Смажена спаржа
Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні неабиякі стебла можуть стати гідним гарніром ресторанного рівня.
Смажена спаржа, рецептами якої ми поділимося з вами в цій статті, готується за лічені хвилини, і при цьому з лишком замінить приївся картопля або рис, як доповнення до основної страви.
Почнемо з трохи нестандартного рецепту, так званої «соєвого спаржі», яка, насправді, не має нічого спільного із звичайною спаржею, а представляє лише висушені пінки соєвого молока. Що ж, деколи такий продукт в рази доступніше натурального, так що розглянемо рецепт.
Інгредієнти:
сушена спаржа - 100 г;
рослинна олія;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
соєвий соус, перець чилі - за смаком.
Приготування
Попередньо розмічену спаржу нарізаємо разом з цибулею і морквою, останні два інгредієнта обсмажуємо до напівготовності, а потім до них додаємо соєвий спаржу. Зменшуємо вогонь, приправляємо страву за смаком і тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Подаємо соєву альтернативу спаржі, прикрасивши страву зеленню.
Інгредієнти:
спаржа - 500 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
вода - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
лимон - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
сир «Пармезан» - за смаком.
Приготування
У сковороду наливаємо оливкову олію, воду, викладаємо спаржу і роздавлений зубчик часнику. Готуємо страву близько 2 хвилин з відкритою кришкою, до тих пір, поки вода практично повністю не випарується. Після цього приправляємо страву сіллю і перцем, накриваємо сковороду кришкою і тримаємо на вогні ще хвилину. Після закінчення часу перевертаємо стебла і тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин, до тих пір, поки смажена зелена спаржа не стане м'якою, але збереже хрускіт. Чудове страва з спаржі готово!
Перед подачею поливаємо стебла лимонним соком, оливковою олією і посипаємо тонкими пелюстками» сиру «Пармезан». Спаржа смажена з часником може подаватися з яйцем і тостом, в якості повноцінного поживного сніданку.
Смажена спаржа, рецептами якої ми поділимося з вами в цій статті, готується за лічені хвилини, і при цьому з лишком замінить приївся картопля або рис, як доповнення до основної страви.
Смажена спаржа соєва
Почнемо з трохи нестандартного рецепту, так званої «соєвого спаржі», яка, насправді, не має нічого спільного із звичайною спаржею, а представляє лише висушені пінки соєвого молока. Що ж, деколи такий продукт в рази доступніше натурального, так що розглянемо рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо розмічену спаржу нарізаємо разом з цибулею і морквою, останні два інгредієнта обсмажуємо до напівготовності, а потім до них додаємо соєвий спаржу. Зменшуємо вогонь, приправляємо страву за смаком і тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Подаємо соєву альтернативу спаржі, прикрасивши страву зеленню.
Спаржа, смажена з часником
Інгредієнти:
Приготування
У сковороду наливаємо оливкову олію, воду, викладаємо спаржу і роздавлений зубчик часнику. Готуємо страву близько 2 хвилин з відкритою кришкою, до тих пір, поки вода практично повністю не випарується. Після цього приправляємо страву сіллю і перцем, накриваємо сковороду кришкою і тримаємо на вогні ще хвилину. Після закінчення часу перевертаємо стебла і тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин, до тих пір, поки смажена зелена спаржа не стане м'якою, але збереже хрускіт. Чудове страва з спаржі готово!
Перед подачею поливаємо стебла лимонним соком, оливковою олією і посипаємо тонкими пелюстками» сиру «Пармезан». Спаржа смажена з часником може подаватися з яйцем і тостом, в якості повноцінного поживного сніданку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем-суп з спаржі
Крем-суп зі спаржею є дуже корисним першою стравою. Адже спаржа - це джерело вітамінів і мікроелементів. Приготувати його досить просто і ми зараз
Салат зі спаржею
А ви знаєте, що спаржа дуже корисна? Якщо так, то ви точно повинні вживати її в їжу. Не знаєте як її приготувати? Що ж, тоді ми поділимося з вами
Яєчня - рецепт
Якщо ви думаєте, що вмієте готувати яєчню смачно, швидко і апетитно, то прочитайте цю статтю. Ви зрозумієте, що існує стільки різних і надзвичайно
Як готувати спаржу?
Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
Страви з спаржі
Спаржа - дуже корисний продукт, хоча багато господинь її практично не використовують в кулінарії. І тому сьогодні ми з вами поділимося кількома
Спаржа по-корейськи
Любителям гострих корейських страв пропонуємо ще один рецепт у скарбничку - соєву спаржу фуджу по-корейськи. При бажанні соєвий варіант можна