Страви з спаржі
Спаржа - дуже корисний продукт, можна сказати справжній дар природи. З неї можна приготувати багато різноманітних страв. Спаржа виручить вас, якщо багато овочі вже набридли і хочеться чогось новенького. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування смачних страв зі спаржею.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
зелена заморожена спаржа - 300 г;
цибулю - шалот - 4 шт.
Для соусу:
майонез - 05 ст.;
сметана - 05 склянки;
гірчиця в зернах - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
маринований огірок - 1 шт.;
кріп.
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо, а потім зливаємо воду і охолодити. Спаржу опускаємо в каструлю з киплячою водою рівно на 1 хвилину. Після цього гарненько промиваємо під холодною водою і нарізаємо шматочками. Тепер кладемо картоплю, цибулю - шалот і спаржу в глибокий контейнер, закриваємо кришкою і даємо овочам охолонути. Цим часом готуємо поки соус. Для цього змішуємо майонез, гірчицю, сметану, лимонний сік, подрібнений маринований огірок і кріп. Заправляємо картопляний салат приготовленим соусом і подаємо до столу. Ось і все, блюдо з замороженої спаржі готово!
Інгредієнти:
біла спаржа - 500 г;
зелений горошок в стручках - 200 г;
яйце - 2 шт.;
зелень.
Для заправки:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
гірчиця, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Спаржу чистимо, обрізаємо нижню жорстку частину стебла, ріжемо на шматочки розміром 5 сантиметрів і відварюємо їх в киплячій воді. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо спаржу в каструлі ще приблизно на 15 хвилин. Цим часом відварюємо стручки зеленого горошку, щоб вони залишалися хрусткими. Паралельно з цим варимо яйця, чистимо й нарізаємо їх часточками. Зелень миємо, стряхиваем і дрібно рубаємо. Тепер збиваємо окремо оливкову олію з соком лимона, додаємо трохи відвару зі спаржі, гірчицю, сіль і перець. Всі інгредієнти, крім яєць, перекладаємо в миску, заправляємо і гарненько перемішуємо. Зверху прикрашаємо салат скибочками яєць і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
м'ясо - 200 г;
спаржа - 400 г;
цибулина - 1 шт.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
імбир - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо впоперек волокон тонкими пластинками, викладаємо в посуд, заливаємо соєвим соусом і маринуємо хвилин 15-20. В цей час подрібнюємо невеликими шматочками спаржу і бланшируем її в окропі 2 хвилини, а потім промиваємо холодною водою. Цибулю шаткуємо півкільцями. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка». Обсмажуємо цибулю, додаємо до нього чорний перець і дрібно нарізаний імбир. Потім викладаємо м'ясо і готуємо всі разом 5 хвилин. Після закінчення часу, додаємо спаржу, обсмажуємо 3 хвилинки. Вона повинна хрустіти, але не бути сирою. Солимо страву до смаку, перемішуємо. Закриваємо на пару хвилин кришкою, щоб дійшло.
Інгредієнти:
спаржа соєва - 250 г;
морква - 250 г;
свіжий огірок - 2 шт.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
оцет;
цибулина - 1 шт.;
рослинна олія;
червоний перець - за смаком;
кріп, петрушка, кінза - за бажанням.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити спаржу по-корейськи . Соєву спаржу заливаємо водою і залишаємо на ніч. Огірок і моркву тремо окремо на тертці для корейської моркви, не змішуємо. Морква трохи збризкуємо оцтом, трохи солимо і залишаємо на 30 хвилин.
Зелень і часник подрібнюємо, поливаємо соєвим соусом і змішуємо з іншими спеціями і овочами. На сковороді добре розігріваємо олію, обсмажуємо на ній, не розрізаючи, цибулину, виймаємо її і отриманим маслом поливаємо наш салат. Зберігаємо блюдо з соєвої спаржі в холодильнику не більше місяця.
