Яєчня - рецепт
Яєчня не набридає ніколи, адже це універсально страва є чи не найбільш різноманітним і різноманітним в плані рецептів. Здавалося б, що може бути складного в приготуванні яєчні? Але не тут-то було, адже яєчня, як і будь-яке інше блюдо, має визначену технологію приготування, лише дотримуючись якої можна насолодитися приємним і правильним смаком. У цій статті ми розповімо, як готувати яєчню з кількох оригінальним і апетитним рецептами.
Яєчня по-французьки
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.;
хліб для тостів - 4 шт.;
цибулю-шалот - 1 пучок;
кріп - 1 пучок;
вершки - 100 мл;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим як зробити яєчню, приготуємо до неї простий вершковий соус: у сотейник зі столовою ложкою рослинного масла кладемо жменю нарізаної цибулі-шалот і кропу. Тримаємо зелень на сковороді близько хвилини, а потім доливаємо 22% вершки. Прогріваємо соус 2 хвилини, постійно помішуючи, приправляємо і прибираємо з вогню.
З тостового хліба вирізаємо м'якуш, а шкірку обсмажуємо близько 1 хвилини на рослинному маслі. У центр кожного обсмаженого тосту вбиваємо по одному яйцю, готуємо 25-3 хвилини, в залежності від бажаної консистенції жовтка. Готову страву подаємо з соусом.
Інгредієнти:
яйця перепелині - 8 шт.;
бекон - 3 смужки;
молода спаржа - 30 г;
солодкий перець - 1/2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Молоду спаржу бланшируем, а потім відразу ж обдаємо крижаною водою (щоб зберегти хрустку текстуру).
Бекон довільно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковороді до витоплювання жиру. Додаємо нарізаний кубиками перець і спаржу, обсмажуємо овочі близько хвилини і вбиваємо перепелині яйця. Готуємо все близько 1-15 хвилин, до готовності яєць, не забувши приправити страву сіллю і перцем.
Ингредеинти:
помідори - 2 шт.;
яйця - 2 шт.;
сир - 2 шматочки;
сіль, перець - за смаком;
зелень - для прикраси.
Приготування
Помідори миємо й обсушуємо, з кожного зрізаємо верхівку, а всю м'якоть акуратно дістаємо чайною ложкою. Дно помідор додаємо сіль і кладемо туди по шматочку сиру. Далі обережно вбиваємо в кожен томат по курячому яйцю і відправляємо блюдо готуватися в режимі «Випічка» 20-25 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню і, за бажанням, додатково приправляємо.
Яєчня по-французьки
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як зробити яєчню, приготуємо до неї простий вершковий соус: у сотейник зі столовою ложкою рослинного масла кладемо жменю нарізаної цибулі-шалот і кропу. Тримаємо зелень на сковороді близько хвилини, а потім доливаємо 22% вершки. Прогріваємо соус 2 хвилини, постійно помішуючи, приправляємо і прибираємо з вогню.
З тостового хліба вирізаємо м'якуш, а шкірку обсмажуємо близько 1 хвилини на рослинному маслі. У центр кожного обсмаженого тосту вбиваємо по одному яйцю, готуємо 25-3 хвилини, в залежності від бажаної консистенції жовтка. Готову страву подаємо з соусом.
Яєчня з перепелиними яйцями, спаржею і беконом
Інгредієнти:
Приготування
Молоду спаржу бланшируем, а потім відразу ж обдаємо крижаною водою (щоб зберегти хрустку текстуру).
Бекон довільно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковороді до витоплювання жиру. Додаємо нарізаний кубиками перець і спаржу, обсмажуємо овочі близько хвилини і вбиваємо перепелині яйця. Готуємо все близько 1-15 хвилин, до готовності яєць, не забувши приправити страву сіллю і перцем.
Глазунья в мультиварці - рецепт
Ингредеинти:
Приготування
Помідори миємо й обсушуємо, з кожного зрізаємо верхівку, а всю м'якоть акуратно дістаємо чайною ложкою. Дно помідор додаємо сіль і кладемо туди по шматочку сиру. Далі обережно вбиваємо в кожен томат по курячому яйцю і відправляємо блюдо готуватися в режимі «Випічка» 20-25 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню і, за бажанням, додатково приправляємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис з кальмарами
Рис з кальмарами - відмінна ідея для ситного і в теж час легкого вечері. Хочете знати, як готується це ніжне й ароматне блюдо? Звертайтеся до даної
Яєчня з цибулею
Самий популярний, швидкий і ситне блюдо до сніданку - це яєчня. І варіантів приготування яєчні дуже багато. Можливо у вас вже є улюблений рецепт, а
Страви з спаржі
Спаржа - дуже корисний продукт, хоча багато господинь її практично не використовують в кулінарії. І тому сьогодні ми з вами поділимося кількома
Смажена спаржа
Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні вона може стати гідним гарніром, і замінити вже набридлі картопля або
Яєчня з яблуками
Яєчня може бути не тільки з ковбасою, цибулею, помідорами, але може бути і солодкою. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити яєчню з яблуками. Читаємо
Глазунья в мікрохвильовці
Яєчня - чергове і улюблене блюдо всіх холостяків, адже простіше нічого й вигадати не можна. Але і цей процес можна значно спростити, якщо приготувати