Вернуться назад Распечатать

Яєчня - рецепт

Яєчня - рецепт
Яєчня не набридає ніколи, адже це універсально страва є чи не найбільш різноманітним і різноманітним в плані рецептів. Здавалося б, що може бути складного в приготуванні яєчні? Але не тут-то було, адже яєчня, як і будь-яке інше блюдо, має визначену технологію приготування, лише дотримуючись якої можна насолодитися приємним і правильним смаком. У цій статті ми розповімо, як готувати яєчню з кількох оригінальним і апетитним рецептами.
Яєчня по-французьки
Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • хліб для тостів - 4 шт.;

  • цибулю-шалот - 1 пучок;

  • кріп - 1 пучок;

  • вершки - 100 мл;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як зробити яєчню, приготуємо до неї простий вершковий соус: у сотейник зі столовою ложкою рослинного масла кладемо жменю нарізаної цибулі-шалот і кропу. Тримаємо зелень на сковороді близько хвилини, а потім доливаємо 22% вершки. Прогріваємо соус 2 хвилини, постійно помішуючи, приправляємо і прибираємо з вогню.
    З тостового хліба вирізаємо м'якуш, а шкірку обсмажуємо близько 1 хвилини на рослинному маслі. У центр кожного обсмаженого тосту вбиваємо по одному яйцю, готуємо 25-3 хвилини, в залежності від бажаної консистенції жовтка. Готову страву подаємо з соусом.

    Яєчня з перепелиними яйцями, спаржею і беконом


    Інгредієнти:

  • яйця перепелині - 8 шт.;

  • бекон - 3 смужки;

  • молода спаржа - 30 г;

  • солодкий перець - 1/2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Молоду спаржу бланшируем, а потім відразу ж обдаємо крижаною водою (щоб зберегти хрустку текстуру).
    Бекон довільно нарізаємо і обсмажуємо на сухій сковороді до витоплювання жиру. Додаємо нарізаний кубиками перець і спаржу, обсмажуємо овочі близько хвилини і вбиваємо перепелині яйця. Готуємо все близько 1-15 хвилин, до готовності яєць, не забувши приправити страву сіллю і перцем.

    Глазунья в мультиварці - рецепт


    Ингредеинти:

  • помідори - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;
  • Яєчня - рецепт

  • сир - 2 шматочки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Помідори миємо й обсушуємо, з кожного зрізаємо верхівку, а всю м'якоть акуратно дістаємо чайною ложкою. Дно помідор додаємо сіль і кладемо туди по шматочку сиру. Далі обережно вбиваємо в кожен томат по курячому яйцю і відправляємо блюдо готуватися в режимі «Випічка» 20-25 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню і, за бажанням, додатково приправляємо.