Страва із зеленої спаржі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо, а потім зливаємо воду і охолодити. Спаржу опускаємо в каструлю з киплячою водою рівно на 1 хвилину. Після цього гарненько промиваємо під холодною водою і нарізаємо шматочками. Тепер кладемо картоплю, цибулю - шалот і спаржу в глибокий контейнер, закриваємо кришкою і даємо овочам охолонути. Цим часом готуємо поки соус. Для цього змішуємо майонез, гірчицю, сметану, лимонний сік, подрібнений маринований огірок і кріп. Заправляємо картопляний салат приготовленим соусом і подаємо до столу. Ось і все, блюдо з замороженої спаржі готово!
Страва з білої спаржі
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Спаржу чистимо, обрізаємо нижню жорстку частину стебла, ріжемо на шматочки розміром 5 сантиметрів і відварюємо їх в киплячій воді. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо спаржу в каструлі ще приблизно на 15 хвилин. Цим часом відварюємо стручки зеленого горошку, щоб вони залишалися хрусткими. Паралельно з цим варимо яйця, чистимо й нарізаємо їх часточками. Зелень миємо, стряхиваем і дрібно рубаємо. Тепер збиваємо окремо оливкову олію з соком лимона, додаємо трохи відвару зі спаржі, гірчицю, сіль і перець. Всі інгредієнти, крім яєць, перекладаємо в миску, заправляємо і гарненько перемішуємо. Зверху прикрашаємо салат скибочками яєць і подаємо на стіл.
Страва з спаржі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо впоперек волокон тонкими пластинками, викладаємо в посуд, заливаємо соєвим соусом і маринуємо хвилин 15-20. В цей час подрібнюємо невеликими шматочками спаржу і бланшируем її в окропі 2 хвилини, а потім промиваємо холодною водою. Цибулю шаткуємо півкільцями. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка». Обсмажуємо цибулю, додаємо до нього чорний перець і дрібно нарізаний імбир. Потім викладаємо м'ясо і готуємо всі разом 5 хвилин. Після закінчення часу, додаємо спаржу, обсмажуємо 3 хвилинки. Вона повинна хрустіти, але не бути сирою. Солимо страву до смаку, перемішуємо. Закриваємо на пару хвилин кришкою, щоб дійшло.
Страва з спаржі по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити спаржу по-корейськи . Соєву спаржу заливаємо водою і залишаємо на ніч. Огірок і моркву тремо окремо на тертці для корейської моркви, не змішуємо. Морква трохи збризкуємо оцтом, трохи солимо і залишаємо на 30 хвилин.
Зелень і часник подрібнюємо, поливаємо соєвим соусом і змішуємо з іншими спеціями і овочами. На сковороді добре розігріваємо олію, обсмажуємо на ній, не розрізаючи, цибулину, виймаємо її і отриманим маслом поливаємо наш салат. Зберігаємо блюдо з соєвої спаржі в холодильнику не більше місяця.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крем-суп з спаржі
Крем-суп зі спаржею є дуже корисним першою стравою. Адже спаржа - це джерело вітамінів і мікроелементів. Приготувати його досить просто і ми зараз
Салат зі спаржею
А ви знаєте, що спаржа дуже корисна? Якщо так, то ви точно повинні вживати її в їжу. Не знаєте як її приготувати? Що ж, тоді ми поділимося з вами
Рецепти літніх салатів без майонезу
Всі ми знайомі з базовими інгредієнтами для заправок. Це соєвий соус, рослинна і оливкова олія, винний оцет, майонез і т. д. Але сьогодні мова піде
Як готувати спаржу?
Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
Смажена спаржа
Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні вона може стати гідним гарніром, і замінити вже набридлі картопля або
Спаржа по-корейськи
Любителям гострих корейських страв пропонуємо ще один рецепт у скарбничку - соєву спаржу фуджу по-корейськи. При бажанні соєвий варіант можна