Рецепти літніх салатів без майонезу
Кожній господині добре відомі базові інгредієнти для заправки. До них відносяться - соняшникова, оливкова, кукурудзяне масло, йогурт, соєвий соус , винний оцет і т. д. А, додавши в них пряні трави і спеції, ви отримаєте різноманітні заправки, які додадуть страві оригінальність і неймовірну пікантність. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати літні салати без майонезу.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 500 г;
болгарський перець - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
свіжа зелень - 1 пучок;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
лимон - 05 шт.;
спеції.
Приготування
Капусту очистити від верхніх пошкоджених листків, дрібно шаткуємо і перетираємо з сіллю. Болгарський перчик промиваємо, видаляємо насіння і нарізаємо тонкими смужками. Цибулю чистимо і розрізаємо тонкими півкільцями. З половинки лимона у мисочку видавлюємо сік, додаємо масло і спеції. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому посуді, заправляємо, перемішуємо і ставимо на півгодини в холодильник, після чого подаємо до столу.
Інгредієнти:
сир твердий - 200 г;
куряче стегно - 2 шт.;
свіжий огірок - 3 шт.;
батон - 50 г;
листя салату - 5 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
олія рослинна;
часник - 2 зубчики;
оцет - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Відварюємо курку до готовності, виймаємо з бульйону і остуджуємо. Листя салату і зелений цибулька обполіскуємо і розкладаємо сушитися на серветку. З батона зрізаємо шкірку і гострим ножем м'якоть подрібнюємо на кубики. Обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Після цього беремо готове м'ясо курки, відокремлюємо його від кістки і рубаємо дрібними шматочками. Огірки миємо, обсушуємо, натираємо на тертці.
Листя салату рвемо руками на шматочки середніх розмірів. Далі всі інгредієнти складаємо в глибоку салатницю, солимо, перчимо до смаку, заправляємо оцтом і рослинне маслом. Кидаємо видавлений через прес часник і ретельно перемішуємо. Сухарики додаємо в салат безпосередньо перед подачею, щоб вони не розм'якли.
Інгредієнти:
свіжі огірки - 500 г;
часник - 5 зубчиків;
кріп - 1 пучок;
лимон - 05 шт.;
перець чилі;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Огірочки промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 05 сантиметра. Часник чистимо від луски і видавлюємо через прес. Перець чилі позбавляємо від насіння і дрібно рубаємо ножем. З половинки лимона видавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в глибокій мисці огірки, часник, подрібнений кріп і підсолюємо за смаком. Заправляємо салат олією і поливаємо лимонним соком. Гарненько перемішуємо і подаємо страву до столу.
Інгредієнти:
грудка куряча - 1 шт.;
спаржа - 300 г;
свіжа полуниця - 100 г;
селера - 1 шт.;
спеції;
груша - 1 шт.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
вершки - 1 ст.;
борошно - 2 ст. ложки;
мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Курячу грудку відварюємо до готовності, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Спаржу промиваємо, чистимо, бланшируем 3 хвилинки, обдаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Потім вливаємо вершки, злегка підсолюємо, перчимо і додаємо мускатний горіх. На повільному вогні прогріваємо і доводимо суміш до загустіння.
Стебло селери промиваємо і тонко шаткуємо. Грушу миємо, обсушуємо, вирізаємо серцевину і подрібнюємо часточками. Полуницю промиваємо, витираємо рушником і обережно ріжемо на четвертинки. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, поливаємо остившім соусом, перемішуємо і подаємо на стіл охолодженим.
Легкий літній салат без майонезу
Інгредієнти:
Приготування
Капусту очистити від верхніх пошкоджених листків, дрібно шаткуємо і перетираємо з сіллю. Болгарський перчик промиваємо, видаляємо насіння і нарізаємо тонкими смужками. Цибулю чистимо і розрізаємо тонкими півкільцями. З половинки лимона у мисочку видавлюємо сік, додаємо масло і спеції. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому посуді, заправляємо, перемішуємо і ставимо на півгодини в холодильник, після чого подаємо до столу.
Салат «Літній вечір» без майонезу
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо курку до готовності, виймаємо з бульйону і остуджуємо. Листя салату і зелений цибулька обполіскуємо і розкладаємо сушитися на серветку. З батона зрізаємо шкірку і гострим ножем м'якоть подрібнюємо на кубики. Обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Після цього беремо готове м'ясо курки, відокремлюємо його від кістки і рубаємо дрібними шматочками. Огірки миємо, обсушуємо, натираємо на тертці.
Листя салату рвемо руками на шматочки середніх розмірів. Далі всі інгредієнти складаємо в глибоку салатницю, солимо, перчимо до смаку, заправляємо оцтом і рослинне маслом. Кидаємо видавлений через прес часник і ретельно перемішуємо. Сухарики додаємо в салат безпосередньо перед подачею, щоб вони не розм'якли.
Літній салат без майонезу
Інгредієнти:
Приготування
Огірочки промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 05 сантиметра. Часник чистимо від луски і видавлюємо через прес. Перець чилі позбавляємо від насіння і дрібно рубаємо ножем. З половинки лимона видавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в глибокій мисці огірки, часник, подрібнений кріп і підсолюємо за смаком. Заправляємо салат олією і поливаємо лимонним соком. Гарненько перемішуємо і подаємо страву до столу.
Літній салат без майонезу на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку відварюємо до готовності, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Спаржу промиваємо, чистимо, бланшируем 3 хвилинки, обдаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Потім вливаємо вершки, злегка підсолюємо, перчимо і додаємо мускатний горіх. На повільному вогні прогріваємо і доводимо суміш до загустіння.
Стебло селери промиваємо і тонко шаткуємо. Грушу миємо, обсушуємо, вирізаємо серцевину і подрібнюємо часточками. Полуницю промиваємо, витираємо рушником і обережно ріжемо на четвертинки. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, поливаємо остившім соусом, перемішуємо і подаємо на стіл охолодженим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
Салат з редису і огірків
У літній сезон, коли багато свіжих овочів можна часто готувати легкі і вітамінні салати. І сьогодні ми підкажемо вам кілька універсальних рецептів
Салат з ковбасою і сиром
Різновидів салатів дуже багато. Це досить універсальна закуска, як для урочистих заходів, так і повсякденних трапез. І сьогодні ми підкажемо вам
Літній салат з капустою
Літній салат з капустою - це варіант смачною легкої закуски, чудове поєднання корисних і доступних овочів. Давайте приготуємо цей салатик з
Літній салат
Весна і літо - пора пікніків. А що найчастіше готують, виїжджаючи на природу? Звичайно ж шашлики, салати! Ось про останніх і піде мова в цій статті.
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний