Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Літній салат

21-03-2015, 21:28
1 952
Літній салат
Літо - це період відпусток та відпочинку на природі. А що найчастіше готують на пікніку? Правильно, шашлики і легкі овочеві салати. Літні салати з овочів не тільки смачні, але і дуже корисні. Де ж взяти стільки вітамінів, свіжих сезонних овочів. У цій статті ми розповімо кілька рецептів приготування смачних літніх салатів. Їх бажано готувати вже безпосередньо на природі і їсти свіжими. А якщо ви берете їх із дому готовими, дивіться, щоб вони не містили в собі швидкопсувних інгредієнтів, таких як, наприклад, майонез.

Як приготувати традиційний літній салат?


Інгредієнти:

  • помідори - 5 шт.;

  • огірки (молоді, неперезрілі) - 3 шт.;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • салатний цибуля - 1 шт.;

  • листя зеленого салату - 4 шт.;

  • зелень кропу і петрушки - 80 г;

  • оливкова олія - 30 г;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Всі овочі добре промиваємо під проточною водою. Якщо використовуєте ранні помідори і огірки, залийте їх холодною водою і залиште приблизно на годину, таким чином ви зменшите кількість нітратів, що містяться в них.
    Помідори і перець нарізаємо часточками, огірки - напівкружечками, цибулю ріжемо півкільцями, а листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Зелень кропу і петрушки подрібнюємо ножем. Тепер всі компоненти з'єднуємо, перемішуємо і заправляємо оливковою олією і соком лимона, солимо за смаком.

    Салат «Літній поляна»


    Інгредієнти:

  • молода капуста - 05 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • лимонний сік - 20 г;

  • зелень кропу і петрушки;

  • сіль, цукор - за смаком,

  • рослинне масло - 30 р.


  • Приготування
    Капусту дрібно шаткуємо, солимо і мнемо руками. Потім додаємо нарізані помідори, натерту на крупній тертці моркву, подрібнену зелень кропу і петрушки. Додаємо в салат трохи цукру і лимонний сік, заправляємо рослинною олією і добре перемішуємо. Страва готова!

    Салат «Літній настрій»


    Інгредієнти:

  • листя черемші - 10 шт.;

  • помідори черрі або звичайні, але невеликі - 300 г;

  • огірки молоді - 2 шт.;

  • редис - 200 г;
  • Літній салат

  • цибуля ріпчаста (невеликий) - 1 шт.;

  • перепелині яйця - 5 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Листя черемші нарізаємо дрібними смужками, помідори ріжемо часточками, огірки - полукружками, цибулю ріпчасту дрібно кришимо, редис нарізаємо тонкими пластинками. Всі інгредієнти перемішуємо і солимо за смаком. Заправити можна соняшниковою олією, а можна і сметаною, кому як більше подобається. Зверху на салат викладаємо половинки відварених і очищених перепелиних яєць.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з редису і огірків
    Салат з редису і огірків
    У літній сезон, коли багато свіжих овочів можна часто готувати легкі і вітамінні салати. І сьогодні ми підкажемо вам кілька універсальних рецептів
    Салат із зеленим яблуком
    Салат із зеленим яблуком
    Яблука - це смачний фрукт, який широко використовується в кулінарії. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів створення чудових салатиків з
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Салати для пікніка
    Салати для пікніка
    Виїзди на природу радують і дорослих, і дітей. Шашлики, смажені на грилі овочі, і, звичайно ж, салати - ось невід'ємні елементи будь-якого пікніка. І