Яєчня не набридає ніколи, адже це універсально страва є чи не найбільш різноманітним і різноманітним в плані рецептів. Здавалося б, що може бути складного в приготуванні яєчні? Але не тут-то було, адже яєчня, як і будь-яке інше блюдо, має визначену технологію приготування, лише дотримуючись якої можна насолодитися приємним і правильним смаком. У цій статті ми розповімо, як готувати яєчню з кількох оригінальним і апетитним рецептами.
Яєчня по-французьки Інгредієнти: яйця - 4 шт.; хліб для тостів - 4 шт.; цибулю-шалот - 1 пучок; кріп - 1 пучок; вершки - 100 мл; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим як зробити яєчню, приготуємо до неї простий вершковий соус: у сотейник зі столовою ложкою рослинного масла кладемо жменю нарізаної цибулі-шалот і кропу. Тримаємо зелень на сковороді близько хвилини, а потім доливаємо 22% вершки. Прогріваємо соус 2 хвилини, постійно помішуючи, приправляємо і прибираємо з вогню.
З тостового хліба вирізаємо м'якуш, а шкірку обсмажуємо близько 1 хвилини на рослинному маслі. У центр кожного обсмаженого тосту вбиваємо по одному яйцю, готуємо 25-3 хвилини, в залежності від бажаної консистенції жовтка. Готову страву подаємо з соусом.
Яєчня з перепелиними яйцями, спаржею і беконом
Інгредієнти: яйця перепелині - 8 шт.; бекон - 3 смужки; молода спаржа - 30 г; солодкий перець - 1/2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Молоду спаржу бланшируем, а потім відразу ж обдаємо крижаною водою (щоб зберегти хрустку текстуру).
Бекон довільно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковороді до витоплювання жиру. Додаємо нарізаний кубиками перець і спаржу, обсмажуємо овочі близько хвилини і вбиваємо перепелині яйця. Готуємо все близько 1-15 хвилин, до готовності яєць, не забувши приправити страву сіллю і перцем.
Глазунья в мультиварці - рецепт
Ингредеинти: помідори - 2 шт.; яйця - 2 шт.; сир - 2 шматочки; сіль, перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Помідори миємо й обсушуємо, з кожного зрізаємо верхівку, а всю м'якоть акуратно дістаємо чайною ложкою. Дно помідор додаємо сіль і кладемо туди по шматочку сиру. Далі обережно вбиваємо в кожен томат по курячому яйцю і відправляємо блюдо готуватися в режимі «Випічка» 20-25 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню і, за бажанням, додатково приправляємо.