Кожній господині добре відомі базові інгредієнти для заправки. До них відносяться - соняшникова, оливкова, кукурудзяне масло, йогурт, соєвий соус , винний оцет і т. д. А, додавши в них пряні трави і спеції, ви отримаєте різноманітні заправки, які додадуть страві оригінальність і неймовірну пікантність. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати літні салати без майонезу.
Легкий літній салат без майонезу
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; болгарський перець - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; свіжа зелень - 1 пучок; масло рослинне - 3 ст. ложки; лимон - 05 шт.; спеції. Приготування Капусту очистити від верхніх пошкоджених листків, дрібно шаткуємо і перетираємо з сіллю. Болгарський перчик промиваємо, видаляємо насіння і нарізаємо тонкими смужками. Цибулю чистимо і розрізаємо тонкими півкільцями. З половинки лимона у мисочку видавлюємо сік, додаємо масло і спеції. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому посуді, заправляємо, перемішуємо і ставимо на півгодини в холодильник, після чого подаємо до столу.
Салат «Літній вечір» без майонезу
Інгредієнти: сир твердий - 200 г; куряче стегно - 2 шт.; свіжий огірок - 3 шт.; батон - 50 г; листя салату - 5 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; олія рослинна; часник - 2 зубчики; оцет - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Відварюємо курку до готовності, виймаємо з бульйону і остуджуємо. Листя салату і зелений цибулька обполіскуємо і розкладаємо сушитися на серветку. З батона зрізаємо шкірку і гострим ножем м'якоть подрібнюємо на кубики. Обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Після цього беремо готове м'ясо курки, відокремлюємо його від кістки і рубаємо дрібними шматочками. Огірки миємо, обсушуємо, натираємо на тертці.
Листя салату рвемо руками на шматочки середніх розмірів. Далі всі інгредієнти складаємо в глибоку салатницю, солимо, перчимо до смаку, заправляємо оцтом і рослинне маслом. Кидаємо видавлений через прес часник і ретельно перемішуємо. Сухарики додаємо в салат безпосередньо перед подачею, щоб вони не розм'якли.
Літній салат без майонезу
Інгредієнти: свіжі огірки - 500 г; часник - 5 зубчиків; кріп - 1 пучок; лимон - 05 шт.; перець чилі; спеції; олія рослинна. Приготування Огірочки промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками, товщиною приблизно 05 сантиметра. Часник чистимо від луски і видавлюємо через прес. Перець чилі позбавляємо від насіння і дрібно рубаємо ножем. З половинки лимона видавлюємо сік. Тепер з'єднуємо в глибокій мисці огірки, часник, подрібнений кріп і підсолюємо за смаком. Заправляємо салат олією і поливаємо лимонним соком. Гарненько перемішуємо і подаємо страву до столу.
Літній салат без майонезу на святковий стіл
Інгредієнти: грудка куряча - 1 шт.; спаржа - 300 г; свіжа полуниця - 100 г; селера - 1 шт.; спеції; груша - 1 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; вершки - 1 ст.; борошно - 2 ст. ложки; мускатний горіх - за смаком. Приготування Курячу грудку відварюємо до готовності, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Спаржу промиваємо, чистимо, бланшируем 3 хвилинки, обдаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Потім вливаємо вершки, злегка підсолюємо, перчимо і додаємо мускатний горіх. На повільному вогні прогріваємо і доводимо суміш до загустіння.
Стебло селери промиваємо і тонко шаткуємо. Грушу миємо, обсушуємо, вирізаємо серцевину і подрібнюємо часточками. Полуницю промиваємо, витираємо рушником і обережно ріжемо на четвертинки. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, поливаємо остившім соусом, перемішуємо і подаємо на стіл охолодженим.