (дезодорована) - 6 ст. ложок;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • цукор - 05 ст. ложки;

  • червоний і чорний мелений перець за смаком.


  • Приготування
    Ріжемо або тиснемо часник, цукор і сіль змішати з соєвим соусом. До нарізаною спаржі додаємо маринад і спеції, перемішуємо, прикриваємо посуд кришкою. Витримуємо в холодильнику 10-12 годин, щоб фучжу гарненько промаринувалася.

    Спаржа по-корейськи з морквою


    Інгредієнти:

  • спаржа соєва - 1 пакет;

  • морква - 3 шт.;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • рослинна олія (дезодорована) - 1 склянка;

  • лавровий лист - 1 аркуш;

  • запашний чорний перець - 7 горошків;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яблучний оцет (або рисовий оцет) - 5 ст. ложок;

  • червоний перець за смаком.


  • Приготування
    Заздалегідь замочену спаржу ріжемо на шматочки. Натираємо на дрібній тертці моркву, подрібнюємо часник. Перемішуємо спаржу і моркву з часником.
    Для приготування заправки для спаржі по-корейськи змішуємо олію, цукор, сіль, перець. Суміш ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист і виливаємо яблучний оцет. Після цього відразу вимикаємо вогонь. Заливаємо получившимся маринадом спаржу, перемішуємо і поміщаємо в холодильник на 3 години.
    Для приготування спаржі по-корейськи підійде і готова приправа, яку продають у магазинах. Як компонент у страву можна додати 1-2 столові ложки соєвого соусу, це додасть смаку додаткову пікантність.

    Салат зі спаржею і стручкової квасолею


    Інгредієнти:

  • спаржа соєва - 1 пакет;

  • стручкова квасоля - 200 г;

  • петрушка - декілька гілочок;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • яблучний оцет - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Розрізаємо вздовж стручки квасолі і відварюємо їх у воді, додавши сіль. Відварену квасолю відкидаємо на друшляк, даючи можливість стекти зайвої рідини. Чекаємо, поки стручкова квасоля охолоне. Змішуємо квасоля зі спаржею, поливаємо олією, сполученим з оцтом.

    Мариновані гриби зі спаржею і редькою по-корейськи


    Інгредієнти:

  • мариновані гриби (середньої величини) - 10-12 шт.;

  • спаржа соєва - 100г;

  • редька свіжа - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 10 - 12 пір'їнок;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • мелений перець, коріандр - по 1/2 ч. ложки;

  • сіль за смаком.


  • Спаржа по-корейськи
    Приготування
    Промиваємо мариновані гриби і нарізаємо їх тонкими смужками. Редьку чистимо і ріжемо соломкою. Змішуємо гриби, редьку, пересипавши їх сіллю. Даємо настоятися 10 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Обов'язково зливаємо сік, що утворився. Додаємо порізану замочену спаржу, зелений лук і заливаємо заправкою з кунжутного масла, лимонного соку і спецій. Салат викладаємо гіркою в салатник.
    Сподіваємося, що вам сподобаються приготовані з фучжу салати!
    Любителі коейской кухні можуть продовжити своє знайомство з нею, приготувавши кальмари по-корейськи і помідори по-корейськи .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати спаржу?
    Як готувати спаржу?
    Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
    Страви з спаржі
    Страви з спаржі
    Спаржа - дуже корисний продукт, хоча багато господинь її практично не використовують в кулінарії. І тому сьогодні ми з вами поділимося кількома
    Смажена спаржа
    Смажена спаржа
    Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні вона може стати гідним гарніром, і замінити вже набридлі картопля або
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Гриби по-корейськи
    Гриби по-корейськи
    Багато хто з нас пробували моркву, капусту та інші овочі, мариновані на східний манер. А чи знайомі ви з грибами по-корейськи? Ні, тоді давайте
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.