Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажена спаржа

Смажена спаржа

18-03-2015, 09:04
4 361
Смажена спаржа
Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні неабиякі стебла можуть стати гідним гарніром ресторанного рівня.
Смажена спаржа, рецептами якої ми поділимося з вами в цій статті, готується за лічені хвилини, і при цьому з лишком замінить приївся картопля або рис, як доповнення до основної страви.

Смажена спаржа соєва


Почнемо з трохи нестандартного рецепту, так званої «соєвого спаржі», яка, насправді, не має нічого спільного із звичайною спаржею, а представляє лише висушені пінки соєвого молока. Що ж, деколи такий продукт в рази доступніше натурального, так що розглянемо рецепт.
Інгредієнти:

  • сушена спаржа - 100 г;

  • рослинна олія;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • соєвий соус, перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Попередньо розмічену спаржу нарізаємо разом з цибулею і морквою, останні два інгредієнта обсмажуємо до напівготовності, а потім до них додаємо соєвий спаржу. Зменшуємо вогонь, приправляємо страву за смаком і тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Подаємо соєву альтернативу спаржі, прикрасивши страву зеленню.

    Спаржа, смажена з часником


    Інгредієнти:

  • спаржа - 500 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сир «Пармезан» - за смаком.


  • Приготування
    У сковороду наливаємо оливкову олію, воду, викладаємо спаржу і роздавлений зубчик часнику. Готуємо страву близько 2 хвилин з
    Смажена спаржа
    відкритою кришкою, до тих пір, поки вода практично повністю не випарується. Після цього приправляємо страву сіллю і перцем, накриваємо сковороду кришкою і тримаємо на вогні ще хвилину. Після закінчення часу перевертаємо стебла і тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин, до тих пір, поки смажена зелена спаржа не стане м'якою, але збереже хрускіт. Чудове страва з спаржі готово!
    Перед подачею поливаємо стебла лимонним соком, оливковою олією і посипаємо тонкими пелюстками» сиру «Пармезан». Спаржа смажена з часником може подаватися з яйцем і тостом, в якості повноцінного поживного сніданку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем-суп з спаржі
    Крем-суп з спаржі
    Крем-суп зі спаржею є дуже корисним першою стравою. Адже спаржа - це джерело вітамінів і мікроелементів. Приготувати його досить просто і ми зараз
    Салат зі спаржею
    Салат зі спаржею
    А ви знаєте, що спаржа дуже корисна? Якщо так, то ви точно повинні вживати її в їжу. Не знаєте як її приготувати? Що ж, тоді ми поділимося з вами
    Яєчня - рецепт
    Яєчня - рецепт
    Якщо ви думаєте, що вмієте готувати яєчню смачно, швидко і апетитно, то прочитайте цю статтю. Ви зрозумієте, що існує стільки різних і надзвичайно
    Як готувати спаржу?
    Як готувати спаржу?
    Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
    Страви з спаржі
    Страви з спаржі
    Спаржа - дуже корисний продукт, хоча багато господинь її практично не використовують в кулінарії. І тому сьогодні ми з вами поділимося кількома
    Спаржа по-корейськи
    Спаржа по-корейськи
    Любителям гострих корейських страв пропонуємо ще один рецепт у скарбничку - соєву спаржу фуджу по-корейськи. При бажанні соєвий варіант можна